Bør jeg bruke kredittkort som student?

Tilbud oppdatert: 21/05-2024

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

  • Innholdet

    5 seksjoner

  • Lesetid

    5 minutter

  • Siden er opdateret

    21/05-2024

Som student er man gjerne på et stramt studentbudsjett og har allerede tatt opp et studielån hos Lånekassen. Likevel er det også en fordeler ved bruk av kredittkort som student, så lenge du passer på å alltid betale kredittkortregninger ved forfall.

Som student kan du nyte godt av den rentefrie perioden som tilbys av kredittkortselskaper. Dersom det dukker opp uforventa utgifter, så kan du bruke kredittkortet til å betale for dette med det samme, og bruke pengene du får fra Lånekassen til å betale kredittkortregningen.

Men det er ikke alle kredittkort som gis ut til studenter, så det vil være en god idé å først sammenligne ulike kredittkort og se hvilke krav de stiller til deg som kunde.

Studiebøker

Mange studenter bruker en del penger på studiebøker, noe du blant annet kan kjøpe ved bruk av kredittkort. Det kan være en god idé å først sjekke om du kan få tak i brukte bøker før du velger å betale fullpris for bøkene. Studiebøker kan også noen ganger finnes gratis på nett som e-bøker.

Netthandel

Studenter handler mer og mer på nett, og der finnes det ofte flere gode tilbud som man ikke kan få i fysiske butikker. Det lønner seg å bruke kredittkort når man handler på nett, da du blant annet sikrer deg mot svindel.

Lærlinger

Lærlinger vil ha større sjanse for å få innvilget et kredittkort, da man som lærling er utplassert i en bedrift der man har en fast og stabil inntekt. Derfor er det sjeldent et problem å få kredittkort før lærlingtiden er over.

Alder

Alder har noe å si for om du får innvilget en søknad om kredittkort eller ikke, og desto eldre du er, desto høyere er sannsynligheten for at du kan få et kredittkort med gunstige vilkår. Som eldre student, vil du derfor ha større sannsynlighet få innvilget din søknad om kredittkort.

Reiser

Selv om mange studenter ikke har så mye å rutte med, finnes det mange lavprisflyselskaper som gjør det enklere for studenter å reise. Det er flere grunner til hvorfor det lønner seg å bruke kredittkort på reisen. Kjøper du flybilletten med et kredittkort, vil du automatisk være forsikret mot at flyselskapet går konkurs.

I tillegg kommer de fleste kredittkort med gratis reiseforsikring, så da kan du som student kunne spare penger ved at du slipper å bestille ekstra forsikring.

Som student er det utrolig viktig at man betaler alle kredittkortregninger ved forfall, ellers kan du lett bygge opp en gjeld som du ikke har råd til. Det finnes flere selskaper som tilbyr kredittkort til studenter, så det kan være lurt å bruke vår søkemotor til å skaffe deg en oversikt over de ulike kredittkortselskapene du kan velge mellom.