Bruk kredittkort til å betale ferien og spar penger

Tilbud oppdatert: 21/05-2024

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

  • Innholdet

    3 seksjoner

  • Lesetid

    4 minutter

  • Siden er opdateret

    21/05-2024

Er du i gang med å planlegge årets ferie? Da er det greit å vite at det er flere grunner til hvorfor det lønner seg å bruke kredittkort når man er ute og reiser i motsetning til debetkort.

Antall nordmenn som bruker kredittkort fortsetter å stige, og flere hundre tusen nordmenn bruker kreditt eller lånte penger når de drar på ferie. Og det er flere grunner til at det virkelig kan lønne seg å bruke kredittkort så lenge man har oversikt over når de ulike regningene skal betales.

Forbrukere nyter godt av det såkalte konseptet Chargeback, som går ut på at kjøperen vil kunne ha rett på tilbakebetaling av eventuelle utgifter i situasjoner hvor selgeren ikke følger rettighetene du har som forbruker, eller i tilfeller hvor firmaet går konkurs. Dette konseptet gjelder ikke ved bruk av debetkort. Med andre ord vil man kunne forsikre seg mot en hel rekke risikoer ved bruk av kredittkort.

Forsikring mot at flyselskapet går konkurs

I tilfeller hvor flyselskaper går konkurs og de ikke tilbakebetaler pengene for billetten din, vil kredittkortselskapet være ansvarlig for å dekke disse utgiftene. For å få pengene dine tilbake må du fylle ut et kortreklamasjonsskjema, i tillegg til å legge ved en reisebekreftelse.

Reiseforsikring

Enhver reiser bør ha reiseforsikring, en annen gode som følger med ved bruk av kredittkort. Det er vanlig at et kredittkort kommer både med reiseforsikring og avbestillingsforsikring eller ulykkesforsikring. Mange velger ofte å kjøpe reiseforsikringen enten privat eller gjennom reiseselskapet - som ofte kan ende opp som en dyr løsning.

Husk at vilkårene for reiseforsikringen er avhengig av hvilket kort du velger.

En generell tommelregel er at så lenge du betaler mer enn 50% av reisens utgifter med kredittkort, vil både du og dine medreisende bli dekket av reiseforsikringen til ditt kredittkortselskap. I motsetning til helårsforsikring, dekker reiseforsikringen gjennom kredittkortet ditt gjerne reiser som varer i opptil tre måneder.

Svindel

Enkelte opplever dessverre å bli svindlet eller at de mister bankkortet sitt. Også her vil kredittkortselskapet ta ansvaret og du kan fortsette å nyte din ferie. Kredittkortselskapet ditt vil også være ansvarlig for å dekke eventuelle tapte beløp dersom du har blitt utsatt for situasjoner hvor man blir trukket for mer enn det man har gitt tillatelse til.

En siste ekstra fordel med bruk av kredittkort på reisen er at du i ettertid kan ta deg god tid til å gå over alle transaksjonene dine og dobbeltsjekke at ingen har trukket penger for noe du ikke har godkjent.