Finn den beste aksjemegleren på nett

Tilbud oppdatert: 21/05-2024

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

  • Innholdet

    3 seksjoner

  • Lesetid

    5 minutter

  • Siden er opdateret

    21/05-2024

2020 var virkelig året der nordmenn valgte å begynne med investering. Kanskje gjorde litt ekstra fritid at mange endelig fikk energien til å starte eller kanskje mange ble påvirket av Exit, hvem vet? Trenden har hvert fall fortsatt og mange har virkelig fått begynt investeringseventyret for fult. 

Dette skal du se etter hos en nettmegler

Når man skal begynne med investering for første gang er det mye og tenke på og det er mange valg man skal ta. Mange er usikre på om de skal velge en nettmegler, en app eller om man skal gå til banken. I dag velger de aller fleste å investere via en nettmegler ettersom det er billigere, men du har selvfølgelig muligheten til å gå til en megler i banken dersom du heller ønsker det.

I denne artikkelen skal vi likevel hjelpe deg litt på veien slik at det kanskje blir lettere å velge en nettmegler. 

Beste aksjemegleren paa nett

Du har all rett til å være kresen

Det finnes mange investeringsplattformer å velge mellom og det er forståelig at det kan være vanskelig å velge. Plattformene varierer ofte både i pris, utvalg og brukervennlighet, så det er mye som skiller plattformene fra hverandre. Ettersom det finnes så mange plattformer eller nettmeglere der ute, har du all rett til å være kresen og vente til du finner den plattformen som passer best for deg.

I noen tilfeller kan du også bruke banken din som en nettmegler ettersom de store bankene tilbyr investering innenfor blant annet aksjesparekontoer og fond. Her velger du selv det som passer for deg. 

En av de positive sidene ved å velge en nettmegler, bortsett fra at det er billigere, er at du kan selge og kjøpe aksjer akkurat når du vil. På den måten kan du velge å alltid følge med på markedet dersom du ønsker det, men du kan også velge å bare ta en titt i ny og ne. Dersom du foretrekker å ta en titt når det passer deg, så kan du fremdeles selge eller kjøpe raskt dersom du ser endringer i markedet. 

Viktige faktorer å vurdere

Noe av det viktigste å se etter når du velger en investeringsplattform er gebyrer og kurtasjer. Du kan tape mye penger dersom plattformen eller megleren har høye gebyrer. Ønsker du for eksempel 24/7 kundeservice, så vil det nok være noe høyere gebyrer sammenliknet med en plattform som ikke har det, så du må selvfølgelig prioritere slik du ønsker.

Likevel anbefaler vi deg absolutt å ta en titt på de forskjellige gebyrene før du bestemmer deg så ikke for store deler av avkastningen din går til gebyrer. 

Ellers bør du også se etter en opplæringsmulighet. Enten en CopyTrader funksjon eller en mulighet til å følge med på andre investorer slik at du kan utvikle deg som investor. Det handler om at du skal vokse og lære mens du holder på og derfor er det viktig med gode analyseverktøy og muligheten til å lære av andre.