Billån uten egenkapital

Hos MONEYBANKER.no finner du alt du behøver å vite om billån uten egenkapital. Finn det beste billånet – besøk oss i dag og finn ditt neste billån uten egenkapital

151 474
Brukere hjulpet av MONEYBANKER.no

Billån uten egenkapital

I dag er det mange situasjoner som krever at man behøver å skaffe seg en bil, kanskje på grunn av ny jobb eller flytting til et nytt sted, bruk av bil i jobbsammenheng eller for å oppfylle ønsket om å være mobil og mer uavhengig. Nye biler er imidlertid ikke billige, og det kan være vanskelig å ha den nødvendige kjøpesummen til rådighet. Derfor velger mange å ta opp et lån til finansiering av bilkjøpet.

Det er imidlertid ikke gratis å ta opp et billån, og mange finansieringsselskaper og banker krever dessuten at lånetakeren betaler en egenandel i utbetaling for å få et billån. Dette beløpet er vanligvis ca. 20 % av bilens pris. Det finnes imidlertid også flere lånetilbydere som tilbyr billån uten egenkapital, og dette kan være en god løsning for dem som ikke ønsker eller har mulighet til å stille egenkapital til rådighet når de tar opp et billån. Et billån uten egenkapital kan virke forlokkende, men det er viktig å huske at slike lån også har ulemper og ting man bør være oppmerksom på før man signerer låneavtalen. Disse faktorene utdypes nærmere i de neste avsnitt.

Egenkapital ved billån

Egenkapital er med andre ord en betalingstransaksjon som i noen tilfeller kreves for å kjøpe et produkt. For å kunne få innvilget søknaden om et billån kan det være nødvendig at lånesøkeren legger en viss prosentdel av bilens kjøpesum på bordet – dette fungerer som en slags sikkerhet for banken som bevilger billånet. Dette kalles også egenkapital. I de fleste tilfeller vil banken eller finansieringsselskapet kreve minst 20 % av bilens pris i utbetaling. Grunnen til at nettopp denne summen kreves, er fordi den gir den beste rentesatsen på billånet. Men ettersom det ikke finnes noen lov om hvor stor prosentdel av bilens pris som skal betales som egenandel, kan denne summen forhandles frem mellom kunden og lånetilbyderen.

Hva koster et billån uten egenkapital?

Ved billån uten egenkapital er rentesatsen en del høyere enn ved alminnelige lån, og det er viktig å betale innen forfall for å unngå gebyrer og strafferenter etc. Når det gjelder rentegebyrer på billån uten egenkapital får du opplysninger om disse på bankenes nettsider. Her er den nominelle og den effektive renten viktige faktorer. Den nominelle renten er den løpende renten i en bestemt periode, mens den effektive renten inkluderer alle gebyrene ved lånet. Derfor viser den effektive renten den egentlige prisen for billånet, og det er denne renten som er viktig å holde øye med når du sammenligner tilbud fra forskjellige lånetilbydere.

Billån uten egenkapital – fordeler og ulemper

Som de fleste ting i livet har et billån uten egenkapital både fordeler og ulemper. Den største ulempen ved slike lån er kanskje rentesatsen, som er høyere enn ved alminnelige lån og billån med egenkapital eller pant. Dette er i første rekke utgiftene ved slike lån som til tider kan være relativt høye. Billån uten egenkapital har en høyere rente enn billån med sikkerhet eller pant samt tradisjonelle lån, som boliglån. En annen ulempe ved billån uten egenkapital er etableringsgebyret, som ofte kan være høyt. Et godt råd er å orientere seg om totalprisen på billånet før du velger hvilket lån du ønsker, samt undersøke om det påløper ekstragebyrer hvis lånet innfris før den avtalte nedbetalingstiden.

I dag vil du finne flere lånetilbydere som er villige til å forhandle med kundene om renter og gebyrer på billån uten egenkapital. Ta en prat med banken din om låneavtalen, og undersøk mulighetene for å innfri billånet tidligere enn planlagt. Du kan også spørre om de er villige til å forhandle om renten på lånet, da det er gode muligheter for dette. Det koster ingenting å spørre, og du har alt å vinne ved å forhandle om renten på billånet.

