Forbrukslån når du er student
Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.
Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.
- Innholdet
4 seksjoner
- Lesetid
5 minutter
- Siden er opdateret
04/12-2024
Til tross for at de fleste studenter får støtte fra Lånekassen, er det kjent at studentlivet er preget av lite inntekter og mange utgifter. Selv hvis man har en ekstrajobb ved siden av studiene, kan det være måneder der det er vanskelig å få endene til å møtes.
Det kan være situasjoner der man plutselig får en høyere strømregning enn forventet, at det nærmer seg eksamen og det er på tide å kjøpe den dyre pensumboken du aldri får lånt på biblioteket, du har glemt bursdagen til mor, at du rett og slett vil ut med vennene dine men stipendet ikke kommer før neste uke, eller studentmarerittet; pc’n har sluttet å virke.
I alle disse tilfellene kan det være en stor redning å ha tilgang til litt ekstra penger på kontoen. Dagens student kommer ikke særlig langt uten pc, og her er det ikke tid til å vente med å kjøpe ny. Sparekontoen er ikke så mye å skryte av, og å begrense nudler-forbruket enda mer er heller ikke så aktuelt.
Mange gode løsninger
Heldigvis finnes det mange gode løsninger, også for deg som er student! Lån vil alltid være individuelle, men generelt går det igjen at jo yngre man er, jo større risiko anses det å være å låne ut penger til deg.
Likevel finnes det mange gode muligheter for å få kjøpt den pc’n likevel, og et mindre forbrukslån kan hjelpe deg ut av mange studentkniper.
Det er viktig å huske at det koster penger å låne penger, og innenfor et studentbudsjett er dette ekstra viktig å være obs på før du tar opp et lån. Forbrukslån behøver ikke å være dyre, selv for en student, så lenge man bruker det fornuftig.
Låner du for eksempel 5000kr til å erstatte pc’n, med en rente på 9,9% og en nedbetalingstid på 12mnd, får du muligheten til å fordele utgiften i månedlige beløp, og kjenner ikke stikket så dypt i studentlommeboken. Dine månedlige avdrag vil være 439,46kr og de totale rentegebyr er kun 273,56kr, med andre ord helt overkommelig for et studentbudsjett.
Lite budsjett
Når man lever på et lite budsjett kan det være fristende å låne litt ekstra penger til alle de morsomme tingene man gjerne skulle ha gjort, her er det viktig med litt selvkontroll og viljestyrke, og huske at alt du låner skal betales tilbake.
Man kan bli advart fra å ta opp lån når man er ung, men med riktig fremgangsmåte behøver det ikke å være vanskeligere for en student enn noen andre å betjene et lån. Tre gode tips til deg som skal låne penger er; ikke lån mer enn du trenger, se etter den laveste renten, og nedbetal lånet så fort du kan.
Låner du noen tusenlapper med disse tipsene i bakhodet vil du ikke ha noen problemer med å betale tilbake det du har lånt, men kan du likevel få råd til de uforutsette utgiftene som kan dukke opp.