Hvorfor bruke kredittkort når du handler på opphørssalg?

Tilbud oppdatert: 24/07-2024

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

  • Innholdet

    2 seksjoner

  • Lesetid

    5 minutter

  • Siden er opdateret

    24/07-2024

Vi elsker salg - romjulssalg, nyttårssalg, sommersalg og opphørssalg. Men et opphørssalg skiller seg fra andre typer salg. Og ved opphørssalg er det spesielt viktig at du betaler for varen eller tjenesten med kredittkort. 

Ikke mulig å reklamere

Når du kjøper en vare på et opphørssalg, så mister du som kunde muligheten til å reklamere varen. Når du til vanlig kjøper en vare, så har du mulighet for å reklamere dersom det er en mangel ved varen. Dette er en rett du har i opptil fem år.

Så fort det er fastslått at selgeren er ansvarlig for feilen med varen, så skal du enten tilbys en ny vare eller at varen blir reparert. Dersom varen ikke kan fikses eller du kan tilbys en ny vare av samme variant, så har du rett på pengene i retur, eller et prisavslag. 

Denne retten til å reklamere frafaller når du handler ved opphørssalg. Dersom en butikk har gått konkurs og den nå selger alt den har av varer for å dekke alle regningene sine, så er det Konkursloven som gjelder. Først av alt skal butikken betale lønn til sine ansatte og det den eventuelt skylder staten.

Videre skal den betale alle andre parter som den skylder penger. Når du som kunde kommer med en vare som er ødelagt, så vil ditt krav falle langt nedover på lista. 

Så selv om du vil få en god rabatt på en vare du har kjøpt ved et opphørssalg, så må du være forberedt på at du ikke vil kunne bytte den eller få pengene tilbake dersom det oppstår en feil ved varen. Dersom du likevel ønsker å gjøre det du kan for å få byttet varen eller få pengene tilbake, så har du mulighet for å stille et krav direkte til forhandleren av varen. Men vær obs på at dette kan bli en krevende sak dersom forhandleren er plassert på andre siden av kloden. 

Bruk kredittkort

Dersom du velger å handle på opphørssalg, så lønner deg seg å bruke kredittkort. Ved bruk av kredittkort kan du gå direkte til kredittkortselskapet dersom du ønsker å reklamere en vare som du har kjøpt på opphørssalg. Gjennom Finansavtaleloven blir kredittkortselskapet satt som ansvarlig dersom butikken som du har kjøpt varen av har gått konkurs.

Det samme gjelder dersom du har kjøpt en tjeneste av et selskap som nå har gått konkurs. Eller i tilfeller hvor du ikke har mottatt varen du har betalt for i det hele tatt, vil du kunne gå direkte til kredittkortselskapet. 

En annen fordel med bruk av kredittkort ved opphørssalg er at du har mulighet for å kjøpe varer på kreditt, og deretter betale kredittkortregningen senere. Dersom du for eksempel har hatt planer om å kjøpe en ny sofa og den plutselig blir solgt til en betraktelig redusert pris ved et opphørssalg, vil du ha mulighet for å kjøpe sofaen med et kredittkort selv om du ikke har pengene på konto ennå. Men husk å alltid betale kredittkortregningen ved forfall for å unngå høye renteutgifter.

Dersom du glemmer dette vil du ikke ha spart på det gode kuppet du gjorde ved opphørssalget i utgangspunktet.