Billige lån med lav rente

Slik får du billige lån med lavest rente. På Moneybanker.no får du gratis oversikt over de billigste lån i Norge og finner ditt neste billige lån.

150 984
Brukere hjulpet av MONEYBANKER.no

Billige lån med lav rente

Skal du ta lån, er første prioritet for de fleste å betale minst mulig renter og gebyrer. De fleste av oss vil også at det skal være enkelt og greit å låne, og orker ikke å dille alt for mye med budsjetter, økonomi og sammenlignende excel-ark. Man kan bli trøtt ved bare tanken. Derfor er det også mange lånekunder, som gjør som de pleier og tar lån i banken, hvor de også har forbrukskonto og sparekonto. Har du flaks og en god bank, kan denne metoden gi deg et noenlunde lån, men skal du være sikker på at du får det billigste lånet, er det viktig å forberede deg litt grundigere og sjekke lånemarkedet, før du skriver under på et lånebevis.

Før du tar lån

Før du tar lån, er det en en god del informasjon som er grei å få med seg, og en hel del ting, som du må ha kontroll på. Det låter kanskje litt brysomt, men kan fort lønne seg. Om du tenker på det som en avlønnet jobb du tar på deg, kan det fort bli den høyeste timelønnen du noensinne tjener.

Når du skal ta lån, er det vigtig at du avklarer hvilken type lån du trenger. Tregner du huslån eller billån, får du lån med sikkerhet i en gjenstand. Da er det ofte også ganske høye lån du skal ta, og det krever ofte at du legger planer et godt stykke tid inn i framtiden. Huslån og billån er bundet til en særlig bruk. Det vil si at du kan ikke ta huslån, og deretter bruke pengene på noe helt annet enn å kjøpe hus. Sikringen i en gjenstand betyr at banken kan overta eierskapet over bil eller hus, om du misligholder lånet ditt, og ikke betaler tilbake det du skylder.

Må du låne penger til hverdagsutgifter, tjenester eller annet, er det et forbrukslån, du trenger. Det er i tilfelle du trenger å låne penger til hvitevarer, annet husholdningsutstyr, fritidsutstyr, reparasjon av bil, ny mobil, oppussing i hjemmet og mye annet. Da kan du bruke pengene på akkurat det du vil, men banken har ikke noen verdier til sikring for pengene sine. Derfor er det ofte høyere rente på forbrukslån enn på sikrede lån.

Du må også overveie hvor mye penger du skal låne. Skal du kjøpe en bestemt vare eller tjeneste, kan du undersøke hvor du kan få den billigst, og se hva prisen er. Da har du et utgangspunkt for hva du trenger å låne. Du må også vurdere, hvor mye du har råd til å betale hver måned til lånet. De månedlige ratene er basert på lånets størrelse, løpetid og renten du betaler for lånet. Har du lenger løpetid på lånet, vil den månedlige raten ofte være lavere, men som helhet vil du ende op med en høyere renteutgift fordi lånet løper over lengre tid. Betaler du ned lånet ditt over kort tid, får du ganske høye månedsrater, men vil da sammenlagt ha en lavere renteutgift. Hvor mye du kan betale i månedsrater, kommer an på ditt budsjett.

Når du skal ta lån er det to utgifter, du må vurdere: renter og gebyrer. Renter er prisen for lånet, og varierer etter samfunnsøkonomi, finansinstitusjonen, der du låner pengene, og deg som kunde. Renter er påvirket av hvordan den generelle samfunnsøkonomien ser ut. Fra bankens side er renter avhenging av bestemte lovkrav til banksikkerhet, bankens egen økonomi og renteutgiftene banken selv skal betale for å låne i sentralbanken. Renten du får er også påvirket av deg som kunde, din inntekt og økonomi. Renter og gebyrer er betalingen for at du kan få låne pengene hos banken og de skal dekke bankens utgifter og gi banken et overskudd, slik at de kan fortsette bedriften sin.

Det du kan gjøre som kunde for å påvirke hvilken rente du får, er å undersøke lånemarkedet, for å få den beste og billigste renten. Dessuten kan du sikre deg at du har en god og stabil privatøkonomi, og dermed er en attraktiv bankkunde. Da kan du også få bedre rente. Som kunde er det en fordel at det er høy konkurranse på finansmarkedet, og at det er en del pengeinstitusjoner, som konkurrerer på rentesatsen.

Slik får du overblikk over lån med MONEYBANKER.com

Når du skal ta lån, må du se på hvilke lånetilbud de enkelte aktører på lånemarkedet gir deg. Norge har en ganske streng lovregulering av reklamer for finanstjenester. Derfor er det lett å finne opplysninger om utgiftene til lån hos de enkelte aktører. Utgifter til lån skal være synlige i alle reklamer og opplysningsmateriale fra finansinstitusjoner.

