Bør du bruke forbrukslån til refinansiering?

Tilbud oppdatert: 21/05-2024

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

  • Innholdet

    2 seksjoner

  • Lesetid

    5 minutter

  • Siden er opdateret

    21/05-2024

Flere ønsker å ta opp et forbrukslån til å refinansiere gjeld man har fått gjennom smålån eller kredittkort, eller til å refinansiere et tidligere forbrukslån. Dersom du er på vei inn i en gjeldsknipe, kan det noen ganger lønne seg å bruke forbrukslån til refinansiering.

Dersom forbrukslånet skal brukes til å unngå en gjeldsknipe, er det viktig at man setter i gang prosessen så tidlig som mulig før du opparbeider deg enda mer gjeld.

Det kan også lønne seg å innimellom sjekke om du kan få bedre rentevilkår på forbrukslånet ditt, og dermed bruke et forbrukslån for å refinansiere et gammel forbrukslån.

Hvordan bruke forbrukslån til refinansiering

Dersom du har opparbeidet deg gjeld gjennom bruk av kredittkort og smålån, vil rentene på disse lånene være skyhøy. I slike situasjoner bør du sammenligne ulike forbrukslån og se hvilket lån som vil passe best til å nedbetale denne gjelden. På denne måten vil du kunne bli gjeldfri raskere enn dersom du skulle nedbetalt gjelden uten å lånt ekstra penger.

En annen situasjon er dersom du har allerede tatt opp et forbrukslån hvor du betaler høye renter. Det kan være ulike grunner til at du har fått et dårlig tilbud med høye renter, som for eksempel at du hadde lav inntekt. Dersom du i dag har en høyere inntekt enn når du tok opp forbrukslånet, vil du gjerne kunne få en bedre avtale i dag.

For å kunne få et forbrukslån til refinansiering, må du først begynne med å sammenligne ulike lån. Dette kan du gjøre ved hjelp av en søkemotor, hvor du fyller ut dine kriterier, og vil få en oversikt over hvilke lån som passer best til deg.

Ønsker du å bruke forbrukslån til å refinansiere et tidligere forbrukslån, kan det ofte lønne seg å først høre med din nåværende bank om de ønsker å tilby deg bedre vilkår. Hvis ikke lønner deg seg å sjekke andre tilbud.

Husk å være tidlig ute

Dersom du ønsker å bruke forbrukslån til refinansiering er det viktig at du er tidlig ute, så du ikke får betalingsanmerkninger. Dette vil gjøre det umulig å få et nytt lån. Hvis banken kan se at du har vært i stand til å tilbakebetale gjeld med høye renter som du har opparbeidet deg ved bruk av kredittkort eller smålån, vil du stort sett kunne få innvilget et forbrukslån til å nedbetale denne gjelden.

Å søke om forbrukslån til refinansiering gjøres på samme måte som når du søker om et vanlig forbrukslån. For å se en oversikt over hvilke lån som passer mest fornuftig til din personlige økonomi, kan du bruke vår søkemotor for å gjøre en sammenligning.