Eika Gruppen

Tilbud oppdatert: 25/01-2022
Lånebeløp Løpetid Effektiv rente
10 000 - 600 000 kr 1 - 20 år 5,11 - 20,54%
Annonselenke
 • Det er helt uforpliktende

 • Det koster deg ingenting

 • Søk lån hos 23 banker

Eksempel: Nominell rente fra 4,90% til 19,90%. Eksempel: Nominell rente 11,9%, eff. rente 13,7%, 100.000 o/5 år, kostnad 35.858, totalt 135.858.
10 000 - 600 000 kr 1 - 15 år 5,17 - 40%
Annonselenke
 • Raskt svar

 • Vi finner det billigste lånet

 • Gratis og uforpliktende tjeneste

Eksempel: Nominell rente 11.39%, effektiv rente 11.31%, 150 000kr, o/5 år, kostnad 43.467. Totalt 193.467
25 000 - 500 000 kr 1 - 15 år 6,49 - 22%
Annonselenke
 • Tilbud fra opptil 13 banker

 • Gratis

 • Uforpliktende søknad

Eksempel: 25.000 kr. Nominell rente 13,49 %. Effektiv rente 27,31 %. Kostnad 3.425 kr, Totalt 28.425 kr.
5 000 - 600 000 kr 1 - 5 år 7,99 - 19,99%
Annonselenke
 • Ha full kontroll via appen

 • Tilbyr kredittkort

 • Samle lån & kredittkort

Eksempel: Effektiv rente 13,81%, 100.000 o/2 år, etabl.geb. 950, kostnad 13.965. Total: 113.965.Løpetid 1-5 år. Maks. effektiv rente 35,01%.
5 000 - 500 000 kr 1 -15 år 6,32 - 32,9%
Annonselenke
 • Tilbud fra opptil 15 banker

 • Få laveste renten

 • Gratis

Eksempel: Nom. rente 12,9 %, eff. rente 15,52 %, 75 000 kr o/5 år, kostnad 30 509 kr, totalt 105 509 kr.
5 000 - 500 000 kr 1 - 15 år 6,9 - 24,9%
Annonselenke
 • Svar fra 15 banker

 • Få laveste renten

 • Helt kostnadsfritt

Eksempel: 100 000 kr, 5 år, nom. rente 12%, etabl.-/termingeb. 0kr gir eff. rente 12.68%. Totalkostnad: 133 467 kr
25 000 - 500 000 kr 1 - 15 år 6,86 - 24,63%
Annonselenke
 • Spar tid og penger

 • Uten forpliktelser

 • Ansvarlig långiver

Eksempel: 50 000 kr over 5 år, effektiv rente 15,2%, kostnad 19 779 kr, totalt 69779 kr.

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

Eika Gruppen

Eika Gruppen er finanskonsernet i Eika Alliansen, som er en bankallianse som eies av 74 lokalbanker rundt omkring i Norge. Alliansen, som har rundt en million kunder og over 3000 ansatte, er en av de største aktørene på det norske bankmarkedet, og ikke minst en viktig bankmedspiller i lokalområdene i Norge.

Gjennom Eika Gruppen får alle lokalbankene som er del av alliansen tilgang til sentrale tjenester som styrker lokalbankene, noe som gjør lokalbankene i stand til å konkurrere med de større bankaktørene på markedet.

Eika Gruppen sin historie

Eika Gruppen ble etablert i 1997 som et samarbeid for innkjøp og interesser. I 2000 endret Eika Gruppen navn til Terra-Gruppen, som i årene etter kjøpte opp blant annet Sparebank 1 Finans og Postbanken Eiendomsmegling. I 2010 flyttet Terra-Gruppen inn i sine nye lokaler i Parkveien 61 i Oslo.

I 2012 kom konsernet under ny ledelse, og en ny strategi om å styrke lokalbanken ble implementert. Den nye strategien inkluderte også at en ny merkevare ble lansert. Året etter hadde Eika Alliansen en forvaltningskapital som oversteig 300 milliarder, og en rapport fra Menon Business Analytics viste til hvilken stor rolle lokalbankene i Norge har å si for næringslivet.

I 2014 gikk Eika Gruppen inn for å følge en ny digital strategi som skulle sørge for at lokalbankene klarer å beholde sitt personlige preg i en digital fremtid.

Eika Gruppen sine verdier

Eika Gruppen arbeider for å styrke lokalbankene rundt omkring i Norge gjennom de tre følgende verdiene: profesjonell, kundeorientert og lagspiller. De ansatte i lokalbankene i bankalliansen har høyt fokus på å sette kundene først og forstå hvilke behov de har, slik at de beste finansielle løsningene kan tilbys.

For perioden 2016-2018 har Eika Gruppen satt opp tre spesifikke satsningsområder, som er kundeorientering, styrket Eika-lag og nyskapning og vekst. Gjennom disse satsningsområdene, ønsker Eika Gruppen å sørge for effektiv drift, nyskapning og målrettet kundeorientering.

Hva tilbyr lokalbankene i Eika Alliansen?

De ulike finansielle produktene og tjenestene som lokalbankene som er med i alliansen tilbyr til sine kunder vil helt klart variere noe. Men det finnes enkelte produkter som du kan finne hos de alle som vi har samlet en kort oversikt over nedenfor.

