Det billigste billånet

Finn fram til det billigste billånet – MONEYBANKER.no er ekspert på forbrukslån. Få raskt og godt overblikk over det billigste billånet på markedet!

150 970
Brukere hjulpet av MONEYBANKER.no

Det billigste billånet

Når du skal velge det billigste billånet i dag er det viktig å ta seg god tid før du tar den endelige avgjørelsen. Ved å bruke litt ekstra tid på å velge det billigste billånet kan du spare flere tusenlapper på billånet. Gjør derfor litt research for å finne fram til et billig billån – det vil si et billån med lav rente - og investèr litt tid på å sammenligne bankenes betingelser, renter og gebyrer i jakten på det billigste billånet.

Hvis du har en fast inntekt, stabil personlig økonomi og kanskje er så heldig at du har noe egenkapital i bakhånd er dette alltid positivt og gir et godt grunnlag for å få godkjent et billån med lav rente og dermed finne fram til et av de billigste billånene på markedet. Når du leter etter et billig billån er det viktig at du setter deg grundig inn i vilkårene og betingelsene til bankene eller finansieringsselskapene. Dessuten bør du ha godt kjennskap til din egen privatøkonomi før du søker om et billån. Mange selskaper tilbyr billige billån i dag men hvert lån har forskjellige betingelser som passer til ulike mennesker og behov. Derfor bør du bruke en del tid på å finne nettopp det billånet som passer best til deg og din personlige økonomi.

Du finner beste og billigste billån på markedet ved å søke etter disse typer lån på nettet hvor du kan sammenligne de beste billånene på nettet. Her finner du også nyttige tips og artikler til temaet billigste billån. Flere låneselskaper tilbyr billån til lav rente og du får raskt svar etter at du har sendt inn lånesøknaden. Noen lånetilbydere tilbyr billån med en rente på helt ned til 4,95%.

Ettersom en bil er en relativt dyr investering er det ofte nødvendig å ta opp et lån til å kunne finansiere kjøp av bil. I tillegg til selve kjøpsprisen kan mange uforutsette utgifter følge med bilen, som for eksempel reparasjoner, vedlikehold av bilen etc. Derfor er det en stor prioritet hos mange at billånet ikke er for dyrt og inneholder så få skjule avgifter og gebyrer som mulig. Et billån nedbetales som regel i løpet av 5-10 år. Finansieringsselskapene som tilbyr billige billån i dag vil gjøre det både attraktivt og enkelt for folk å søke om et billån og derfor finner du ofte enkle og brukervennlige søknadsskjemaer på lånetilbydernes hjemmeside som du raskt kan utfylle online og sende inn. Så får du svar i løpet av kort tid.

En viktig faktor i forbindelse med billån er at du er bevisst på hvor mye egenkapital du har bruk for. Dette er vanligvis et krav i forbindelse med billån. Noen finansieringsselskaper tilbyr 100% finansiering av bilkjøpet – dette er imidlertid kun i de tilfellene søkeren har en meget sterk personlig økonomi. Så for de fleste søkere er det en betingelse at de har en egenkapital på omkring 20% for å få godkjent søknaden om et billån.

Raskt svar på søknaden om et billig billån

Hvis du behøver en bil med det samme kan du velge et selskap som tilbyr svar på søknaden om et billig billån samme dag du søker. Det innebærer at du riktignok får svar på din lånesøknad om et billig billån, men det vil gå noen dager før pengene blir overført til kontoen din. Derfor er det viktig å ha litt tålmodighet når du søker om et billig billån. Husk også å bruke en del tid på å innhente forskjellige tilbud og sammenligne tilbud, betingelser og rentesatser. Dette kan du spare store summer på.

Når du søker om et billig billån blir søknaden din vurdert utfra din kredittscore. Det tar som sagt litt tid før selve lånet blir overført til kontoen. Du kan utnytte markedet ved å sende inn flere søknader til forskjellige banker i løpet av kort tid, og dermed motta flere tilbud samtidig. Da kan du sammenligne tilbudene i fred og ro og finne fram til det beste og billigste lånetilbudet for deg. Husk at det alltid er uforpliktende å sende inn søknader på billån og hvis du ombestemmer deg kan du avbryte selve søknadsprosessen til enhver tid.

Hva er renten på billån?

I jakten på det billigste billånet er det viktig å gå etter renten på billånet. Det vanlige er at rentene på lånet til bil ligger på ca. 5-6 %. Her er det snakk om den nominelle renten og er en rente uten gebyr og ekstra utgifter. Derfor er det viktig å vite hva som er den effektive renten på billånet, og denne ligger vanligvis mellom 10 - 15 %.

