Hvordan anskaffe et kredittkort

Tilbud oppdatert: 24/07-2024

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

 • Innholdet

  2 seksjoner

 • Lesetid

  5 minutter

 • Siden er opdateret

  24/07-2024

De aller fleste av oss kunne helt sikkert tenkt seg å ha bare litt ekstra penger hver måned, enten det er studenten som er lei av nudler til middag, eller trebarnsmoren som gjerne skulle brukt litt penger på seg selv. Kredittkort er gode alternativ for å gi deg selv muligheten til disse tingene, så fremt du bruker det fornuftig.

Skal du først anskaffe et kredittkort vil du selvfølgelig ha det mest fornuftige. Annet enn kreditt så tilbyr de aller fleste kredittkort også andre tjenester som rabatter på nettbutikker, ved hoteller og restauranter eller på drivstoff, reiseforsikringer når ferien er betalt med kortet, cashback ordninger eller bonuspoeng. 

I tillegg varierer både nivået på de effektive rentene, men også lengden på den rentefrie perioden. Bruker du noen minutter på å vurdere disse tingene og se hva som er viktig og ikke viktig for deg og din antatte bruk av kortet, vil prosessen med å velge det rette kortet bli mye enklere.

Når du har bestemt deg

Når du har bestemt deg for hvilke tjenester du ønsker å få ut av kredittkortet ditt, kan du bruke MONEYBANKER.no’s søkemotor til å sammenligne de ulike mulighetene. Her kan du av og på de tjenestene du ønsker og ikke ønsker, og eliminerer du raskt og enkelt kort som ikke er aktuelle for deg. 

Mange tenker automatisk at det enkleste er å søke om kredittkort der du også har ditt debetkort, og hvorvidt dette stemmer eller ikke, er det med sikkerhet ikke alltid det mest fornuftige alternativet. Store banker har ofte langt flere gebyr for korttjenester enn mindre banker, og det kan være penger å spare på å bruke et par minutter mer på å finne et billigere alternativ. 

Når du har brukt søkemotoren og funnet et kredittkort du vil søke om, klikker du deg helt enkelt videre på «søk nå» knappen, og er du i gang!

Kravene for hvem som kan søke om kredittkort er forskjellige mellom de ulike bankene, men det som går igjen er krav om alder og økonomisk stabilitet. 

De fleste kredittkort stiller stort sett minst disse kravene:

 • Du skal være fylt 20 år
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger eller inkassokrav
 • Du skal være norsk statsborger, eller ha skattet til Norge

Andre krav

Andre krav kan være at det følger gebyrer med å ikke bruke kortet i løpet av et år, at bonuspoeng kun kan brukes til spesifikke kjøp, eller krav til enten fast inntekt eller minimunsinntekt. 

Videre har noen kredittkort lavere aldersgrenser (dog aldri under myndighetsalder, altså 18 år), andre høyere aldersgrenser, og ved enkelte er det krav om BankID eller BankID på mobil for å kunne søke om kortet. 

Når du søker om et kredittkort vil den aktuelle tilbyderen foreta en kredittsjekk på deg, og deretter avgjøre om du vil få kortet eller ikke. De ekstra fordelene med kredittkort er mange, så velger du det rette kortet til din bruk er det mange penger å spare. 

Er du i tillegg flink til å betale det brukte beløpet tilbake innenfor den rentefrie perioden, vil du på alle måter få det meste ut av det nye kredittkortet ditt.