Santander

Tilbud oppdatert: 24/07-2024

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

Santander

Santander Consumer Bank er del av det spanske bankkonsernet Banco Santander, som er Spanias største bank, og blant de største i verden. Hovedkontoret til Santander i Norden ligger på Lysaker i Norge, og den nordiske delen av firmaet har en forvaltningskapital på 121 milliarder kroner. Banken har 600 ansatte i Norge, og tilbyr kunder blant ulike finansielle produkter og tjenester.

Santander sin historie

Santander sin tilstedeværelse i Norge kan spores tilbake til 2005, da den norske Bankia Bank, som ble opprettet av fire personer i Norge i 2001, ble kjøpt opp av Santander Consumer Bank. Banco Santander kan derimot spore sin historie helt tilbake til sin etablering i Spania i 1857.

I November i 2014 kjøpte Santander opp GE Money Bank sine virksomheter i Norge. Etter dette oppkjøpet ble Santander Nordens ledende bank innen bilfinansiering og lån uten sikkerhet.

Hvilke verdier har Santander?

Santander arbeider i henhold til de følgende tre verdiene:Simple, Personal & Fair. Banken fokuserer på at alle deres ansatte over hele verden skal følge disse verdiene for å leve opp til forventningene til kundene, i tillegg til å skape et unikt fellesskap blant de ansatte.

Santander sine ansatte forventes derfor på et daglig basis å alltid være imøtekommende og tilby kundene enkle finansielle produkter og tjenester. Videre legges det blant annet vekt på å bruke et språk som kunden enkelt kan forstå, sørge for personlig service og være lojale overfor de ulike samarbeidspartnerne som banken har.

Santander opererer i henhold til visjonen ”Driven to deliver more”, som skal stå som inspirasjon i de ansattes daglige arbeid. Målet til banken er å være en av de ledende bankene innen deres forretningsområder.

Hva tilbyr Santander?

Santander tilbyr en rekke ulike finansielle produkter og tjenester til kunder i Norge, og nedenfor har vi samlet en oversikt over hvilke lån og kredittkort du kan søke om hos Santander, i tillegg til ulike sparemuligheter.

Lån

Santander tilbyr norske kunder en rekke ulike lån, blant annet billån og forbrukslån. Dersom du har behov for å ta opp et billån eller et fritidslån, kan Santander tilby deg lån som er tilpasse til ditt spesifikke behov. I tillegg til billån, kan du også ta opp lån til blant annet båt, snøscooter og motorsykkel hos Santander.

Til bedriftskunder tilbyr Santander flere løsninger innen firmabilfinansiering. Først og fremst kan du velge lån eller leasing som finansieringsform av en firmabil, hvor du som kunde hos Santander kan få en kreditt rammeavtale som er kostnadsfri. En slik avtale vil bli fornyet hvert år, og gir bedriften muligheten til å planlegge hvilke kostnader som kommer med firmabilen.

En leasingavtale virker på samme måte som en leieavtale, hvor Santander vil eie firmabilen, mens firmaet har rett til å bruke den.

Forbrukslånene som banken tilbyr er fra 10.000 til 350.000 kroner, og du kan velge en nedbetalingstid på alt mellom 1 til 15 år. Hvilken rente du får tilbud om vil være avhengig av kredittvurderingen som banken først vil gjennomføre. For å søke om forbrukslån hos Santander må du være minst 25 år gammel, bo i Norge, ha en fast inntekt på minst 200.000 kroner årlig og ikke ha noen inkassosaker eller betalingsanmerkninger.

Kredittkort

Santander tilbyr sine kunder flere ulike typer kredittkort. Med et kredittkort fra Santander kan du få helt opp til 50 dagers rentefri betalingsutsettelse og en kredittgrense på inntil 100.000 kroner.

Blant de ulike kredittkortet du kan velge mellom finnes Santander Red, som markedsføres som et kredittkort med et av markedets laveste kredittkortrenter. Husk at det er flere fordeler som kommer med bruk av kredittkort, blant annet ulike rabatter og forsikringer.

Et annet kredittkort som tilbys av Santander er Gullkortet, som er 100% gebyrfritt. Eller dersom du er ekstremt glad i fotball, spesielt laget Manchester United, så tilbyr Santander til og med et United VISA-kort til sine norske kunder. Med et slikt United VISA-kort får du 20% rabatt på museums- og stadionturer på Old Trafford, i tillegg til 10% rabatt på Megastore på Old Trafford.

Videre har Santander et kredittkort som heter Flexi Visa, som lar deg velge en kategori som du ønsker å få bonus i hver måned. Disse kategoriene inkluderer blant annet sportsutstyr, flyreiser og elektronikk.

Sparing

De fleste ønsker å ha en sparekonto dersom uventa utgifter skulle dukke opp. Hos Santander kan du velge mellom å opprette en vanlig sparekonto, eller en høyrentekonto. Minsteinnskuddet på en høyrentekonto er på 100.000 kroner.

