Finn lånekalkulator til billån hos MONEYBANKER.no i dag

Lånebeløp Løpetid Effektiv rente
10 000 - 600 000 kr 1 - 15 år 5,17 - 40%
Annonselenke
 • Raskt svar

 • Vi finner det billigste lånet

 • Gratis og uforpliktende tjeneste

Eksempel: Nominell rente 11.39%, effektiv rente 11.31%, 150 000kr, o/5 år, kostnad 43.467. Totalt 193.467
25 000 - 500 000 kr 1 - 15 år 6,49 - 22%
Annonselenke
 • Tilbud fra opptil 13 banker

 • Gratis

 • Uforpliktende søknad

Eksempel: 250.000 kr. over 5 år, effektiv rente 14,87%, Etableringsgebyr 950 kr, totalt 392.901 kr.
10 000 - 600 000 kr 1 - 20 år 5,11 - 20,54%
Annonselenke
 • Det er helt uforpliktende

 • Det koster deg ingenting

 • Søk lån hos 24 banker

Eksempel: Nominell rente fra 4,90% til 19,90%. Eksempel: Nominell rente 11,9%, eff. rente 13,7%, 100.000 o/5 år, kostnad 35.858, totalt 135.858.
5 000 - 500 000 kr 1 -15 år 6,32 - 32,9%
Annonselenke
 • Tilbud fra opptil 15 banker

 • Få laveste renten

 • Gratis

Eksempel: Nom. rente 12,9 %, eff. rente 15,52 %, 75 000 kr o/5 år, kostnad 30 509 kr, totalt 105 509 kr.
5 000 - 500 000 kr 1 - 15 år 6,9 - 24,9%
Annonselenke
 • Svar fra 15 banker

 • Få laveste renten

 • Helt kostnadsfritt

Eksempel: 100 000 kr, 5 år, nom. rente 12%, etabl.-/termingeb. 0kr gir eff. rente 12.68%. Totalkostnad: 133 467 kr
25 000 - 500 000 kr 1 - 15 år 6,86 - 24,63%
Annonselenke
 • Spar tid og penger

 • Uten forpliktelser

 • Ansvarlig långiver

Eksempel: 50 000 kr over 5 år, effektiv rente 15,2%, kostnad 19 779 kr, totalt 69779 kr.
5 000 - 600 000 kr 1 - 5 år 7,99 - 19,99%
Annonselenke
 • Ha full kontroll via appen

 • Tilbyr kredittkort

 • Samle lån & kredittkort

Eksempel: Effektiv rente 13,81%, 100.000 o/2 år, etabl.geb. 950, kostnad 13.965. Total: 113.965.Løpetid 1-5 år. Maks. effektiv rente 35,01%.

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Lånekalkulator til billån

Denne artikkelen gir deg informasjon om lånekalkulator til bil når du tenker på å ta opp et billån. Lånekalkulatoren til bil hjelper deg til å regne ut ca. hvor mye et lån kommer til å koste deg totalt sett – inklusive renter og gebyrer på billånet.

Når du tar opp et billån er det mange forskjellige tilbud og selskaper på markedet - du kan f.eks. velge mellom flere forskjellige ytelser om måneden og hvor lang nedbetalingsperioden på billånet skal være.

Hvis du vurderer å kjøpe bil, men mangler den nødvendige kapitalen for å finansiere bilen, kan et billån være en god løsning for deg. Finn det mest fornuftige billånet ved å bruke vår lånekalkulator til billån. I likhet med andre lån er det flere faktorer som har innvirkning på hvor dyrt lånet kommer til å bli totalt sett.

Disse faktorene er bl.a. rentesatsen på lånet og nedbetalingsperioden. Ved hjelp av vår lånekalkulator til bil kan du finne fram til flere ulike lånetilbud på markedet og finne det mest fornuftige alternativet. Når du tar opp et billån stilles bilen som sikkerhet for lånet.

Det vil si at dersom du ikke kan tilbakebetale lånet ditt har lånetilbyderen rett til å overta bilen og selge den.

En lånekalkulator til billån hjelper deg

Det finnes flere forskjellige lånekalkulatorer på nettet som hele tiden blir oppdatert slik at du finner lånekalkulatorer til bil med nye og utvidede funksjoner. Før du tar opp et billån er det viktig at du setter deg ned og skaffer deg et grundig overblikk over kostnadene ved bilen før du begynner å utforske markedet. Dette gir deg både bedre struktur og overblikk over din egen økonomi samt hjelper deg til å spare mye penger. 