I dag er mange avhengige av en bil til forskjellige formål. En viktig fordel ved billån uten egenkapital er – som navnet allerede røper - at det ikke kreves noen form for kapital for å få innvilget lånesøknaden. Du kan altså raskt og enkelt sende av sted en søknad om et billån uten egenkapital, og du vil få svar i løpet av kort tid, ofte allerede samme eller neste dag. Det stilles ikke spesielt høye krav til lånesøkere for å få innvilget et slikt lån. De vanligste kravene som stilles er at du har en fast inntekt, har fylt 18 eller 20 år og at du har norsk statsborgerskap eller har bodd i Norge noen få år. De aller fleste lånetilbyderne krever også at du ikke har noen betalingsanmerkninger, da man dermed vil bli vurdert som en dårlig betaler, og sjansene for å få et billån reduseres sterkt.

Renter på billån uten egenkapital

Rentene på forbrukslån er avhengig av personens økonomi og inntekt, derfor vil denne variere mye individuelt. Den endelige renten på billånet fastsettes etter en kredittvurdering av lånesøkeren. Lån uten sikkerhet eller lånefinansiering gjør de produktene man kjøper dyrere. Grunnen til dette er at finansieringsselskapet eller banken tar en større risiko ved å tilby lån uten sikkerhet, da de ikke har garanti for at lånebeløpet kan betales tilbake. Derfor er en høyere rentesats på lånet en kompensasjon for dette, og fungerer som en slags sikkerhet for lånetilbyderen. I tillegg til rentene kommer gebyrer i forbindelse med billånet samt hvor lang tid lånetakeren bruker på å betale tilbake pengene.

(Kilde: Finansportalen.no https://www.finansportalen.no/andre-valg/artikler/verdt-a-vite-om-smalan/)

Full finansiering av billån

Forbrukslån garanterer deg full finansiering av lån, og dette gjelder også for billån. På markedet finnes noen banker som tilbyr full finansiering av billån, men haken ved dette er at du må legge 35% av bilens verdi på bordet som forutsetning for å få innvilget lånet.

En viktig fordel med forbrukslån er at du ikke behøver å betale en høy sum på en gang, mens ulempen ved denne løsningen er at det på lang sikt vil bli et dyrere alternativ. Hva du velger, er avhengig av din private økonomi. En sterk og stabil økonomi gjør det mulig å risikere denne summen og legge ut penene for egenkapitalen til lånet. I motsatt tilfelle er dette ingen god løsning, da et økonomisk tap over sikt vil få større konsekvenser enn med en stabil økonomi. Dersom du ønsker mer sikkerhet i forbindelse med billånet, er full finansiering av billånet og de pengene som du ikke behøvde å bruke til egenkapital til lånet samt forutsigbare regninger å anbefale.

Realisèr din drøm om egen bil

En av de største fordelene med et billån uten egenkapital er det store utvalget av biler du kan velge å kjøpe, ettersom prisen ikke lenger spiller en viktig rolle. Du kan avtale med finansieringsselskapet på forhånd hvor stort beløp du vil låne, og dermed har du en kredittgrense. Alle biler som ikke overstiger denne lånesummen blir altså aktuelle biler for deg.

Når bør man velge et billån uten egenkapital?

I situasjoner hvor man ikke har den nødvendige oppsparingen eller kapitalen i bakhånd, eller ikke kan låne penger av familie eller venner, vil et billån uten egenkapital være et fint alternativ for å realisere drømmen om egen bil for mange mennesker. En bil betyr økt livskvalitet og luksus for mange, ettersom den gir frihet, fleksibilitet og uavhengighet, samtidig med at en bil kan være helt nødvendig for å kunne ivareta jobb og fritidsaktiviteter. Når man tar opp et lån med egenkapital, vil man i de fleste tilfeller få den beste rentesatsen med et billån med en egenkapital på minst 20% av bilens pris. Dersom man imidlertid ikke har disse pengene til rådighet, men likevel ønsker eller behøver en bil innenfor kort tid, vil et billån uten egenkapital lønne seg. Det er viktig å sette seg godt inn i betingelsene for billånet på forhånd samt undersøke markedet for ulike tilbud før man tar det endelige valget. Husk å være helt sikker på at du har vurdert og forstått alle betingelser og konsekvenser ved billånet før du signerer avtalen, slik at du er best mulig forberedt på det som ligger foran deg, og for å unngå økonomiske problemer på et senere tidspunkt.

Ønsker du å vite mer?

Hos MONEYBANKER.com finner du hjelp med alt innenfor lån og kredittkort. Det er en uavhengig forbrukerservice som har som mål å hjelpe personer med å finne det beste lånet på markedet. Ved spørsmål til billån uten egenkapital kan du alltid kontakte oss – vi sitter klare på e-post, chat og telefon for å hjelpe deg med alt du lurer på, og vi vil gjøre vårt beste for å hjelpe deg videre.