Beregn og finn utbydere av billån

Her finner du informasjon om utbydere av billån – Vil du vite mer? Les mer her og finn din neste utbyder av billån i dag! Les mer på MONEYBANKER.no

151 474
Brukere hjulpet av MONEYBANKER.no

Beregn og finn utbydere av billån

På dagens marked finnes det et hav av muligheter når det gjelder billån, og det er svært mange forskjellige utbydere av billån. Derfor kan det være en utfordring å velge det billånet som passer best til deg, ettersom det er svært mange å velge mellom. Det er altså viktig å ta seg tid og sammenligne de forskjellige lånetilbyderne når du skal velge billån. Hver av dem har både fordeler og ulemper, og hvilket billån du velger avhenger av hvilke ting du prioriterer når du skal ta opp et billån. I følgende avsnitt beskrives ulike utbydere av billån på det norske markedet, slik at du kan danne deg et bedre bilde av hvem de er, og hva de tilbyr. Dermed er du bedre forberedt når du skal finne ditt neste billån.

Som sagt, om et billån er godt eller dårlig avhenger i stor grad av dine egne ønsker, behov og prioriteringer. Derfor kan man ikke utpeke et spesielt billån som det beste billånet. Men som en tommelfingelregel kan man si at et billån med den laveste effektive renten vil være det lånet som er det mest økonomiske. Hvilken lånetilbyder som kan gi den laveste effektive rentesatsen er avhengig av lånets størrelse samt hvor mye egenkapital lånesøkeren har.

Billån med lav rente

Den effektive renten på billånet er som tidligere nevnt den viktigste faktoren å ta utgangspunkt i når du sammenligner billån. Denne renten forteller deg hva lånet faktisk vil koste pr. år. Den effektive renten er alltid høyere enn den nominelle renten. Den effektive renten inneholder de reelle utgiftene ved lånet – det vil si grunnrenten pluss gebyrer – f.eks. termingebyr, etableringsgebyr og fakturagebyr.

Hos de fleste bankene og finansinstitusjonene vil du få oppgitt en årlig effektiv rente, mens i noen tilfeller vil du få opplyst en rent rente pr. måned. Derfor må du multiplisere dette tallet med 12 for å finne den årlige effektive renten for lettere å kunne sammenligne hvordan renten til denne banken er i forhold til andre lånetilbydere på markedet. Alle banker og finansieringsselskaper er forpliktet til å oppgi et låneeksempel på hjemmesidene sine. Dette kan gi deg et godt overblikk over hvilken effektiv rente du kan forvente å få på et billån, og dermed finne fram til det gunstigste billånet, dersom du ønsker et mest mulig økonomisk billån og unødvendige utgifter.

Hvilket billån bør du velge?

Det beste rådet er å kontakte flere lånetilbydere og innhente tilbud fra flere ulike finansieringsselskaper, slik at du kan sammenligne disse med hverandre. Hold utkikk etter den effektive rentesatsen og betingelsene ved billånet. Ved å sammenligne forskjellige tilbud vil du få et bedre bilde over de ulike lånetilbyderne og tilbudene, og hvilke av dem som lever opp til dine personlige krav og forventninger. Vår søkemaskin på hjemmesiden er spesielt designet for å finne det beste lånetilbudet til deg – maskinen scanner markedet for samtlige aktuelle billån som passer til dine ønsker og behov. Den viktigste faktoren bør alltid være betingelsene ved lånet, og ikke den enkelte låneutbyderen. Selv om det kan være en lånetilbyder som er mindre kjent, kan denne likevel være et bedre og mer økonomisk alternativ enn et større finansieringsselskap på markedet. Det lønner seg alltid å investere en del tid på å sammenligne lånetilbydere og tilbud, da du på denne måten har de beste forutsetninger for å finne ditt optimale billån. Ut fra dine krav, ønsker og forventninger til lånet vil du få et klarere bilde av hvor du vil finne det mest ideelle billånet for deg.

Nedenfor følger utvalgte eksempler på lånetilbydere med en lav effektiv rentesats.

Santander

Hos Santander kan du få billån uten sikkerhet til en effektiv rente fra 6,60 %. Denne banken hevder at de er spesialister på billån, noe som kan være en viktig fordel dersom man tar opp et billån for første gang.

Gjensidige

Dette finansieringsselskapet kan tilby en effektiv rentesats fra 5,15%, og selskapet er kjent for å være et seriøst selskap med et godt renommè. Det kan være av betydning å velge et seriøst finansieringsselskap dersom du mangler erfaring innenfor lån og finans, og ønsker et trygt og sikkert alternativ når du skal velge billån.

Skandia:banken

I forhold til Santander får du hos denne banken en bedre effektiv rente på 5,0%. De tilbyr dessuten 100% gebyrfrie billån.

