Hvordan håndtere flere kredittkort – 5 gode tips

Tilbud oppdatert: 21/05-2024

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

Det følger med en rekke goder med bruk av kredittkort så lenge du sørger for å bruke det forsvarlig og alltid betaler kredittkortregningen ved forfall. Og ofte kan det lønne seg å ha mer enn ett kredittkort, med tanke på de ulike rabattene som følger med kortene. Men når du skal ha flere kredittkort, er det viktig at du er oppmerksom på hvor mye du bruker de ulike kortene og når du skal betale de ulike regningene.

Her er fem tips til deg som har flere kredittkort.

1) Ha en oversikt over kredittgrensene

Når du bruker flere ulike kredittkort, kan det lønne seg å ha en samlet oversikt over dine ulike kredittgrenser. På den måten vet du hvor mye du kan bruke de ulike kredittkortene dine, og kan planlegge deretter.

2) Følg med på kontoutskriftene dine

Med flere kort, kan det bli vanskeligere å holde styr på forbruket sitt. Sett opp et par faste dager i måneden der du alltid sjekker kontoutskriftene dine for å skaffe en oversikt over hvor mye du har brukt kredittkortene dine totalt i en spesifikk periode. Se også etter om noen transaksjoner ser mistenkelige ut, og kontakt banken din med en gang dersom du mener at noen andre har brukt kredittkortet ditt.

3) Spar penger på rabatter

Folk som har ulike kredittkort har gjerne dette på grunn av de ulike rabattene som følger med. Dersom du har et kredittkort som gir deg rabatt på drivstoff, så er det viktig at du alltid bruker dette kortet når du fyller opp tanken, slik at du sparer mest mulig penger i hverdagen. Ofte tilbyr kredittkort ulike månedlige rabatter som du også bør følge godt med på - det kan til tider være store summer å spare på ulike kjøp.

4) Vær oppmerksom på hvilke vilkår som gjelder

Når du har ulike kredittkort, kan du også forvente at enkelte kredittkort kommer med ulike kundevilkår. Vær oppmerksom på hvilke gebyrer som følger med de ulike kredittkortene dine. Er det noen av de som for eksempel kommer med høye årsgebyr? Hvilke kredittkort lar deg ta ut kontanter i utlandet uten at du må betale gebyrer for dette? Ved at du har en god oversikt over de ulike gebyrene som kan følge med kredittkort, så vil du unngå potensielle ubehagelige overraskelser.

5) Betaling av kredittkortregningene

Sørg for at du alltid betaler kredittkortregningene ved forfall. Det kan være flere metoder du kan bruke for å sørge for at regningene alltid blir betalt når de skal, slik at du unngår å måtte betale ekstra renteutgifter. Du kan enten sette på en alarm de dagene regningene skal betales, og deretter gå inn og gjøre det manuelt. 

Eller så kan du sette opp en avtalegiro, men vær oppmerksom på at banken da kanskje kun vil trekke minstebeløpet på regningen. Du vil som regel også ha mulighet til å sette opp en avtalegiro med full innfrielse. Dette kan du enten gjøre via nettbanken din, eller du kan ringe til banken og be de om å gjøre det for deg.