Forsikringer gjennom kredittkortet - Hvilke kan jeg få?

Tilbud oppdatert: 01/02-2023

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

  • Innholdet

    6 seksjoner

  • Lesetid

    4 minutter

  • Siden er opdateret

    01/02-2023

De fleste kredittkort kommer med gratis reiseforsikring, men visste du at du kan også bestille andre forsikringer gjennom ditt kredittkort? Tilbudene varierer fra kredittkort til kredittkort, så vi har samlet en oversikt over noen av de vanligste forsikringene.

Reiseforsikring

De fleste kredittkort kommer med en gratis reiseforsikring dersom man betaler halve reisen med kredittkortet. Betaler du flybillettene med kredittkortet, vil du automatisk allerede ha dekket store deler av reisen. Når du kjøper flybilletter med kredittkort, forsikrer du deg også mot at flyselskapet går konkurs.

ID-tyveriforsikring

Flere og flere opplever identitetstyveri, som inkluderer situasjoner hvor for eksempel en annen person forsøker å åpne en bankkonto, søke om lån eller opprette et abonnement i ditt navn. En ID-tyveforsikring dekker vanligvis hjelp til å forebygge identitetstyveri, assistanse dersom du opplever et identitetstyveri og juridisk bistand på inntil 1 million kroner. Dette er en fin forsikring dersom den følger med gratis.

Dersom den ikke følger med gratis bør du nøye vurdere om hvor stor risiko du tror det er for at noen vil stjele din identitet.

Betalingsforsikring

Betalingsforsikring er en ekstra forsikring som hjelper deg dersom du blir sykemeldt, arbeidsledig eller permittert. Dersom en av disse situasjonene skulle oppstå, vil denne forsikringen dekke dine månedlige forpliktelser på kredittkortet. Prisen på denne forsikringen varierer avhengig av hvilket kredittkort du har, men ligger ofte et sted mellom 0,6 til 0,9 % per måned av utestående saldo.

Kjøps- og prisgaranti

En kjøpsforsikring dekker dine kostnader dersom noe du har kjøpt noe som blir ødelagt, mistet eller stjålet. Forsikringen vil dekke de utgiftene det koster å fikse produktet, eller eventuelt dekke kjøp av et nytt produkt opp til en bestemt sum. Det er flere betingelser for hvor lenge forsikringen gjelder etter at kjøpet er gjennomført, og det lønner seg å sette seg grundig inn i forsikringsvilkårene til kredittkortselskapet.

En prisgaranti vil erstatte et eventuelt mellomlegg du har tapt på å kjøpe en vare dyrere et sted sammenlignet med hva du kunne fått den for et annet sted.

Ransforsikring

En ransforsikring dekker eventuelle tap dersom du blir ranet rett etter at du har tatt ut kontanter fra en minibank, og opptil en viss periode etter uttaket, vanligvis 24 timer.

Billettforsikring

Enkelte kredittkort tilbyr også billettforsikring, som vil dekke dine billettutgifter dersom du blir forhindret i å dra på arrangementet du har kjøpt billett til.

Dette er en oversikt over noen av forsikringene som du kan kjøpe ekstra gjennom ditt kredittkort. De ulike kredittkortselskapene tilbyr forskjellige forsikringer og vilkårene varierer. Vurder nøye om du kan ha nytte av noen av forsikringene som tilbys, eller om du allerede har det dekket via en annen forsikring.