Sparer man egentlig penger på å ta Uber i stedet for taxi?

Tilbud oppdatert: 01/02-2023

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

  • Innholdet

    3 seksjoner

  • Lesetid

    5 minutter

  • Siden er opdateret

    01/02-2023

Det er mange debatter rundt det nye konseptet Uber. Kan man virkelig klassifisere Uber som deleøkonomi? Finnes det noen forskjell på Uber og pirattaxier? Og hvor mye penger kan man eventuelt spare på å bruke Uber i stedet for en vanlig taxi? Vi gir deg en kjapp introduksjon til dette relativt nye konseptet.

Hvordan fungerer Uber?

Uber er en mobil-app som lar deg se en oversikt over ledige Uber-sjåfører i området ditt. Når du som kunde ønsker å ta i bruk tjenesten, så åpner du bare appen og ber om å bli plukket opp, for så å bli kjørt til en spesifikk adresse. Du vil deretter få beskjed når sjåføren nærmer seg.

I tillegg kan du se informasjon om sjåføren og hvilken type bil han eller hun kjører. På den måten blir det enklere for deg å kjenne igjen bilen når den ankommer.

Mobil-appen lar deg også vurdere sjåføren ved å gi personen 1 - 5 stjerner. Sjåføren har også mulighet til å gi deg en vurdering som kunde.

Uber og kredittkort

Noe av det som gjør Uber utrolig praktisk er at du kan registrere kredittkortet ditt til Uber-kontoen din, slik at pengene trekkes automatisk etter at du har brukt tjenesten. Dette gjør at Uber-tjenesten blir utrolig lettvin å bruke, og du slipper å bruke de ekstra minuttene på slutten av turen til å betale for taxituren. Du vil også kunne se en oversikt over alle turene dine på mobil-appen, slik at du enkelt kan holde en oversikt over hvor mye penger du har brukt på Uber-tjenester.

Når du bestiller en Uber-bil vil du også få et estimat på hvor mye turen kommer til å koste deg.

Spar penger på Uber

Uber er billigere enn vanlige taxi-tjenester, og det kan spesielt være penger å spare på korte turer. 80% av det du betaler for en Uber-tjeneste går direkte til sjåføren. Det finnes flere grunner til hvorfor det er billigere å ta en Uber sammenlignet med en vanlig taxi.

Blant annet så står mange taxier stille store deler av tiden mens de venter på kunder ved taxiholdeplasser, og selv om taxiene ikke tjener penger mens de kjører så skal sjåførene likevel ha betalt lønn.

Samtidig mener mange at det er urettferdig konkurranse mellom taxi-industrien og Uber, da taxi-industrien er til en stor grad regulert, noe som fører til at Uber kan tilby mer gunstige priser sammenlignet med vanlige taxier. I flere byer i Europa har dette ført til at taxisjåfører har demonstrert mot Uber og krevd strengere krav til firmaet.

Videre har Uber møtt stor motstand fra taxisjåfører som mener at tjenesten er ulovlig. Uber blir beskyldt for å ikke følge de samme reglene som vanlige taxi-firmaer gjør. Det er spesielt tjenesten UberPOP som har møtt motstand og blir sammenlignet med pirattaxier.

Derimot kan man som kunde også bestille UberBLACK, som er den såkalte luksusversjonen av Uber, og blir sammenlignet mer med en limousin-tjeneste. Denne tjenesten har ikke møtt motstand.

Men firmaet har spredt seg såpass fort at det kan forventes at de bare vil fortsette å spre seg i det norske markedet.