Nyttig informasjon om fornuftige forbrukslån

Tilbud oppdatert: 21/05-2024

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

  • Innholdet

    3 seksjoner

  • Lesetid

    5 minutter

  • Siden er opdateret

    21/05-2024

Ettersom det i dag finnes et stort utvalg av forbrukslån hos flere ulike låneselskaper, kan det være vanskelig å finne fram til hvilken bank man skal velge for å få det mest lønnsomme forbrukslånet. Det er mange ulike lån med ulike betingelser, og ikke ethvert forbrukslån passer perfekt til nettopp deg. 

Men dette finnes det en løsning på - nemlig uavhengige nettsider hvor du kan sammenligne forbrukslån, og dermed finne fram til det forbrukslånet som passer best til din økonomiske situasjon.

En viktig fordel

En viktig fordel ved nettsidene som sammenligner forbrukslån og kredittkort, er at de er uavhengige, og dermed objektive. Derfor har du som forbruker den sikkerheten, at ingen banker eller låneselskaper blir favorisert fremfor andre selskaper. For å finne fram til det mest lønnsomme forbrukslånet til din personlige situasjon, er det noen ting du bør være oppmerksom på.

Den kanskje viktigste faktoren er rentesatsen på lånet, som avgjør hvor dyrt eller billig lånet vil bli. Rentesatsen på forbrukslån baserer på din private økonomi, derfor kan denne variere i stor grad fra person til person.

I tillegg kommer den nominelle renten, som ikke bør ligge over 20 % for å være et forbrukslån som tilhører kategorien billige forbrukslån. I tillegg til renteutgifter kommer etableringsgebyr og fakturaavgifter, som er viktige elementer ved forbrukslån, og som du bør undersøke før du signerer låneavtalen.

Dersom du ønsker grundigere informasjon om lover og vedtak i forbindelse med forbrukslån og tradisjonelle lån, kan du gå inn på Finanstilsynets hjemmeside: http://www.finanstilsynet.no/no/Venstremeny/Om-Finanstilsynet/

Husk at det alltid lønner seg å bruke litt ekstra tid på å gjennomgå de forskjellige lånetilbudene, og finne ut hvilke rentesatser, gebyrer og eventuelle fordeler eller ulemper de ulike finansieringsselskapene tilbyr. Ikke nøy det med det første og beste tilbudet, da du vil kunne spare store summer på å finne fram til det beste og dermed mest lønnsomme lånetilbudet. Slik kan du spare opp til flere tusenlapper i året.

Vet du at...

Flyselskapet Norwegian har sin egen bank - Bank Norwegian - som kun er noen få år gammel, men likevel har vokst til å bli en av de største og mest populære online-bankene på det norske markedet. Hos Bank Norwegian kan du få forbrukslån uten sikkerhet til meget gunstig pris.

Hva betyr det billigste forbrukslånet?

Et fornuftig forbrukslån er kort forklart et lån med stor fleksibilitet og mye frihet, samt lave renter. Fleksibilitet vil si at banken tilbyr betalingsutsettelser, reduksjon av fakturagebyrer og/eller frihet til selv å velge hvor mye du ønsker å betale tilbake hver måned. 

Denne form for fleksibilitet er for mange svært attraktivt, dersom de ikke vet hvilke utgifter som venter dem, eller hvis de har en lav eller uregelmessig inntekt. Derfor kan man si at en bank som tilbyr disse godene samt høy fleksibilitet er det beste alternativet når det gjelder låneselskap, og vil være mest lønnsomt for deg som lånetaker å velge å ta opp et lån ved en bank som tilbyr dette.