Finn det mest fornuftige banklån

Hvordan finner man det mest fornuftige lånet i din bank? Les mer her – spar penger ved å finne det mest fornuftige lånet!

Tilbud oppdatert: 25/01-2022
Lånebeløp Løpetid Effektiv rente
10 000 - 600 000 kr 1 - 20 år 5,11 - 20,54%
Annonselenke
 • Det er helt uforpliktende

 • Det koster deg ingenting

 • Søk lån hos 23 banker

Eksempel: Nominell rente fra 4,90% til 19,90%. Eksempel: Nominell rente 11,9%, eff. rente 13,7%, 100.000 o/5 år, kostnad 35.858, totalt 135.858.
10 000 - 600 000 kr 1 - 15 år 5,17 - 40%
Annonselenke
 • Raskt svar

 • Vi finner det billigste lånet

 • Gratis og uforpliktende tjeneste

Eksempel: Nominell rente 11.39%, effektiv rente 11.31%, 150 000kr, o/5 år, kostnad 43.467. Totalt 193.467
25 000 - 500 000 kr 1 - 15 år 6,49 - 22%
Annonselenke
 • Tilbud fra opptil 13 banker

 • Gratis

 • Uforpliktende søknad

Eksempel: 25.000 kr. Nominell rente 13,49 %. Effektiv rente 27,31 %. Kostnad 3.425 kr, Totalt 28.425 kr.
5 000 - 600 000 kr 1 - 5 år 7,99 - 19,99%
Annonselenke
 • Ha full kontroll via appen

 • Tilbyr kredittkort

 • Samle lån & kredittkort

Eksempel: Effektiv rente 13,81%, 100.000 o/2 år, etabl.geb. 950, kostnad 13.965. Total: 113.965.Løpetid 1-5 år. Maks. effektiv rente 35,01%.
5 000 - 500 000 kr 1 -15 år 6,32 - 32,9%
Annonselenke
 • Tilbud fra opptil 15 banker

 • Få laveste renten

 • Gratis

Eksempel: Nom. rente 12,9 %, eff. rente 15,52 %, 75 000 kr o/5 år, kostnad 30 509 kr, totalt 105 509 kr.
5 000 - 500 000 kr 1 - 15 år 6,9 - 24,9%
Annonselenke
 • Svar fra 15 banker

 • Få laveste renten

 • Helt kostnadsfritt

Eksempel: 100 000 kr, 5 år, nom. rente 12%, etabl.-/termingeb. 0kr gir eff. rente 12.68%. Totalkostnad: 133 467 kr
25 000 - 500 000 kr 1 - 15 år 6,86 - 24,63%
Annonselenke
 • Spar tid og penger

 • Uten forpliktelser

 • Ansvarlig långiver

Eksempel: 50 000 kr over 5 år, effektiv rente 15,2%, kostnad 19 779 kr, totalt 69779 kr.

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

Finn det mest fornuftige lånet i din bank

Et lån i banken er for mange en god løsning når de befinner seg i en situasjon hvor de behøver penger med en gang. Den beste måten å finne fram til det billigste lånet i banken er å innhente ulike tilbud fra forskjellige banker eller finansieringsselskaper, hvor du ikke er fast kunde. Dermed er du bedre rustet når du skal forhandle med banken din om rentesatsen på lånet, ettersom du kan vise frem forskjellige tilbud fra konkurrerende banker.

Dette er ofte avgjørende når det gjelder å forhandle fram en gunstig rente og betingelser på lånet, ettersom det er stor konkurranse blant bankene på dagens marked.

Det finnes to forskjellige lån – et tradisjonelt bolig- eller billån, eller et forbrukslån. Sistnevnte er kort fortalt et lån til hva du vil når som helst du selv ønsker, uten at det stilles krav til sikkerhet. På dagens marked finner du mange forskjellige tilbud når det gjelder forbrukslån, så det er ikke like lett å finne fram til det beste tilbudet i lånejungelen.

Hva skal man derfor gjøre for å finne fram til det billigste lånet?

Det aller første skritt er å innhente og sammenligne de forskjellige tilbudene fra seriøse lånetilbydere som finnes på markedet. Husk at det viktig at du setter deg godt inn i vilkårene og prisene for forbrukslånene. Hvis du ønsker det billigste forbrukslånet bør du gå etter det lånet som passer best for deg og din økonomiske situasjon samt undersøke hvilket forbrukslån som har den beste effektive renten, som bestemmer hvor mye lånet kommer til å koste deg totalt sett.

Jo mindre forbrukslånet er, jo høyere blir rentesatsen.

Til gjengjeld blir renten ofte lavere ved et større lånebeløp. Den effektive renten for forbrukslån varierer mellom 10% per år til ca. 35% i året.

Det er store forskjeller på den effektive renten, derfor er det viktig å sette seg godt inn i vilkårene og betingelsene for hvert lån før man bestemmer seg. Ved å velge det billigste forbrukslånet med de beste vilkårene kan du spare betydelige beløp hver måned, og i løpet av et år har du kanskje spart så mye, at du kan betale for eksempel en ferie eller en reparasjon av bilen for de innsparte pengene.

God inntekt og stabil økonomi - alltid en fordel

Det er alltid en fordel hvis du har høy inntekt og ordnet privatøkonomi. I dette tilfellet vil du få bedre rente enn hvis du er i motsatt situasjon. Grunnen til dette er at lånegiver tar en lavere risiko med slike utlån.

Den vanligste rentesatsen ligger på ca. 20% per år for de aller fleste personer i Norge i dag. Men hvis du har spesielt god økonomi og ingen eller liten gjeld, kan du være heldig å få en rente på 10% per år.

