Billige lån for unge

Er du under 25 år og mangler den nødvendige pengesummen? Da er du kommer til riktig sted - finn informasjon om billige lån for unge her.

150 970
Brukere hjulpet av MONEYBANKER.no

Billige lån for unge

Er du under 25 år og har behov for ekstra penger, finnes det i dag flere muligheter på markedet. Du har f.eks. muligheten til å få et lån for ungdom i aldergruppen 18-25 år, et såkalt forbrukslån 20 år. Disse lånene retter seg spesielt mot personer i denne aldersgruppen, ettersom det ofte stilles høyere krav til folk i denne aldersgruppen, da vanligvis ikke har en god og stabil økonomi enda. Tidligere var det derfor vanlig å låne penger hos familie og venner, og vente tålmodig til man ble ferdig med utdannelsen før man kunne søke om et lån i banken. Dette er ikke tilfellet lenger i dag – nå kan unge folk under 25 år allerede realisere drømmene sine før de er ferdig med utdannelse, får jobb og er veletablerte.

Med rettigheter følger som kjent også plikter, og dette er også tilfellet ved billige lån. For å kunne få et billig lån stilles noen elementære krav til søkeren. De vanligste kravene for å få et billig lån er at søkeren har fylt 18 eller 20 år, er norsk statsborger og har en fast inntekt. Dessuten krever de aller fleste finansieringsselskapene at søkeren ikke har noen betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker. Hvis du kan oppfylle disse kravene, har du gode sjanser for å kunne få et billig forbrukslån. En av de største fordelene ved et billig lån er at bankene ikke krever sikkerhet for lånet, det vil si at du som lånetaker ikke behøver å stille eiendeler i pant til banken som sikkerhet for lånet. En annen viktig fordel ved billige lån er at lånet kan brukes til det du vil og du velger selv hvilket beløp du vil låne. I dag finnes det flere lånetilbydere på markedet hvor kan søke om et billig lån.

Rentesatser ved billige lån

Ettersom billige lån ikke krever sikkerhet, er rentene på slike lån til gjengjeld en del høyere enn ved alminnelige lån. Det vanlige er en rente mellom 15 til 25 % på de fleste billige lån, og ved mindre lånebeløp er rentene ofte mye høyere. I tillegg til rentene pålegges faste avgifter og gebyrer, og dersom man ikke betaler innen fakturaforfallet kan gebyrene vokse. Grunnen til dette er at lånetilbyderne tar en risiko ved å låne ut penger til folk uten sikkerhet, og som kompensasjon for denne risikoen må de kreve høyere renter. Det er også nødvendig for bankene å kreve høyere renter på billige lån for at de skal kunne tjene på å låne ut penger til kundene på denne måten. Derfor er det viktig å sette seg godt inn i reglene og vilkårene for billige lån før man tar den endelige avgjørelsen, samt at man er helt sikker på at man kan betale avdragene innen betalingsfristen. Det er alltid en god idè å sammenligne flere tilbud før man bestemmer seg for hvilket lån man ønsker. Et billig lån eller et forbrukslån for unge kan være en smart løsning for alle som ønsker å få ekstra penger til noe spesielt. Husk at det er viktig med en fast inntekt som gjør at du er i stand til å betjene det billige lånet.

Billige lån på timen

I dag er det mange muligheter for å få et billig lån, og mange lånetilbydere tilbyr billige lån på timen; det vil si et forbrukslån som utbetales allerede samme dag du har sendt inn lånesøknaden. Ved billige lån på timen stilles det få krav til lånesøkerne, noe som gjør at det er relativt enkelt å få innvilget lånesøknaden. Mange kjenner igjen situasjoner hvor de plutselig har bruk for ekstra penger på kort tid, f.eks. hvis bilen blir skaden, katten skal til dyrlegen eller hvis kjøkkenet eller hytta skal pusses opp. Situasjonene hvor rask tilgang på penger kan være uttallige, og da er det bra å vite at det er hjelp å få. De aller fleste banker og lånetilbydere kan gi deg tilbud om billige lån med gode betingelser, og du kan ofte få svar på lånesøknaden på en time.

