Hjelp jeg kan ikke betale lånet – få hjelp til å betale

Tilbud oppdatert: 13/04-2024

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

  • Innholdet

    3 seksjoner

  • Lesetid

    4 minutter

  • Siden er opdateret

    13/04-2024

Sliter du med å få betalt tilbake lånet ditt? Er kontoen i minus før halve måneden har gått? Da har du nok satt deg litt for hardt økonomisk, men bare rolig, det er noe å gjøre og det finns hjelp å få.

Som utgangspunkt bør du alltid legge budsjett, før du låner penger, for å sikre at du har råd til å betale tilbake lånet. Har du ikke fått gjort dette, er det på tide å legge budsjett nå. Du kan lese om å legge budsjett her.

Se over budsjettet ditt

Har du lagt budsjett, men klarer likevel ikke å betale? Da må du se over budsjettet og økonomien din, for å se hvor pengene blir av. Det kan hende du har glemt å ta med en eller flere utgiftsposter, eller kanskje har du ikke vært så flink til å spare som du hadde planlagt? Les her om hvordan du kan spare penger på dagligvarer.

Det kan også hende at økonomien din endrer seg mens du betaler av på lånet ditt. Kanskje endrer jobbsituasjonen din seg, du må kanskje flytte, eller får andre uforutsette utgifter. Da er det vigtig å se over økonomien din, slik at du forstatt klarer å betale dine vanlige utgifter. Ser du på budgettet at det bliver helt umuligt å få betalt tilbake gjelden din , må du kontakte långiver slik at dere kan finne en løsning.

Ta kontakt til långiver

Det er veldig vigtig å kontakte långiver for å få laget en ordning med gjelden din. Du kan kanskje få lov å la lånet løpe lenger, slik at du betaler mindre hver måned, men over lengre tid. Andre løsninger kan være innefrysning av rente, eller betalingsutsettelse på avdrag eller renter.

Långiver vil helst ha tilbake pengene sine, men de vil også gjerne ha ett godt rykte, så om du viser deg ansvarlig, går det oftest greit å finne en løsning. Derfor er det smart å ha gjort opp ett budsjett før du tar kontakt til långiver, slik at du kan fortelle långiver om din aktuelle økonomiske situasjon, og ikke kommer til å love å betale tilbake mer enn du klarer.

Hvor kan jeg få hjelp?

Sliter du med økonomien kan du få hjelp hos NAV. NAV får henvendelser fra folk i alle aldre fra hele Norge, og det er ikke flaut å ringe, heller bra at man tar ansvar for økonomien sin. Det kan være mange årsaker til at man sliter med økonomien, og ingen andre kommer til å få vite om du trenger hjelp.