DNB

DNB kan tilby billån med en effektiv rente fra 5,08% med den forutsetning, at du kan stille med minst 35% egenkapital. Du kan signere dokumenter med e-signatur.

yA bank

Denne banken kan tilby en effektiv rente på billån til 11,39%, noe som er en del høyere enn de øvrige bankene i denne listen. Til gjengjeld tilbyr yA bank overførsel av pengene på konto før du har funnet den bilen du vil kjøpe, og dette kan være en viktig fordel.

Ditt billån.no

Her får du en effektiv rentesats på 4,59%, som er en av de lavere rentesatsene man kan få. Det kreves imidlertid at lånesøkeren skal stille med minst 35% egenkapital for å få innvilget et billån hos denne lånetilbyderen. De tilbyr også gebyrfrie lån.

Kilder: Finn.no http://www.finn.no/personal-finance/torg/lan/bil , DNB https://www.dnb.no/privat/laan/billaan.html)

Ved å sammenligne ulike lånetilbydere kan du spare betydelige beløp ved å bruke litt tid på å sammenligne forskjellige lånetilbydere på markedet og dermed finne fram til gunstigste billånet for deg. Hvilket billån du ender opp med å velge og hvilket lån som er det beste for deg, er også avhengig av hvilke faktorer du personlig prioriterer ved et billån.

Din egen bank kan hjelpe deg med billån

Hvis du er i tvil, kan du høre med banken din om mulighetene for et billån. Her får du all den informasjonen du ønsker, og det er også mulighet for å forhandle om renten på lånet med noen banker. Du som kunde må imidlertid ta initiativet til dette, da banken ikke selv vil tilby forhandlinger om rentesatsen på lån. Men det har vist seg at ved å spørre om muligheten for en bedre rentesats, er de fleste banker villige til å gå langt for å beholde sine kunder. Det er imidlertid ikke alltid din egen bank kan gi deg det beste tilbudet på et billån, og da er det en god idè å undersøke andre alternativer. Prisen på det billånet banken kan tilby deg vil ofte være avhengig av det forholdet du og banken har til hverandre. Det vil si at jo bedre kundeforhold du har jo bedre lånetilbud vil du få. Men det vil under alle omstendigheter lønne seg å ta en snakk med banken om et billån, da du også vil få svar på eventuelle spørsmål. Dermed vil du få et bedre overblikk over de valgmulighetene du har samt hva du kan forvente når du tar opp et billån. Det er helt uforpliktende å spørre om råd og å innhente tilbud fra ulike finansieringsselskaper, derfor anbefales det å gjøre dette før du tar det endelige valget.

Betingelsene rundt billån varierer fra bank til bank. Noen selskaper krever en egenkapital på minst 20%, mens andre tilbyr billlån uten egenkapital. Dessuten finnes det lånetilbydere som gir kunden høy grad av fleksibilitet i det de lar kunden selv bestemme om han eller hun ønsker et lån med eller uten egenkapital. Mulighetene er altså mange, og bankene er i dag meget fleksible og gir mye frihet når det gjelder lån. Grunnen til dette er den høye konkurransen om kundene, da det finnes svært mange forskjelllige lånetilbydere på markedet. Dette er en stor fordel for deg som kunde, da det gir deg gode muligheter til å finne det billånet som passer best til nettopp deg.

Online lånetilbydere

Netter er fullt av online lånetilbydere som tilbyr ulike typer lån, blant annet også billån. De gir raskt svar på søknaden, og det er enkelt og fort gjort å fylle ut søknadsskjemaet som du finner på selskapenes hjemmesider. Men det kan være utfordrende å finne fram til det beste forbrukslånet blant så mange ulike finansieringsselskaper, spesielt hvis man mangler kunnskap og erfaring på området. Her er MONEYBANKER.com en utmerket løsning, da den er spesieldesignet for å hjelpe forbrukere med å finne det beste lånetilbudet på markedet, basert på deres personlige opplysninger.

I tillegg til vanlige lånetilbydere, vil du også finne noen finansieringsselskaper som har spesialisert seg på ulike typer lån, som for eksempel billån. Et av disse selskapene er Santander. Hos online utbydere av billån søker du online, og kan forvente svar innenfor kort tid. Hvilken rente du vil få på lånet er avhengig av flere faktorer, blant annet din alder, bilens alder, lånetbeløpet og lånets løpetid. Hvis du behøver billånet meget raskt, er dette en god løsning. Du har også muligheten til å bruke et alminnelig forbrukslån til å finansiere et bilkjøp, men dette anbefales som regel ikke, da dette vil bli dyrere på sikt. Forbrukslån har dessuten høyere renter og litt dårligere betingelser enn et billån som er tilpasset dine individuelle ønsker og krav.

Vil du vite mer?

Husk at du kan alltid kontakte MONEYBANKER.com ved tvil, spørsmål mm. Vi sitter klare til å hjelpe deg med alt du lurer på over e-post, chat og telefon, og vi vil gjøre vårt beste for å hjelpe deg. Ikke nøl med å kontakte oss hvis du er i tvil – vi gleder oss til å høre fra deg, og vil vende tilbake med svar så raskt som mulig.