Husk å oppheve regionsperren før ferien

Tilbud oppdatert: 01/03-2024

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

Årets sommerferie nærmer seg, og mange nordmenn velger å ta deler eller hele ferien i utlandet. Et kredittkort kan gjøre ferieturen betraktelig enklere, i tillegg til at du kan nyte godt av ulike forsikringer. Men før du reiser på ferie til utlandet er det viktig at du husker på oppheve regionsperren på kortet ditt.

Hva er regionsperre?

Regionsperre er noe de fleste banker tilbyr sine kunder i kampen mot svindel. Inne på nettbanken din kan du velge hvilke regioner du ikke ønsker at kredittkortet ditt skal virke i. Dersom du ikke har noen planer om å reise utenfor Skandinavia i en lengre periode, er det lurt å sperre all bruk av kredittkortet ditt i alle andre regioner i verden.

Du kan til enhver tid endre innstillingene for hvilke regioner kredittkortet ditt skal fungere i, og husk derfor å endre innstillingene før du reiser på ferie til utlandet. Dersom du glemmer å gjøre dette før ferien, så vil ikke kortet ditt virke når du prøver å bruke det i utlandet. Dersom du ikke har kjapp tilgang på internett slik at du kan endre innstillingene med det samme, så kan du fort havne i en tungvinn situasjon.

Gjelder ikke for nettkjøp

Husk at regionsperren ikke gjelden for bruk av kredittkortet i utenlandske nettbutikker. Selv om du har sperret for all bruk av kortet ditt i USA, kan du likevel bruke det til å handle fra amerikanske nettbutikker.

Ikke alle banker tilbyr regionsperre

Det finnes flere banker som ikke tilbyr sine kunder regionsperre, men som til gjengjeld tilbyr andre effektive varslingssystemer. Dersom et kredittkort blir brukt på to ulike steder samtidig, så vil et varslingssystem reagere og informere om at noe er galt. Flere banker tilbyr også SMS-tjenester som informerer om når et kredittkort har blitt brukt i en annen region enn den det vanligvis blir brukt i.

Dette er en strategi enkelte banker bruker for å unngå at kundene deres ender opp med å glemme å endre regionsperren før de reiser på ferie til utlandet, og dermed ikke får brukt kredittkortet sitt før de har fått endret på disse innstillingene.

Effektivt tiltak mot svindel

Regionsperre er som sagt en tjeneste banker tilbyr for å hindre at du blir svindlet, og metoden har vist seg å være meget effektiv. Samtidig er det greit å vite at dersom du blir utsatt for svindel, så vil banken din dekke det beløpet du har tapt så lenge du ikke har opptrådt uaktsomt ved å for eksempel lagre PIN-koden på samme sted som du oppbevarer kredittkortet.

Andre enkle regler du kan følge for å unngå svindel når du er på ferie i utlandet er å alltid skjule PIN-koden din når du gjennomfører en transaksjon, og unngå å bruke magnetstripen.

Husk å aktivere regionsperren igjen

Når du kommer hjem igjen fra ferien i utlandet, så er det viktig at du husker å skru på regionsperren igjen, for å sikre deg mot at svindlere i utlandet kan bruke kredittkortopplysningene dine. For å slippe å tenke på dette mens du er på ferie i utlandet, kan du enten skrive en huskelapp som ligger klar til deg når du kommer hjem fra ferien, eller legg det inn i kalenderen på mobilen din, slik at du får en notifikasjon om å aktivere regionsperren igjen når du er tilbake i Norge.