Tips til hvordan du kan planlegge en billig sommerferie

Tilbud oppdatert: 24/07-2024

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

Ønsker du å reise på ferie i sommer, men sliter med å få budsjettet til å gå opp? Heldigvis trenger ikke en ferietur koste så alt for mye, spesielt med tanke på de dyre prisene vi allerede betaler i Norge. Vi har samlet 5 gode tips til hvordan du kan planlegge en sommerferie uten å måtte punge ut med det store summene. 

1) Let etter pakketilbud 

Det finnes utallige pakketilbud på nettet. Prøv å være så fleksibel som mulig med hvor du ønsker å reise, og dra dit du kan få det beste tilbudet. Unngå de typiske turistfellene hvor både mat og attraksjoner er dyre, og fokuser heller mindre anerkjente destinasjoner.

Flere reisebyråer tilbyr restplasser på charterferier. Her vil du ofte kunne få den billigste prisen rett før avreise. 

2) Sparekonto 

Opprett en sparekonto som det automatisk settes penger over til dagen etter at du har fått lønn. Det behøver ikke være et stort beløp hver måned, men hvis du klarer å spare i ett år, vil du kunne nyte godt av dette når årets sommerferie kommer. Eller så kan du opprette en sparekonto med et navn som vil motivere deg til å jevnlig sette penger over til den. ”Romantisk ferie i Italia”, ”Gåtur i Alpene”, ”Safari i Kenya”.

Når du konkret ser hva pengene på sparekontoen vil gå til, vil du nok ønske å spare så mye penger som mulig. 

3) Benytt deg av rabatter gjennom kredittkortet 

Mange kredittkort kommer med et fordelsprogram hvor du som kunde får tilbud om en rekke ulike rabatter. Ofte kan man få gode rabatter på blant annet flybilletter gjennom kredittkortet. Følg med på om kredittkortet ditt tilbyr nye rabatter hver måned – du kan ende opp med å få noen ekstremt gode tilbud.

Bare husk å alltid betale kredittkortregningen ved forfall, så du slipper å måtte betale for renteutgifter. 

4) Reis utenfor sesongen 

Dersom du har mulighet til å være fleksibel, kan det lønne seg å prøve å reise utenfor sesongen. Da vil prisene være betraktelig billigere og det vil være mindre turister rundt omkring. Å reise utenom sesongen kan også være en unnskyldning til å nyte sommeren i Norge mens solen skinner her i nord, og heller reise vekk når høstværet kommer.

Men hvis du har barn som går på skole eller sliter med å få fri fra jobb utenom sesongen, så kan det blir vanskelig å planlegge årets ferietur utenfor sommerferien. 

5) Boligbytte 

Å bytte bolig med en annen familie vil redusere feriekostandene betraktelig. Det finnes en rekke ulike nettsider som tilbyr boligbytte, som for eksempel www.boligbytte.com. Her kan du sende forespørsler til andre folk som ønsker å bytte bolig med noen over hele verden.

Frankrike, Spania, USA eller Australia – valgene er mange! I tillegg til at det er en rimelig løsning, så vil du også kunne nyte godt av mer plass når du er på ferie sammenlignet om du skulle tatt inn på et hotell. Dette kan spesielt være greit hvis du reiser med en stor familie. Og dersom du er skeptisk til å låne ut huset ditt til fremmede personer, så husk at familien du bytter med tenker nok akkurat det samme når de låner ut huset sitt til deg, og vil nok derfor behandle ditt hus på samme måte som de vil behandle sitt eget hjem. Eventuelt kan du høre med noen naboer om de kan holde et lite øye med hvordan ting går for seg i hjemmet ditt.