Finn ditt personlige forbrukslån i dag

Tilbud oppdatert: 21/05-2024

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

  • Innholdet

    2 seksjoner

  • Lesetid

    5 minutter

  • Siden er opdateret

    21/05-2024

Forbrukslån gir deg muligheten til å låne penger uten sikkerhet, noe som er helt unikt. Du kan låne forskjellige beløp, og noen banker gir deg muligheten til å låne opp til 500000 kr. 

En annen viktig side ved forbrukslån, er at de ikke stiller noen krav til hva du skal bruke pengene til, derfor er det helt opp til deg som lånetaker å bestemme hva du vil kjøpe for pengene du låner. Det er imidlertid lurt å ha en plan for hva du vil bruke pengene på før du sender inn en lånesøknad.

Ettersom du i dag kan låne svært høye beløp, kan mange drømmer gå i oppfyllelse. Hvis du f.eks. vil kjøpe ny bil, hytte eller en drømmeferie, kan du søke om et lån hos en av de mange finansieringsselskapene på markedet.

Du kan sammenligne ulike forbrukslån ved å sammenligne rentesatser, løpetid, lånesum og betingelser ved lånet. 

Det er alltid lurt å ha en nedbetalingsplan på forhånd samt lage et budsjett, så har du overblikk over din personlige økonomi, og vet hvor mye du kan klare å betale tilbake hver måned. Dermed unngår du økonomiske feller og problemer senere. 

Det er også viktig å ikke låne mer enn det du behøver, fordi da kan du komme til å betale unødvendige renteutgifter. Samtidig er det ikke en fordel å låne mindre enn det du har bruk for, da det kan bli vanskelig å dekke kostnadene. Derfor er det viktig med en god og gjennomtenkt finansieringsplan på forhånd.

Forskjellige typer lån

Det finnes et stort utvalg av banker og finansieringsselskaper på det norske markedet, og alle konkurrerer om å få deg som kunde. Den største forskjellen på disse selskapene er størrelsen på beløpet de vil låne ut til kundene sine. Noen av de bankene som tilbyr de høyeste lånesummene, er OPP Finans og Bank Norwegian, som begge tilbyr 500000 kr. i forbrukslån. 

De fleste bankene tilbyr lavere lånesummer enn dette, og vanligvis ikke mer enn 350000 kr. Rentene som påbeløper lånet er avhengige av blant annet lånesummen, dette gjelder også for løpetiden på lånet. Jo raskere du klarer å nedbetale lånet, jo mer blir du belønnet av banken i form av lavere renter. 

Før lånesøknaden din blir innvilget, vil banken foreta en vurdering av din betalingsevne - en såkalt kredittvurdering. Dette gjør de for å finne ut av hvor stor risiko de løper ved å låne ut penger til deg.

Husk på dette

Før du sender inn en lånesøknad, lag et budsjett over din personlige økonomi samt en nedbetalingsplan for lånet. Sammenlign ulike forbrukslån på markedet, og finn ut av rentesatser og betingelser de ulike lånene har. De lånene med laveste renter er de mest økonomiske lånene.

Vi kan summere dette ved å si følgende om hvilket forbrukslån du burde benytte deg av. Det er viktig å finne et lån som passer til deg og din økonomiske situasjon, slik at du får det mest fornuftige lånet.