SpareBank 1

Tilbud oppdatert: 12/08-2022

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

SpareBank 1

Sparebank 1 er en allianse som består av 16 banker over hele Norge. Alliansen promoterer seg selv som en familie av selvstendige banker som har betydelig lokal tilhørighet. Gjennom denne alliansen samarbeider alle bankene med å finne de beste løsningene for kundene og hjelpe de med økonomien.

Som kunde vil du knytte deg til en av de 16 lokalbankene som er under alliansen.

De 16 bankene som er en del av samarbeidet er: SpareBank 1 BV, SpareBank 1 Gudbrandsdal, SpareBank 1 Hallingdal Valdres, SpareBanken Hedmark, SpareBank 1 Lom og Skjåk, SpareBank 1 Modum, SpareBank 1 nor-Norge, SpareBank 1 Nordvest, SpareBank 1 Nøtterøy-Tønsberg, SpareBank 1 Oslo Akershus, SpareBank 1 Ringerike Hadeland, SpareBank 1 SMN, SpareBank 1 SR-Bank, SpareBank 1 Søre Sunnmøre, SpareBank 1 Telemark og SpareBank 1 Østfold Akershus.

SpareBank 1 Alliansen sin historie

Historien til SpareBank 1 Alliansen går tilbake til 1995, da samarbeidet ble opprettet. I 1996 ble SpareBank 1 Gruppen etablert, et samarbeid mellom fire ulike banker. Først 11.noveber i 1996 ble SpareBank 1 lansert som både en allianse og et merkevare.

I 1998 begynte alliansen å bygge sitt merkevare på TV og har deretter klart å bygge opp en mye større allianse med et sterk merkevare i det norske markedet.

Hvilke verdier har SpareBank 1 Alliansen?

SpareBank 1 Alliansen opererer etter de følgende verdiene: ”Nær og dyktig”. For å vite mer om de ulike visjonene til de 16 ulike bankene som er en del av SpareBank 1 Alliansen, så kan du gå inn på hjemmesidene til de ulike bankene. Link til de ulike lokalbankene kan du finne på www.sparebank1.no.

Hva tilbyr SpareBank 1?

SpareBank 1 tilbyr en rekke ulike finansielle produkter og tjenester til sine kunder. Nedenfor finner du en oversikt over hva de tilbyr innenfor emnene lån, konto, kort, sparing og forsikring.

Lån

SpareBank 1 tilbyr en rekke ulike lån, blant annet boliglån. Når du skal ta opp boliglån, så kan du velge mellom flere varianter, alt etter hva som passer best til din personlige situasjon. Hos SpareBank 1 har du mulighet for å låne 85% av kjøpesummen til boligen, det vil si at du må stille med en egenkapital på 15%.

Dersom du ikke har 15% i egenkapital, så må du kunne stille ekstra sikkerhet i enten sparepenger eller en annen type bolig som du eier, for eksempel en hytte. Bankene i alliansen tilbyr også spesielle boliglån for unge personer som er mellom 18 og 34 år og som skal til å kjøpe sitt første hjem. Andre typer boliglån som du kan få som kunde er byggelån dersom du planlegger å bygge et helt nytt hus eller renovere ditt nåværende. Med tanke på nedbetalingstiden på boliglånet, så vil den være fleksibel og kunne tilpasses til det som passer deg best.

SpareBank 1 tilbyr videre ulike lån for deg som ønsker å kjøpe for eksempel en bil eller båt. Et billån vil du kunne få i løpet av veldig kort tid, og du kan ha mulighet for å låne hele kjøpesummen som bilen vil koste deg. Du kan sende inn en søknad om et billån via nettbanken din – alt du trenger for å signere er din BankID.

Også ved et billån vil du kunne få en fleksibel nedbetalingsplan, men husk at det lønner seg å betale tilbake i lånet i sammenheng med hvordan bilen synker i verdi. Dette er for å unngå at du plutselig sitter igjen med en høy restgjeld den dagen du ønsker å selge bilen din.

Hos SpareBank 1 kan du også ta opp et forbrukslån eller et depositumslån. Et forbrukslån er et fleksibelt lån som lar deg låne en mindre sum til for eksempel uforutsette utgifter. Det kan være en god løsning dersom du trenger litt ekstra å rutte med i en kort periode.

Før du velger å ta opp et forbrukslån er det viktig at du vet hvor mye lånet vil koste deg, slik at du er 100% sikker på at du vil kunne tilbakebetale pengene i henhold til nedbetalingsplanen.

For å se de nøyaktige prisene på hva de ulike lånene vil koste deg, så må du ta kontakt med din lokale SpareBank 1.

Kort og konto

SpareBank 1 tilbyr sine kunder en rekke ulike bankkort. Du kan først og fremst søke om å få et MasterCard kredittkort. Kredittkort kommer med en rekke ulike fordeler, spesielt når du handler på nettet eller når du er ute og reiser.