Hvordan finne fram til de beste betingelser på billån?

I dag finnes det flere finansieringsselskaper som tilbyr billige billån og det kan derfor være vanskelig å finne fram til det billigste billånet som passer best til deg og din situasjon og økonomi. Tålmodighet er derfor viktig når du søker etter det billigste billånet. Undersøk markedet godt og grundig før du bestemmer deg for hvilket billån du helst vil ha. Du kan innhente flere forskjellige tilbud fra ulike lånetilbydere på markedet og sammenligne renten. På denne måten har du muligheten til å presse ned prisen på billånet og kan ende opp med å spare betydelige summer i renteutgifter. Dersom økonomien din tillater det, kan du velge en så kort nedbetalingstid av billånet som mulig. Dermed blir du kvitt lånet fortest mulig og kan spare mye penger på utgifter og renter på billånet. Derfor kan det lønne seg å lage en beregning over hvor mye du klarer å betale tilbake på lånet hver måned før du sender inn en lånesøknad til bil. På lang sikt vil du få en bedre økonomi ved å tilbakebetale lån så fort som mulig.

Kombinèr billån med huslån

Du kan kombinere billånet ditt med ditt huslån hvis du har friverdi i boligen din. Du kan få en lavere rente på billånet hvis du kan tilby sikkerhet i boligen din når du søker om et billån. På denne måten økes lånet til boligen eller huset slik at det dekker panteverdien på bilen og dermed blir du en attraktiv kunde for banken eller lånetilbyderen og det gjør det enklere for deg å få innvilget lånesøknaden. Du kan få renten redusert med hele 2 prosentpoeng ved å kombinere billånet med huslånet ditt. Du kan også låne penger til en brukt eller eldre bil hvis du ønsker dette. I slike tilfeller vil lånetilbyderen legge vekt på den noe kortere levetiden eldre biler har og derfor krever at nedbetalingstiden på billånet er kortere enn ved lån til nye biler. Ved lån til brukte biler kan du risikere å få større månedlige avdrag på billånet ditt.

Billigste billån med lang nedbetalingstid

Hvis du ønsker en lengre nedbetalingstid enn vanlig har du muligheten til å få et billån som du kan nedbetale over 10 år. Dette krever imidlertid at du må kjøpe en helt ny bil. Nedbetalingstiden på billånet ditt blir deretter beregnet utfra alderen på bilen din.

Finn de billigste billånene ved hjelp av forbrukertjenester på nettet

Billån koster ofte mye penger og det er derfor lønnsomt å orientere seg på markedet før du bestemmer deg for hvilket billån som er det beste og billigste billånene for deg. Du finner i dag flere ulike hjemmesider og forbrukertjenester på nettet som sammenligner priser og renter på billån.

Skandiabanken har lenge vært på topp når det gjelder å tilby det billigste billånet til lånesøkere, men forbrukertjenesten Dinside har kommet fram til at banken Nordea Finans har kommet best ut i testen hvor de har sammenlignet prisene som tilbys av bankene på det norske markedet i dag.

Priser på billån

Forbrukertjenesten DinSide har tatt utgangspunkt i en bil i SUV-klassen til 350.000 kroner hvor lånesøkeren har en egenkapital på 20 %. Tjenesten har sammenlignet billån som tilbys av banker over hele Norge og som ikke krever at lånesøkeren kjøper en produktpakke for å kunne søke om et billig billån. I denne sammenligningen av forskjellige banker som tilbyr billige billån var banken Nordea Finans det selskapet som kunne tilby det billigste lånealternativet til sine kunder. Det dyreste alternativet i denne testen ble Santander Bank, mens Skandiabanken – som lenge har vært det billigste lånealternativet til bil på det norske markedet – landet relativt langt nede på listen i denne testen.

Egenkapital avgjør prisen på billånet

Forbrukertjenesten DinSide har tatt utgangspunkt i at lånesøkeren har en egenkapital på 20 %. Men det er viktig å huske at bankene tilbyr forskjellige produkter og derfor kan egenkapitalen endre prisen på lånet. Noen banker krever enten mer eller mindre enn 20% egenkapital og dette har konsekvenser for den totale prisen på billånet.

Hvis egenkapitalen f.eks. økes til 25 % ender Skandiabanken med sitt lånetilbud på bil som det billigste lånealternativet fordi de kan tilby en rente på 5,45 %. Hvis du imidlertid ønsker å fullfinansiere bilkjøpet blir Nordea Finans igjen vinneren i testen som det billigste lånealternativet med en effektiv rente på 7,130 %. Derfor er tester av de billigste billånene avhengig av hvor mye egenkapital i forbindelse med billånet og dette varierer fra person til person og fra bank til bank.