Billån uten sikkerhet – Her finner du nyttig informasjon

Finn de mest fornuftige billån uten sikkerhet i dag – Sammenlign billån på MONEYBANKER.no

Lånebeløp Løpetid Effektiv rente
10 000 - 600 000 kr 1 - 15 år 5,17 - 40%
Annonselenke
 • Raskt svar

 • Vi finner det billigste lånet

 • Gratis og uforpliktende tjeneste

Eksempel: Nominell rente 11.39%, effektiv rente 11.31%, 150 000kr, o/5 år, kostnad 43.467. Totalt 193.467
25 000 - 500 000 kr 1 - 15 år 6,49 - 22%
Annonselenke
 • Tilbud fra opptil 13 banker

 • Gratis

 • Uforpliktende søknad

Eksempel: 250.000 kr. over 5 år, effektiv rente 14,87%, Etableringsgebyr 950 kr, totalt 392.901 kr.
10 000 - 600 000 kr 1 - 20 år 5,11 - 20,54%
Annonselenke
 • Det er helt uforpliktende

 • Det koster deg ingenting

 • Søk lån hos 24 banker

Eksempel: Nominell rente fra 4,90% til 19,90%. Eksempel: Nominell rente 11,9%, eff. rente 13,7%, 100.000 o/5 år, kostnad 35.858, totalt 135.858.
5 000 - 500 000 kr 1 -15 år 6,32 - 32,9%
Annonselenke
 • Tilbud fra opptil 15 banker

 • Få laveste renten

 • Gratis

Eksempel: Nom. rente 12,9 %, eff. rente 15,52 %, 75 000 kr o/5 år, kostnad 30 509 kr, totalt 105 509 kr.
5 000 - 500 000 kr 1 - 15 år 6,9 - 24,9%
Annonselenke
 • Svar fra 15 banker

 • Få laveste renten

 • Helt kostnadsfritt

Eksempel: 100 000 kr, 5 år, nom. rente 12%, etabl.-/termingeb. 0kr gir eff. rente 12.68%. Totalkostnad: 133 467 kr
25 000 - 500 000 kr 1 - 15 år 6,86 - 24,63%
Annonselenke
 • Spar tid og penger

 • Uten forpliktelser

 • Ansvarlig långiver

Eksempel: 50 000 kr over 5 år, effektiv rente 15,2%, kostnad 19 779 kr, totalt 69779 kr.
5 000 - 600 000 kr 1 - 5 år 7,99 - 19,99%
Annonselenke
 • Ha full kontroll via appen

 • Tilbyr kredittkort

 • Samle lån & kredittkort

Eksempel: Effektiv rente 13,81%, 100.000 o/2 år, etabl.geb. 950, kostnad 13.965. Total: 113.965.Løpetid 1-5 år. Maks. effektiv rente 35,01%.

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Billån uten sikkerhet

Hvis du drømmer om å eie din egen bil eller er avhengig av å ha en bil for å komme til og fra jobben kan du søke om et lån til bil for å finansiere bilkjøpet. Hvis du ikke har den nødvendige kapitalen eller sikkerhet i form av f.eks. fast eiendom eller kausjonist, kan et billån uten sikkerhet være en smart løsning.

Dette kalles også forbrukslån og er blitt svært populære i de siste årene. Forbrukslån eller lån uten sikkerhet er relativt enkle å få godkjent og du har friheten til selv å velge hva du vil bruke pengene på. De vanligste betingelsene for å få innvilget et lån uten sikkerhet er at lånesøkeren skal ha fylt minst 18 år, ha en fast inntekt samt være norsk statsborger.

Ettersom du har frihet til selv å bestemme hva du vil bruke forbrukslånet til, er det mye å velge mellom. Du kan bruke lånet uten sikkerhet til den neste ferien, oppussing av huset eller til en helt spesiell gave. Eller til å finansiere et kjøp av bil.

Når du søker om et billån uten sikkerhet er det viktig at du informerer deg grundig om fordeler og ulemper ved slike lån hos banken din før du bestemmer deg. Renten på billån uten sikkerhet er høyere enn ved vanlige lån, og renten på lånet er avhengig av din personlige økonomi og inntekt. Derfor kan rentene ved billån uten sikkerhet variere svært mye. Dersom du har god inntekt og styr på økonomien din vil du få en lavere rente enn en person som har en lavere inntekt.

Hvorfor ta opp et billån uten sikkerhet?

En viktig fordel ved et billån uten sikkerhet er at du kan bruke pengene til det du selv velger og bankene vil ofte være fleksible i forhold til nedbetalingsbetingelser, da det er stor konkurranse om kundene på markedet.

Dersom du imidlertid har høy gjeld, betalingsanmerkninger eller ikke oppfyller de vanlige kravene til banken for å få innvilget en søknad om et billån uten sikkerhet blir lånesøknaden ofte avslått. I slike tilfeller kan det også skje at banken kommer til å behandle lånesøknaden manuelt, noe som vil føre til en noe lengre behandlingstid.

Hvor mye bør jeg låne til et billån uten sikkerhet?

En tommelfingerregel er at du aldri bør låne mer enn du har mulighet til å betjene. Det innebærer at du bør ha en stabil og fast inntekt til å betjene billånet med – inklusive renter og avdrag på billånet. Når man søker om et billån uten sikkerhet foretar banken en kredittvurdering av lånesøkeren, og her ser de på søkerens samlede gjeld når hans eller hennes betalingsevne blir vurdert.

Hva vil billånet uten sikkerhet koste?