Dersom du for eksempel blir svindlet mens du handler på nett, så vil du alltid få pengene igjen dersom du har betalt med et kredittkort. Et kredittkort kan også være greit å ha dersom det plutselig dukker opp noen uforventa utgifter og husk at du kan alltid justere kredittgrensen din inne på nettbanken.

Du kan også få et vanlig bankkort hos din lokale SpareBank 1, som vil være knyttet til en brukskonto. Dette bankkortet kan du bruke hvor som helst i verden både i butikker og i minibanker dersom du ønsker å ta ut kontanter.

SpareBank 1 tilbyr også spesielle bankkort til barn og unge. Barn under 13 år vil ha mulighet for å få sitt eget bankkort med beløpsgrense. Ungdom mellom 13 og 18 år kan få SpareBank 1 sitt ungdomskort.

Etter at man er fylt 15 år, vil dette kortet også kunne brukes til å handle på internett. Bankkortene for barn og ungdom kan ikke brukes dersom det ikke er penger på kontoen.

Sparing

SpareBank 1 tilbyr sine kunder ulike metoder for sparing. Først og fremst kan du opprette en vanlig sparekonto, som vil være grei å ha dersom det skulle dukke opp noen uforutsette utgifter. Bankene tilbyr også muligheten for å opprette spesielle barne- og ungdomskontoer På den måten vil du som forelder kunne begynne å spare for barnet ditt så tidlig som mulig.

Sparekontoene kan opprettes raskt og enkelt inne på nettbanken din.

Dersom du ønsker å spare til ditt første boligkjøp, tilbyr SpareBank 1 en BSU-konto. Med en BSU-konto vil personer under 34 år ha mulighet for å sette inn 25.000 kroner hver år til boligsparing. Du har krav på 20% skattefradrag på det du setter inn på denne kontoen, noe som betyr at du kan få 5.000 i skattefradrag dersom du setter inn 25.000 kroner årlig.

Du kan maksimalt sette inn 300.000 kroner på en BSU-konto.

Videre har du mulighet for å benytte deg av sparing gjennom fastrenteinnskudd eller mikrosparing. Ved mikrosparing, så sparer du litt penger hver kan du bruker bankkortet ditt.

Forsikring

SpareBank 1 tilbyr også en rekke ulike forsikringer. Som kunde kan du kjøpe alt fra reiseforsikring til hesteforsikring til hesten din. Valgene er mange, og du kan velge de forsikringene som passer best til ditt behov.

Forsikringene kan bestilles via nettet og du kan også bruke nettsiden til din SpareBank 1 til å melde skader.

Unike fordeler med SpareBank 1

I tillegg til de mange ulike finansielle produktene og tjenestene du kan få hos SpareBank 1, kan du også benytte deg av de gode temasidene på nettsiden til alliansen. Disse temasidene gir deg nyttig informasjon og gode råd om ulike situasjoner man kan befinne seg i gjennom livet.

Venter du for eksempel ditt første barn og lurer på hvordan du kan sørge for at barnet vil ha økonomisk sikkerhet når det blir eldre? Temasidene vil kunne gi deg gode råd når det gjelder sparing til barnet ditt. Eller er du i gang med i kjøpe din første bolig? Temasidene gir deg nyttig informasjon angående hvordan du kan finansiere din første bolig.

På nettsiden til SpareBank 1 kan du også finne svar på mange spørsmål som ofte stilles av kunder. Dette kan være svar på alt i fra hva du skal gjøre dersom du har problemer med nettbanken din til hvordan du kan bestille BankID på mobil. Videre tilbyr nettsiden en rekke ulike verktøy som kan være nyttige i hverdagen.

Disse verktøyene inkluderer blant annen en sparekalkulator, pensjonskalkulator og lånekalkulator. Videre finnes det verktøy som hjelper deg med rettshjelp dersom dette skulle være aktuelt.

På nettsiden har du også mulighet for å bestille et nettmøte med en av SpareBank 1 sine rådgivere. På den måten slipper du å møte opp personlige i banken, og kan få svar på spørsmålene din på en raskere måte. Rådgivningen som du får over nett er den samme som du ville fått ved et av de fysiske kontorene, og du kan diskutere ulike emner som lån, sparing og pensjon med din rådgiver.

Du behøver ikke være kunde hos banken for å arrangere et slikt nettmøte – alt du trenger for å avtale møtet med en rådgiver fra SpareBank 1 en din BankID.

SpareBank 1 Alliansen har også et fokus på sitt samfunnsansvar, og tar derfor hensyn til hvordan bankenes aktiviteter påvirker samfunnet. Områdene som alliansen jobber med er blant annet bekjempelse av korrupsjon, etisk forvaltning, klima og menneskerettigheter.

Kontaktopplysninger

Når du skal kontakte SpareBank 1, er det viktig at du finnes ut av hvilken som er din lokalbank. På alliansen sin nettside vil du finne en oversikt over de ulike lokalbankene, samt telefonnummer og e-mailadresse.