Søk etter billige lån flere steder

Du har mulighet for å ta opp et forbrukslån på timen hos flere lånetilbydere, og det er en god idè å innhente tilbud hos flere banker og sammenligne tilbudene de gir. Dermed har du stor sjanse for å finne fram til det tilbudet på billige lån som passer deg og din økonomi best. Hvis du har behov for å få pengene inn på kontoen din ganske raskt er et lån på timen et godt alternativ for deg. Det er enkelt å søke om et slikt lån, og det stilles ingen høye krav til deg som lånetaker for å få innvilget et lån på timen. De vanligste kravene som stilles for å få innvilget et billig lån i dag er at lånesøkeren har en fast inntekt, har fylt 18 eller 20 år samt bor og oppholder seg i Norge. Selve låneprosessen foregår online, hvor et søknadsskjema utfylles og sendes retur til lånetilbyderen. Så kan du forvente svar allerede samme eller neste dag, og dersom du godkjenner tilbudet blir pengene vanligvis overført til din konto samme dag. Det er gratis å søke og helt uforpliktende. Før du bestemmer deg for hvilket billig lån du helst ønsker, bør du investere litt tid i å sette deg inn i reglene og vilkårene for det billige lånet. Da unngår du nemlig negative overraskelser og uventede kostnader. Du kan også informere deg på http://www.finanstilsynet.no/ om lover og regler i forbindelse med billige lån.

Hvilke kostnader kan forventes når man tar opp et billig lån?

Når du søker om et billig lån hos et finansieringsselskap, er det noen grunnleggende kostnader som vanligvis følger med. De vanligste kostnadene i denne forbindelsen er renter, etableringsgebyr og termingebyr. Renter kan også ses som en betaling på tre forskjellige plan:

  1. Godtgjørelse for banken for å låne bort pengene til kunden
  2. Kompensasjon for inflasjon
  3. Kompen for den bankens risiko, da ikke alle kundene klarer å betale tilbake pengene de låner.
  4. Hvorfor er små lån dyrest?

    Grunnen til at små lånesummer er dyrere enn vanlige lån, er fordi utgiftene og risikoen for bankene er høyere enn ved vanlige lån. Ettersom lånetilbyderne ikke stiller noen krav til sikkerhet er rentene på forbrukslån på dagen en del høyere enn ved vanlige lån. Dersom bankene hadde lånt ut et bestemt beløp til samme rente som for et boliglån, er sannsynligheten høy for at de ville tapt store beløp. Bankene ville dessuten ikke kunne tjene nok til å dekke lønnskostnadene til den som administrerer lånet. Derfor er bankene tvunget til å sette en høyere rente på små lån.

    Når du søker om et lån med lav lånesum, er det viktig å huske at at lånet skal betales tilbake innen betalingsfristen for å unngå renter og straffegebyrer. Det kan føre til at lånet fort kan vokse seg stort, og bli mye dyrere enn planlagt. Det er også mulig å ta opp flere billige lån med lave lånesummer dersom dette ønskes, alt etter hvilke behov du har og hvor raskt du behøver pengene. Når det gjelder hvor gode betingelser banken gir deg i forbindelse med lånet, er dette avhengig av flere faktorer, som blant annet hvor mye du tjener. Din inntekt og personlige økonomi danner forhandlingsgrunnlaget, og banken vil tilby deg en lavere rente etter hvor høy inntekt du har. Hvis du leter etter et lån med en meget lav lånesum på mellom 1000 og 5000 kr., kan du se etter et såkalt «SMS-lån», som kan gi deg den samme lånesummen, men kanskje med bare en tredjedel av gebyret. Du kan finne flere tilbydere som tilbyr slike lån på MONEYBANKER´s hjemmeside www.MONEYBANKER.com/no/.

    Et godt råd til sist er å bruke litt tid på å gå igjennom de forskjellige lånetilbudene og finne ut av hvilke rentesatser og betingelser låneutbyderen har. Ikke nøy deg med å takke ja til det første og beste tilbudet – bruk noe tid på å gjennomgå flere tilbud fra ulike lånebydere måten kan du finne det beste tilbudet og har allerede spart mye penger.