Gode grunner til å søke om et kredittkort

Tilbud oppdatert: 21/05-2024

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

Er du i tvil om du skal skaffe deg et kredittkort? 

Her følger nyttig informasjon om fordeler ved kredittkort - les her og bli klokere

Det er mange gode grunner til å betale med kredittkort, som blant annet større trygghet, rabatter og andre fordeler og gratis reise- og avbestillingsforsikring. 

Andre fordeler ved kredittkort er disse:

  • Etter en transaksjon, har du god til å kontrollere transaksjonen, og dermed kan du forsikre deg om at ingen penger er trukket som du ikke har godkjent på forhånd.
  • Hvis du blir utsatt for tyveri eller svindel, vil kredittkortselskapet ta ansvaret.
  • Pengene trekkes ikke automatisk fra din personlige konto når du betaler med kredittkort.

Gode grunner til å bruke kredittkort

Det er ofte sikrere å bruke kredittkort enn et vanlig bankkort, fordi du er bedre sikret mot svindel. Dette kommer av at svindlerne ikke vil ha tilgang til din vanlige lønnskonto. Du har også muligheten for å få penger tilbake fra kredittkortselskapet hvis varen eller tjenesten du kjøpte er mangelfull.

I Norge reguleres lover og regler for kredittkjøp av finansavtaleloven, og du er derfor på den trygge siden når du handler med kredittkort.

Du kan få penger tilbake hvis du vet når rentene begynner å løpe, og så lenge du betaler regningen innen forfall. Dersom du overholder disse faktorene, er det en stor fordel å bruke kredittkort til betaling av varer, reiser eller tjenester. Det er spesielt gunstig å betale med kredittkort når du handler online eller skal bestille en reise til utlandet.

Grunnen til at du kan få penger tilbake, er noe som heter Chargeback. Det betyr at du som forbruker kan få penger tilbake fra kredittkortselskapet dersom selgeren ikke overholder rettighetene til forbrukerne eller er konkurs.

Dermed får du en ekstra trygghet ved å bruke kredittkort, som du ikke ville få dersom du hadde betalt med et vanlig bankkort.

Nordmenn kjøper ferie med kredittkort

En undersøkelse som nylig ble foretatt for banken Sparebank 1, viser at så mange som 320.000 nordmenn kjøper ferien sin for penger de har lånt eller med kredittkort. Når det gjelder reiser, er det en del gode argumenter som taler for bruk av kredittkort, da man her blant annet kan få gratis reise- og avbestillingsforsikring.

Det er imidlertid viktig å huske på at forbrukere har ingen rettigheter hvis de har brukt bankoverførselen til betaling av tjenester eller varer i utlandet.

Flere bruker kredittkort i dag

En rapport fra SIFO (Statens institutt for forbruksforskning) som ble foretatt for kort tid siden, viser at flere mennesker bruker kredittkort i dag enn tidligere. For ni år siden svarte ca. 40 prosent av de spurte at de hadde brukt kredittkort i løpet av det siste året.

Dette tallet har steget til 70 prosent i år. 26 prosent av dem som ble spurt, svarte at de ikke betalte hele regningen ved betalingsforfall. Det er en liten reduksjon i forhold til fra 2012, hvor 29 prosent av de spurte sa at de ikke betalte hele regningen innen forfallsdatoen.