Når du tar opp et billån uten sikkerhet skal renter og gebyrer betales i tillegg til å nedbetale selve beløpet du har lånt. Når det gjelder rentegebyrer på billån uten sikkerhet får du opplysninger om disse på bankenes nettsider. Her er det den nominelle og den effektive renten som er viktige å se på når du skal søke om et billån uten sikkerhet.

Den nominelle renten er den løpende renten i en bestemt periode mens den effektive renten er den renten som inkluderer alle gebyrene ved billånet. Derfor viser den effektive renten den egentlige prisen for billånet, og det er denne renten du må holde utkikk etter etter når du sammenligner tilbud fra forskjellige banker og finansieringsselskaper.

Utgifter ved billån uten sikkerhet

I likhet med tradisjonelle lån har billån uten sikkerhet også ulemper. Dette er i første rekke utgiftene ved slike lån som til tider kan være relativt høye. Billån uten sikkerhet har en tendens til å ha en høy effektiv rente ettersom bankene ikke stiller noen krav til sikkerhet i form av eiendeler eller kapital.

Derfor inngår bankene en større risiko å gi lån uten sikkerhet enn ved å tilby tradisjonelle lån. En annen ulempe ved billån uten sikkerhet er at de ofte har et noe høyt etableringsgebyr. Det kan være lurt å orientere seg om hele prisen som skal betales tilbake på billånet samt å finne ut om det påløper ekstragebyrer dersom lånet innfris før den avtalte nedbetalingstiden.

Det finnes imidlertid flere lånetilbydere som er villige til å forhandle med sine kunder om renter og gebyrer. Derfor lønner det seg ofte å ta en prat med banken omkring låneavtalen. Hvis du ønsker å innfri et billånet uten sikkerhet på kortere tid enn planlagt kan du også spørre banken din om dette.

Billån uten sikkerhet – et godt alternativ  

I dag er det mange låneaktører som tilbyr forbrukslån uten sikkerhet. Mange mennesker er avhengig av å ha en bil, enten til transport i forbindelse med jobb, pendling mellom forskjellige bopæler etc. Da er det bra å vite at det finnes muligheter til å søke om et billån uten sikkerhet.

Flere banker og lånetilbydere kan gi deg tilbud om billån uten sikkerhet med gode betingelser.

Raskt behov for penger til bil gjør billån uten sikkerhet til en god løsning. Som navnet sier kreves det ingen sikkerhet og du kan bruke lånet til det du selv ønsker. Dette innebærer imidlertid at billån uten sikkerhet er dyrere enn vanlige lån med sikkerhet, ettersom banken inngår en stor risiko ved å låne ut penger uten å ha pant i en eller flere av gjenstandene dine.

Derfor er rentene ved billån uten sikkerhet en god del høyere enn ved vanlige lån. 

De vanligste kravene som stilles er at du har en fast inntekt, har fylt 18 eller 20 år og at du har norsk statsborgerskap eller har bodd i Norge noen få år.

For å søke om et billån uten sikkerhet fyller man ut et online søknadsskjema og sender det inn til banken eller finansieringsselskapet. Lånet blir først gyldig når du har godkjent tilbudet, og deretter blir pengene overført til kontoen din. Det er viktig å undersøke hvor høye rentene på billånet uten sikkerhet er, da disse har avgjørende betydning for hvor mye billånet vil koste deg totalt sett.

Hvis du har en høy inntekt og stabil økonomi har du gode sjanser for å få en bedre rente enn med en svakere personlig økonomi. Husk å vurdere lånebehovet ditt og sett deg grundig inn i bankens betingelser ved billånet uten sikkerhet før du signerer låneavtalen.

Hvor får man et billån uten sikkerhet?

Du har mulighet for å ta opp et billån uten sikkerhet hos flere lånetilbydere, og da lønner deg seg å innhente tilbud hos flere banker og sammenligne tilbudene. Dermed har du bedre sjanser for å finne det mest fornuftige billånet uten sikkerhet for deg og din økonomi.

Hvis du søker et billån uten sikkerhet hos låneselskaper som samarbeider med flere banker har du bedre muligheter for å få lån med gode vilkår og lave renter, ettersom det er mange banker på markedet som tilbyr billån uten sikkerhet og som konkurrerer med hverandre om å få kunder. Det er til fordel for lånetakerne fordi du kan velge og vrake i tilbud. En annen fordel med å søke et billån uten sikkherhet hos slike selskaper er at du kun behøver å sende inn en søknad som sendes videre til banker og lånetilbydere.

Du kan også sende inn flere søknader til forskjellige banker på egen hånd og sammenligne tilbudene deres på forbrukslån uten sikkerhet.

Et godt eksempel på en slik lånetilbyder er Centum Finans, som er en av Norges største låneagenter. Selskapet samarbeider med 13 bankene som tilbyr lån uten sikkerhet. Hos Centum Finans kan du låne opptil 500 000 kroner uten sikkerhet og pant.

Renter på billån uten sikkerhet

Renten på billån uten sikkerhet vil alltid variere en del fra person til person ettersom renten settes etter en en individuell vurdering. Når du sender inn en søknad om et billån uten sikkerhet vil banken foreta en kredittvurdering av deg og deretter avgjøres renten. Noen lånetilbydere sender lånesøknaden din til flere banker og finner deretter fram til det billånet uten sikkerhet som gir den laveste renten.

Lånefinansiering gjør det du kjøper dyrere. Hvor mye dyrere det blir avhenger av hvor høy kredittrente du må betale. I tillegg til dette kommer gebyrer i forbindelse med billånet og hvor lang tid lånetakeren bruker på å tilbakebetale pengene.