Et forbrukslån har den fordelen at du ikke behøver sikkerhet for å få innvilget lånesøknaden. Ved forbrukslån er det mindre og færre krav enn ved vanlige lån og du får ofte svar samme eller neste dag. De fleste lånetilbyderne av forbrukslån stiller relativt få og enkle krav til lånesøkerne, og som ofte kan oppfylles av de fleste.

Derfor er det ikke vanskelig å få innvilget søknaden om et forbrukslån hos bankene i dag. Dersom du søker forbrukslån hos låneselskaper som samarbeider med flere banker har du bedre muligheter for å få lån med gode vilkår og lave renter, ettersom det er et stort antall banker på markedet som tilbyr billlige forbrukslån og som konkurrerer med hverandre om å få kunder.

En annen fordel med å søke et forbrukslån hos slike selskaper er at du kun behøver å sende inn en søknad som sendes videre til banker og lånetilbydere. Du kan også sende inn flere søknader til forskjellige banker og sammenligne tilbudene deres på forbrukslån.

Den effektive renten er avgjørende for hvor billig forbrukslånet blir.

Forbrukslån kan brukes til hva du selv vil

Uansett om du drømmer om en ferie på Gran Canaria eller på Cuba, en ny bil eller penger til oppussing av hytta eller leiligheten, er et lån i banken en god løsning, dersom du vet at du kan betjene lånet. Ved forbrukslån krever banken ingen sikkerhet i form av eiendeler eller kapital, og de stiller ingen spørsmål til hva du vil bruke lånet til.

Et forbrukslån kan som nevnt brukes til akkurat det du selv vil, og dette åpner for mange muligheter. En ulempe ved forbrukslån i banken er at at slike lån ofte har relativt høye renter, ettersom det ikke stilles krav til sikkerhet ved denne typen lån. Derfor er et forbrukslån uten sikkerhet en større risiko for banken, og minimerer denne risikoen ved å kreve høyere renter.

I tillegg er bankene nødt til å ta høyere renter for slike lån, da de ellers ikke ville kunne tjene nok på å gi sine kunder forbrukslån. Det er derfor viktig å huske på dette når du søker om et lån i banken, og at du er sikker på å kunne betale avdragene innen betalingsfristen.

For å finne det mest økonomiske forbrukslånet er det viktigste å undersøke hvilke lån som har lavest rente. Dermed slipper du å betale høye summer i renteutgifter, noe som kan resultere i at du sparer flere tusen kroner i året ved å finne det forbrukslånet med lavest rentesats. Det lønner seg alltid å investere litt ekstra tid i å innhente tilbud fra flere banker og sammenligne tilbudene før du bestemmer deg.

Dette kan spare deg for mange unødvendige utgifter på renter.

Betingelsene og rentene på lån er forskjellige fra bank til bank, og disse kan variere svært mye. Når du innhenter tilbud fra banker og finansieringsselskaper, bør du undersøke både den nominelle og den effektive renten samt nedbetalingstiden ved tilbudene. Renten på lån bestemmes ut fra din personlige økonomi, derfor kan det være store individuelle forskjeller på rentesatsen ved lån.

Betingelser for å ta opp et forbrukslån i banken

For å søke et vanlig forbrukslån med skal noen kriterier oppfylles. Disse er vanligvis:

 • At lånesøkeren har fylt 18 eller 25 år
 • At lånesøkeren bor og oppholder seg i Norge
 • At lånesøkeren har en fast minimumsinntekt
 • At lånesøkeren ikke har noen betalingsanmerkninger

Finn de mest fornuftige forbrukslånene ved hjelp av online forbrukertjenester

Forbrukslån kan bli dyre dersom du velger et lån med høye renter og gebyrer. Derfor er det lurt å orientere seg på markedet før du bestemmer deg for hvilket lån som er det mest fornuftige for deg. Moneybanker.no har en søkemaskin på sin hjemmeside, som sammenligner priser og renter på forbrukslån og kredittkort.

Dermed kan du lettere finne fram til det gunstigste forbrukslånet og det lånet som passer best til deg og din økonomiske situasjon. Du kan lese mer om lån samt få mer informasjon og veiledning rundt lån i banken hos Forbrukerrådet.no. Du finner også grundig informasjon om lån og andre banktjenester hos Finansportalen.

Hvis du ønsker det mest fornuftige forbrukslånet bør du gå etter det lånet som passer best for deg personlig, avhengig av din private og økonomiske situasjon og dine ønsker. Du bør også undersøke hvilket forbrukslån som har den beste effektive renten, som er avgjørende for mye lånet kommer til å koste deg totalt sett.

Jo mindre forbrukslånet er, jo høyere blir rentesatsen.

Til gjengjeld blir renten ofte lavere ved et større lånebeløp. Det er store forskjeller på den effektive renten, og det er mulig å forhandle om denne med banken, dersom du skaffer deg litt kunnskap om dette temaet på forhånd. Dermed kan du oppnå bedre rentesats på lånet uten at du behøver å bytte bank.

Et forbrukslån har den fordelen at du ikke behøver sikkerhet for å få innvilget lånesøknaden. Dersom du søker et forbrukslån hos låneselskaper som samarbeider med flere banker har du bedre muligheter for å få lån med gode vilkår og lave renter, ettersom det er mange banker på markedet som tilbyr billlige forbrukslån og som konkurrerer med hverandre om å få kunder. Dette er til din fordel, ettersom du kan velge og vrake i tilbud.

En annen fordel med å søke et forbrukslån hos slike selskaper er at du kun behøver å sende inn en søknad som sendes videre til banker og lånetilbydere.