Når du velger å opprette en sparekonto hos Santander vil du ikke måtte betale noen etableringsgebyr og det er heller ingen bindingstid.

Det kan være greit å vite at Santander er en del av Bankenes sikringsfond, hvor alle innskudd på inntil 2 millioner kroner vil være garantert for.

Handlekonto og byggekonto

Santander tilbyr sine kunder noe som heter en handlekonto, som lar deg utsette betalingen av et produkt dersom du skulle ønske det. Santander samarbeider med mer enn 2.000 ulike butikker i Norge, inkludert nettbutikker, som lar deg enten utsette betalingen, eller dele den opp i faste månedlige betalinger. Med en handlekonto hos Santander kan du få opp til 9 måneder rentefri betalingsutsettelse.

Dersom du velger å utsette betalingen av produktet helt, så kan du gjøre dette i helt opp til 4 måneder, mot et utsettelsesgebyr.

Videre tilbyr Santander en byggekonto, som har som formål å forenkle prosessen når du holder på med for eksempel oppussingsprosjekter. Ved hjelp av en byggekonto, så vil alle kjøpene du foretar deg som del av prosjektet bli samlet på en enkel månedsfaktura, med en grense på inntil 200.000 kroner. Santander samarbeider med en rekke ulike kjeder, og du kan derfor opprette en slik byggekonto hos blant annet Montér, Bygger’n og XL-BYGG.

Unike fordeler med Santander

I tillegg til de ulike finansielle produktene og tjenestene som Santander tilbyr, så finnes det også en del ulike unike fordeler med Santander som du kan nyte godt av som kunde.

Kundefordeler

Dersom du tar opp et lån hos Santander kan du benytte deg av flere ulike kundefordeler som følger med lånet. Dersom du for eksempel velger å ta opp billån eller fritidslån hos Santander, kan du først og fremst benytte deg av bensin- og dieselrabatten som følger med. Videre har du også mulighet til å få blant annet rabatter på leiebil, forsikringer på lånet som du har tatt opp og betalingsfrie måneder.

Merk deg at du også kan opprette eFaktura på lån du har tatt opp hos Santander, eller på kredittkortregningene dine. Ved hjelp av en eFaktura vil du slippe å måtte gå inn på nettbanken og fylle inn betalingsinformasjonen hver måned. En slik eFaktura kan du opprette direkte fra nettbanken din.

Gode råd

På Santander sin nettside tilbyr de tips til ansvarlig bruk av penger, med tanke på at et lån er lånte penger som skal tilbakebetales. For å sørge for at de er en ansvarlig långiver, så har Santander et stort fokus på at kunden skal være i stand til å betale tilbake pengene hun eller han har lånt. For å være sikker på at det skal være trygt å ta opp lån hos Santander, så fokuserer banken på å ha en informativ søknadsprosess, som gir banken den informasjonen de trenger for å vurdere en potensiell låners økonomiske situasjon.

For å hjelpe kunder med å håndtere et forbrukslån, har Santander en rekke gode tips angående bruk av forbrukslån. Disse tipsene inkluderer blant annet at man skal sette opp et realistisk budsjett, unngå spontankjøp, ikke ta opp flere lån uten sikkerhet samtidig og være ærlig med banken du ønsker å ta opp et forbrukslån hos.

Hjelp til biladministrasjon

Santander tilbyr sine bedriftskunder hjelp med biladministrasjon, slik at firmaer kan enkelt holde en oversikt over finansieringen og administrasjonen som kommer med firmabiler. I tillegg til å hjelpe deg med administrasjonen av firmabilene til bedriften, gir en slik avtale også tilgang til ulike gode avtaler, som rabatt på drivstoff hos Circle K, Esso og Shell, forsikring på firmabilene til bedriften, avtaler for service og vedlikehold og tilgang til dekkhotell. Hver måned vil bedriftskunden også få en rapport som gir en oversikt over kostnader som er knyttet til firmabilene i firmaet.

Ladestasjoner for elbil

Santander har sammen med miljøorganisasjonen Bellona lansert en rekke ladestasjoner for elbiler i Trysil, Fageråsen og Hemsedal. Ved hjelp av disse ladestasjonene vil det bli enklere for flere nordmenn å bruke elbilen når de for eksempel skal på hyttetur på fjellet. På nettsiden til Santander kan du se en oversikt over de ulike ladestasjonene i Norge.

Kontaktopplysninger

Hovedkontoret til Santander i Norden ligger på Strandveien 18 på Lysaker og du kan kontakte de ved å ringe telefonnummeret 21 08 30 00.

Dersom du har spesifikke spørsmål angående kredittkort, så kan du ringe direkte til telefonnummeret 21 08 35 00, eller hvis du har spørsmål angående et eksiterende lån, så kan du ringe direkte til 21 08 34 00.

Du kan også kontakte Santander ved å fylle ut et formular på deres nettside. På nettsiden finner du en oversikt over ulike temaer som kunder ofte har spørsmål angående, og når du fyller ut formularet, så er det lurt å inkludere hvilket tema henvendelsen din gjelder.