Hvilket kredittkort er best for meg?

Det finns mange forskjellige kredittkorttyper og forskjellige utbydere. Alt etter dine behov, kan det være litt av en jungel å finne det rette kortet til deg. Fordeler med å bruke kredittkort som betalingsmiddel kan du lese mere om her, men kort sagt er du er bedre sikret ved netthandel og kortsvindel. Du kan også få kundefordeler, såsom gratis forsikringer og rabbatter som kundefordeler. Mastercard og Visa er de største kredittkortutbyder i Norge, men det er forskjell på hvilke fordeler du får, alt etter hvilke samarbeidspartnere Mastercard og Visa utbyr kortene med.

Alder har betydning

Du skal være minimum 18 år for å få ett kredittkort, men en del kort har høyere aldersgrense. Ved 20 får du adgang til flertallet av kort, og over 25 er det fritt frem.

Hvilke fordeler kan jeg få med kredittkort?

Drar du utenfor Norges grenser på ferie og bruker kredittkort, lønner det seg å sjekke om kredittkortet ditt har gratis reiseforsikring. Dette krever som oftest at du betaler minimum 50 % av utgiftene til reisen med kredittkort. Da får du oftest både reiseforsikring og avbestillingsforsikring med en gang.Er du glad i shoppe klær, gir en del kredittkort rabatt på kjøp i både fysiske butikker og nettbutikker på mellom 1 og 4% av kjøpspris.Mange kort gir også rabat på drivstoff til bilen, eller til visse bensinstajoner. Du kan også få rabatt på dagligvarer, bøker og elektronikk, billeie, restaurantbesøk og hotellovernatting. Noen kort gir deg mulighet for selv å velge kategori for rabatten din, enten månedsvis eller per år.

Hvordan finner jeg det rette kortet?

Søk om kredittkort hos flere utbyder, og sjekk betingelser og fordeler. Slik kan du få det kortet som passer deg best, og har de kundefordeler du trenger. Priser, betingelser og gebyrer finner du i handelsbetingelsene for kortselskapet på nettet, eller ved henvendelse. Det er gratis å søke omkredittkort, og du trenger ikkeå si ja til andre tilbud, enn det som passer deg. Du kan lese mere om renter og gebyrer her, slik at du kan se hvilket kort som er billigst.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen din moneybanker.no. Når du bruker nettstedet vårt, godkjenner du retningslinjene våre for informasjonskapsler.