Det finnes fordeler og ulemper ved å ha flere kredittkort

Tilbud oppdatert: 21/05-2024

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

  • Innholdet

    3 seksjoner

  • Lesetid

    5 minutter

  • Siden er opdateret

    21/05-2024

Har du allerede et kredittkort og vurderer å skaffe deg et til? Eller føler du at du har for mange kredittkort? Det finnes ikke noe riktig svar på hvor mange kredittkort det lønner seg å ha, men med tanke på de ulike rabattene som kommer med forskjellige kredittkort, så kan det lønne seg å ha mer enn ett. Vi har samlet en oversikt over både fordeler og ulemper med å ha flere kredittkort.

Fordeler med å ha mer enn ett kredittkort

Kredittkort kommer med en rekke ulike goder og rabatter, og dersom du for eksempel fyller mye drivstoff, så vil det absolutt lønne seg å ha et kredittkort som gir deg rabatt når du fyller opp tanken. Samtidig så finnes det andre kredittkort som kommer med andre goder som du også kanskje vil kunne ha god nytte av. De fleste nordmenn handler mye matvarer, og da vil det absolutt lønne seg å ha et kredittkort som gir deg rabatt når du går på butikken for å handle inn mat til både deg og din familie.

Hvis du reiser mye, så vil det lønne seg å ha et kredittkort som tilbyr gratis reiseforsikring, og som ikke tar gebyrer for uttak av kontanter i utlandet. Eller er du mest opptatt av å samle mest mulig bonuspoeng med flyselskaper - da vil det være en god idé å bruke et kredittkort som tilbyr dette.

Ulemper med å ha mer enn ett kredittkort

Først av alt så bør man alltid sørge for at man aldri bruker mer kreditt enn det man har råd til å betale tilbake. Dersom man har flere kredittkort, kan det bli lettere å miste oversikten over hvor mye man har brukt kortet, og dermed ende opp med å bruke litt for mye penger. Med flere kredittkort kan det også bli vanskeligere å holde styr på når de ulike kredittkortregningene skal betales.

Hvis du ikke har råd til å betale kredittkortregningen ved forfall vil du ende opp med å måtte betale høye renteutgifter.

I tillegg er det viktig å huske at mange kredittkort kommer med en årsavgift som skal betales. Hvis du har flere kredittkort kan det gjerne være lurt å finne noen der man ikke betaler så mye i årsavgift, eller som ikke kommer med en årsavgift i det hele tatt.

Husk også at desto mer du bruker et kredittkort, desto mer vil du tjene på de ulike rabattene som følger med. Dersom du har mange kredittkort, bør du vurdere om du vil tjene såpass mye på rabattene som følger med kredittkortet at det dekker opp for årsavgiften du eventuelt må betale.

Betal kredittkortregningene

Det finnes som sagt ikke et fasitsvar på hvor mange kredittkort det lønner seg å ha, og det er noe som enhver kunde må vurdere individuelt. Det viktigste når det gjelder kredittkort er at man alltid er i stand til å betale kredittkortregningene ved forfall, for å unngå å måtte betale renter. Kredittkort kommer med høye renter, noe som lett vil bli dyrt for lommeboken dersom man skal i gang med å betale disse utgiftene også.