Det betyr ikke at du selv skal sitte og søke på bankinstitusjoner og besøke hver og enkelt nettside, for å se hvem som kan være aktuell for deg. Du kan bare søke på MONEYBANKER.com´s serviceside, hvor du lett og enkelt får overblikk over dine muligheter innenfor lån. Her skal du bare taste inn dine krav og informasjoner, så finner du alt du trenger å vite med ett enkelt søk. Alle søkeresultatene er objektive og basert på dine behov.

Som nevnt er renten også satt etter den enkelte låntaker. Derfor kan du se på søkelisten din på MONEYBANKER.com og sammenligne diverse pengeinstitusjoners renteeksemplarer og se på hvem som umiddelbart gir den beste renten. Da kan du velge den utbyder, som gir deg de gunstigste lånevilkår. Deretter kan du klikke deg videre til den enkelte lånutbyderes bedrift via ditt søk, slik at du kommer fram til deres søkeprosess. Noen banker har særlige alderskrav til deg som kunde, og dette kan du også sortere i hos MONEYBANKER.com, samt i lånestørrelse og nedbetalingstid. Deretter kan du sende inn lånesøknad, slik at du får dine egne lånetilbud, og kan se den aktuelle renten din. Søker du hos alle aktører, som kan gi deg et gunstig tilbud, får du da mulighet for å sammenligne tilbudene, og kan da velge det som er billigst for deg. Da skal du bare underskrive og sende inn lånepapirene fra din foretrukne finansinstitusjon. Det er gratis å bruke MONEYBANKER.com til å skape overblikk over de billigste lån, slik at du sparer enda mere. Vi anbefaler at du søker hos minst tre finansinstitusjoner for å få best sammenligningsgrunnlag.

Husk dette når du låner

Når du skal sammenligne lånetilbudene dine, er det enkleste å se på totale utgifter til lånet og på den effektive renten. Den effektive renten er den samlede renten, hvor gebyrer også inngår. Dermed får du en samlet pris på hele lånet, og skal ikke selv regne ut omkostninger. Du finner totalutgifter til lånet og effektiv rente på alle tilbud om lån. Dette er det nemlig lovpliktig å opplyse. Opplysningene står som oftest nederst med ganske liten skrift, så her gjelder det gamle trikset med å huske å lese det med smått óg. Totalutgift og effektiv rente skal være et gjennomsnitt av renten som kundene får, og derfor kan du ikke være sikker på at det er den samme rente du får ved et lånetilbud. Den eneste måten du kan få en aktuell rente for ditt eget lån, er ved å sende inn en lånesøknad. Det er gratis og uforpliktende å sende inn en lånesøknad, så du må ikke ta lån, selvom du har søkt om lån og fått godkjent søknaden din. Du skal bare sende inn lånepapirer på søknaden fra ditt foretrukne firma, og kan ignorere resten.

Sett opp budsjett og få utgiftene under kontroll

Etter at du har tatt lån og kjøpt det, du trenger, må du også betale tilbake lånet. Derfor er det viktig at du setter opp et budsjett, og regner etter utgiftene dine, slik at du er sikker på at du har råd til å betale lånet, uten at det bliver alt for mye havregrøt til kveldsmat.

Når du skal sette opp et budsjett er det vigtig å få med alle utgiftene dine. Utgifter varierer veldig mye fra person til person, alt etter din livssituasjon. Du kan få en oversikt over vanlige utgifter, og hvor mye Ola og Kari Nordmann bruker på diverse poster på Sifos nettside (http://sifo.no/page/Lenker/Meny_lenker_forsiden/10242/10278).

Du kan få gratis budsjettmaler hos de fleste banker og finansinstitusjoner, slik at du kan sette opp budsjettet ditt oversiktlig. Har du ikke oversikt over hvor hva du bruker pengene dine på, er det lurt å se på nettbanken din, hvor du kan se alle kredittkortposteringer og regninger du har betalt via nettbank. Bruker du kontanter, er det lurt å spare kvitteringene dine. Da kan du sette opp et månedlig regnskap over hva du har brukt pengene på, og få oversikt over utgifter og inntekter. Når du lager regnskap og budsjett, er det også lurt å sette til side litt penger til oppsparing, slik at du har en buffer i tilfelle du får uforutsette utgifter. Da kan du se hvor mye, du har mulighet for å betale hver måned til et lån. , og hvor du eventuellt kan spare litt. Med en oversiktlig økonomi, er det du også mere attraktiv som bankkunde, og selvom du kanskje ikke har så store inntekter, viser du at du er økonomisk ansvarlig og har kontroll på økonomien din. Det øker også sjansjen dinf or å få lavere rente og slippe unna lånet ditt billigere.