Pass på kredittkortet ditt når du er ute på byen

Tilbud oppdatert: 21/05-2024

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

  • Innholdet

    4 seksjoner

  • Lesetid

    5 minutter

  • Siden er opdateret

    21/05-2024

Skal du ut på byen i helgen sammen med vennegjengen? Pleier du noen ganger å legge kredittkortet igjen i baren for å gjøre betalingen enklere? Eller foretrekker du å betale med kontanter på byen? Vi har samlet noen gode råd når det gjelder pengebruk ute på byen.

Ikke legg igjen kredittkortet i baren

Dersom man planlegger å handle en del i baren utover kvelden, vil mange ofte legge kredittkortet igjen i baren. På den måten slipper du å dra kortet hver gang du kjøper noe, det kan bli enklere å spandere en drink på vennene dine, og du får samlet kveldens utgifter i én stor regning. Siden bartendere kan spare mye tid på at kundene legger kredittkortet igjen i baren, vil de ofte gjerne oppfordre til dette.

Men når du legger kredittkortet igjen i baren risikerer du også å bli svindlet. Og dersom dette skulle skje, vil banken din betrakte det som svært uaktsomt at du la kredittkortet igjen i baren, og du vil derfor ikke få dekket eventuelle pengetap. Med andre ord kan det bli en dyr kveld for deg dersom du skulle være så uheldig at du blir svindlet.

Et annet problem som kan oppstå når du legger kredittkortet igjen i baren er at du glemmer å ta det med deg hjem igjen når utestedet stenger. Du vil da måtte vente med å få kredittkortet ditt tilbake til neste dag, eller eventuelt lenger avhengig av når utestedet er villig til å la deg komme innom og hente det igjen.

Skjul PIN-koden

Når man skal handle i baren vil det ofte stå flere andre personer rett ved siden av deg som venter på deres tur til å handle drikkevarer. Sørg for at du alltid skjuler PIN-koden når du betaler i baren for å redusere risikoen for å bli svindlet. Det er dessverre alt for mange nordmenn som glemmer å skjule koden sin når de betaler med kredittkort.

Og husk for all del å aldri ta opp en huskelapp med PIN-koden din når du er på et utested.

Bruk av kontanter

Skatteetaten oppfordrer folk til å unngå bruk av kontanter når man er ute på byen for å unngå at utestedene ikke registrerer kjøp og salg av drikkevarer, noe Skatteetaten har påvist at er en trend blant flere utesteder. Når du betaler med bankkort er du med på å hindre svart omsetning. Derfor bør du alltid prøve å betale med kort i stedet for med kontanter.

Samtidig er det viktig at du kjenner til dine egne grenser. Dersom du vet at du har det med å legge igjen kredittkortet i baren når du er ute på byen, vil bruk av kontanter kunne løse dette problemet. I tillegg vil du ha bedre kontroll over hvor mye penger du bruker i løpet av kvelden dersom du lar kredittkortet ditt ligge hjemme.

Fordeler med kredittkortet

Visste du at det finnes flere kredittkort som for eksempel gir deg gratis inngang på en rekke utesteder? Eller andre goder som at du slipper å stå i kø? Er du en skikkelig festløve, kan slike goder kanskje være midt i blinken for deg.