Ved hjelp av vår lånekalkulator til billån kan du beregne prisen på dine månedlige utgifter til billånet ditt. Lånekalkulatoren til billån gir deg også nyttig informasjon om hva som skjer hvis renten stiger. Det er viktig å merke seg at rentesatsen er avhengig av din private økonomi og hvor mye du tjener.

Låneselskapet eller banken kan veilede deg om hva den nøyaktige renten for billånet ditt blir. Det første du bør gjøre når du vurderer å ta opp et billån er å lage et budsjett over din personlige økonomi og en beregning som hjelper deg til å få et overblikk over din private økonomi og dermed får du en pekepinn på hvor mye du kan kjøpe bil for.

Hvor mye kan jeg låne til et billån?

Det er vanlig at lånesøkeren selv stiller en egenkapital på ca. 10 til 20 prosent av bilens verdi. Dersom du har dette beløpet kan banken innvilge resten av beløpet til lånet gjennom et billån.

Før lånet blir godkjent blir det foretatt en kredittvurdering av lånesøkeren slik at de er sikre på at søkeren kan betjene billånet.

Hvordan fungerer lånekalkulatoren til billån?

Lånekalkulatoren gir deg informasjon om hva dine månedlige kostnader vil bli når du tar opp et lån til bil. Du kan også se hva som skjer dersom renten stiger. Hvilken rente du får og hva billånet ditt vil koste får du presis informasjon om av din rådgiver eller lånetilbyder.

Ved hjelp av vår lånekalkulator til billån kan du beregne hvor mye du kommer til å avbetale på lånet ditt pr. måned. Ut fra de informasjonene du oppgir i forbindelse med billånet ditt beregner vår lånekalkulator hvor mye du kommer til å betale hver måned og hvor mye du kommer til å betale i renter gjennom hele låneperioden.

Tipps og råd om billån

Når du tar opp et billån vil dette koste penger og ut fra din personlige økonomi, inntekt og rentesats vil lånet komme til å være enten dyrt eller relativt gunstig. Tradisjonelle forbrukslån uten sikkerhet er ofte dyre pga renten som ofte er høy på slike lån, da det ikke stilles krav til sikkerhet ved slike lån. Derfor er renten på forbrukslån ofte en del høyere enn ved vanlige lån i de tradisjonelle bankene.

Ettersom det er et hav av lånetilbydere på nettet er det viktig å bruke en del tid på å finne det billånet som passer best til deg og din personlige økonomi samt det billånet som har de mest fornuftige betingelsene og den laveste renten.

Årlige omkostninger i prosent (ÅOP)

ÅOP er kort sagt en verdi som gir deg et realistisk bilde på hva billånet kommer til å koste deg i alt og som viser deg de totale utgiftene til lånet i prosent. I tillegg til rentene kommer ofte gebyrer for administrering, faktura o.l. i forbindelse med et lån.

Derfor er det viktig å huske på at disse faktorene også spiller med når det gjelder utgifter til et billån. Lånekalkulatoren til billån beregner kostnadene for billånet inklusive renteutgiftene. Det er verdt å merke seg at oppstartsgebyr ikke er en del av den effektive renten på lånet. I følge norsk lov er er det pålagt alle låneutbydere å opplyse ÅOP og verdien gir deg et mest mulig nøyaktig overblikk over hva billånet kommer til å koste i alt.

ÅOP gir deg optimale sammenligningsmuligheter når det gjelder lån generelt.

Husk at de faktorene som gjør billånet dyrt er ofte gebyrer, avgifter og evt. andre utgifter i forbindelse med billånet. Det er ikke mulig å se disse omkostningene kun ut fra renten på billånet.

Derfor er det avgjørende ikke kun å gå etter renten på billånet for å få et helhetlig bilde av hva billånet kommer til å koste i alt. Her er som sagt ÅOP en viktig faktor, ettersom denne verdien beregner gebyrer, årlige renter og samler det til slutt i et prosenttall som brukes til å sammenligne ulike lån med. Du kan få fradrag i skatt på rentene på billånet ditt, men gebyrer er ikke fradragsberettiget. 

Dette er grunnen til at mange lånetilbydere viser ÅOP både før og etter skatt slik at nettoresultatet av de fradragsberettigede rentene blir synlige. Ved hjelp av vår lånekalkulator til billån kan du sammenligne og finne de mest fornuftige billånene, det er 100% uforpliktende. Når du sammenligner de forskjellige lånene bør du se etter forskjelllige faktorer som løpetid, låneramme, ÅOP og rentesats.

Dermed kan du finne det lånet som passer best til deg og din personlige økonomi og situasjon.

Før du tar opp et billån

Ettersom det er mange tilbydere på billån og et stort marked for denne typen lån kan det noen ganger være fristende å velge det første og beste tilbudet på billån. Men dette er ikke alltid spesielt lønnsomt, da du kan ende opp med å velge et dyrere billån enn nødvendig. Derfor lønner det seg ofte å investere litt tid og energi på å sammenligne lånetilbud fra flere banker og finansieringsselskaper før du tar den endelige beslutningen.

Her er vår lånekalkulator til billån nesten et uunnværlig hjelpemiddel.

Det er mange lånetilbydere på markedet som konkurrerer om å få deg som kunde. Dette gir deg muligheten til å kunne forhandle om selve prisen på billånet hvor renter og gebyrer er viktige faktorer. Det er et forsøk verdt, fordi det er mye penger å spare på dette.

Når du tar opp et billån er det viktig å huske at billånet skal nedbetales innen betalingsfristen hver måned. Det kan derfor være lurt å utarbeide en nedbetalingsplan før du søker om et billån via vår lånekalkulator til bil slik at du vet at du kan nedbetale billånet innen fristen og dermed unngå å betale unødvendige utgifter på renter og straffegebyrer.

Benytt vår lånekalkulator når du sammenligner de forskjellige billånene for å få et bedre og mer overskuelig overblikk over de forskjellige billånene på markedet. Ved hjelp av en lånekalkulator til billån kan du beregne prisen på ulike billån på det norske markedet. Dermed kan du finne fram til de mest fornuftige tilbudene og spare betydelige summer i rentegebyrer og andre avgifter på billånet.

Ut fra lånebeløpet, løpetiden på lånet og alderen din beregner lånekalkulatoren til billån priser på forskjellige billån samt innhenter flere forskjellige lånetilbud. Disse tilbudene kan du sammenligne i fred og ro før du bestemmer deg for hvilket billån som passer best til deg. 

I lånekalkulatoren til billån skal man oppgi disse opplysningene:

 • Lånebeløp
 • Alder

Når du har oppgitt disse opplysningene i lånekalkulatoren til bil beregner lånekalkulatoren ulike tilbud fra forskjellige lånetilbydere som passer til dine opplysninger . Disse tilbudene dukker opp på skjermen sekunder etter at du har inntastet dine opplysninger. Du kan selv velge om tilbudene skal sorteres etter popularitet eller den laveste renten.

Billånets løpetid

Lånekalkulatoren til billån hjelper deg med å finne de mest fornuftige lånetilbudene til billån på markedet. Det er vanlig at et billån nedbetales på 5-7 år fordi bilen taper i verdi hvert år. Ved å tilbake tilbake lånet på 5-7 år betaler lånesøkeren omtrent det samme som bilen årlig taper i verdi.

Renter på billån

Du kan selv velge om du ønsker en fast eller variable rente på billånet ditt. Ikke alle bankene tilbyr denne valgfriheten men via vår lånekalkulator til billån kan du finne fram til ulike lånetilbud til bil og undersøke om noen av disse tilbyr fritt valg mellom fast og variabel rente på billånet.

Vær obs på de skjulte omkostningene ved billån

Ved skjulte omkostninger menes startgebyrer og løpende gebyrer ved billånet. For å få et overblikk over disse skjulte omkostningene ved billån anbefales det å bruke lånekalkulatoren til billån til å sammenligne de forskjellige lånetilbudene som finnes på markedet og dermed få et bedre overblikk over totalomkostningene ved de forskjellige billånene.

Innhent flere tilbud på billån

Det lønner seg alltid i lengden å innhente flere ulike tilbud fra forskjellige lånetilbydere til billån for å finne fram til det mest fornuftige tilbudet til deg og din personlige økonomi. Vår lånekalkulator til billån hjelper deg med å sammenligne de forskjellige tilbudene fra bankene. Dermed oppnår du en fordel, da dine sjanser for å finne det mest fornuftige lånet økes.

Det er dessuten viktig å huske å sammenligne ÅOP (årlige omkostninger i prosent) på billånet.

Hvor kan jeg ta opp et lån til bil?

Hvis du mangler den nødvendige pengesummen til drømmebilen kan du søke om et lån til bil enten i din egen bank eller i andre banker eller lånetilbydere på nettet. Via vår lånekalkulator til billån kan du finne fram til forskjellige finansieringsselskaper som beregner og innhenter forskjellige tilbud på billån.