Betaling og kort

Lokalbankene i alliansen tilbyr først og fremst kredittkort hvor du som kunde kan velge mellom Gold kredittkort, Vivo kredittkort eller Business kredittkort med privatansvar.

Kredittkortet Gold er et MasterCard som først og fremst gir deg rentefri betalingsutsettelse i inntil 45 dager, ingen årsavgift og inkludert reiseforsikring dersom du betaler mer enn halve reisen med kredittkortet. Med et slikt kredittkort vil du ikke måtte betale gebyrer for å handle verken i fysiske butikker eller på nett, og det kommer også med en kontaktløs funksjon som lar deg betale beløp på inntil 200 kroner uten å måtte taste inn PIN-koden din. Dersom du er mellom 18 og 28 år gammel, kan du få kredittkortet Vivo.

Dersom du har en bedrift og har behov for å anskaffe et kredittkort til firmaet, så vil et business kredittkort med privatansvar kunne hjelpe deg med å separere utgifter i jobben fra privatutgifter. Dersom de ansatte reiser mye i jobben, vil et slikt kredittkort spesielt komme til god nytte, og det kommer også med adgang til en rekke VIP-lounger på flyplassen rundt omkring i verden.

I tillegg til kredittkort kan du også få et vanlig bankkort, et Visa Classic, som mange ønsker å bruke i hverdagen siden pengene belastes direkte fra kontoen. Med et slikt vanlig bankkort kan du enkelt og greit holde oversikt over dine ulike utgifter. Det tilbys også bankkort som er spesialtilpasset til barn og unge.

Husk at du til enhver tid kan bruke mobil- og nettjenester som gir deg en oversikt over ditt bruk. Ved hjelp av mobilbank kan du for eksempel, i tillegg til å se saldoen og dine siste transaksjoner, overføre penger mellom dine egne kontoer og betale regninger. Du kan også tilmelde deg ulike SMS-tjenester som også lar deg sjekke saldoen på kontoen din, sette over penger mellom egne kontoer og sjekke siste transaksjoner.

Inne på nettbanken din kan du selv velge hvilke varsler du ønsker å få på SMS.

Lån

Hos lokalbankene i Eika Alliansen kan du søke om å få flere ulike typer lån, blant annet boliglån, billån og forbrukslån.

Dersom du er i ferd med å kjøpe en nye bolig, så vil din lokale bank kunne hjelpe deg med å finne det boliglånet som passer best til din situasjon. Med et boliglån vil banken ta sikkerhet i huset eller leiligheten din, noe som vil di deg bedre rentevilkår sammenlignet med om du skulle tatt opp for eksempel et forbrukslån. Når du tar opp et boliglån kan du velge mellom å ha fast eller flytende rente.

En flytende rente passer best for de som ønsker fleksibilitet og som vil være i stand til å tåle svingninger i markedet. Dersom du ønsker stabilitet og forutsigbarhet, vil en fastrente kanskje være det beste alternativet.

Videre kan du ta opp et billån dersom du er i gang med å kjøpe bil. Ved et billån vil banken ta sikkerhet i bilen du kjøper. Dersom du skal kjøpe en bil som er miljøvennlig har du mulighet for å ta opp et grønt billån.

Et grønt billån vil gi deg enda bedre rentevilkår, i tillegg til et lavere etableringsgebyr.

Dersom du har behov for et lån som er fleksibelt til kanskje en uforventet utgift, vil du også ha mulighet for å ta opp et forbrukslån hos lokalbankene i Eika Alliansen. Ved forbrukslån stilles det ingen krav til sikkerhet og du vil kunne bruke pengene på det du selv ønsker.

Sparing

Hos lokalbankene i Eika Alliansen kan du velge mellom ulike måter å spare penger på. Dersom du ønsker å spare penger til bolig, kan du for eksempel opprette en BSU-konto, eller en boligsparingskonto. Fordelen med en BSU-konto er at du også får skattefradrag på 5.000 kroner hvert år, så lenge du setter inn det maksimale beløpet på 25.000 kroner hvert år.

Som kunde har du også mulighet for å opprette en høyrentekonto, hvor du vil få høyere rente enn hva du får på brukskontoen din. Med en høyrentekonto kan du enten velge å sette av et fast beløp til sparing hver måned, eller sette inn et engangsbeløp.

Videre kan du velge å spare i fond, noe som på lang sikt forventes å kunne gi deg høyere avkastning. Dersom du ønsker en kombinasjon mellom fond og banksparing, kan du velge å investere i et kombinasjonsfond, som vil redusere risikoen noe sammenlignet om du ville valgt å kun investere i fond.

Forsikring og pensjon

Hos de ulike lokalbankene i Eika Alliansen kan du også kjøpe en rekke forskjellige forsikringer, alt etter hvilke behov du selv har. Dersom du ønsker personalforsikring, kan du blant annet velge mellom barneforsikring, dødsfallforsikring og uføreforsikring. Videre tilbyr lokalbankene i Eika Alliansen forsikringer som boligforsikring, bilforsikring og reiseforsikring.

Lokalbankene i Eika Alliansen tilbyr også ulike forsikringer til bedriftskunder. Med tanke på hvor ulike de fleste bedrifter er, anbefales det at du tar kontakt med din lokalbank i Eika Alliansen for å få et tilbud. Videre tilbys ordningen Eika Innskuddspensjon, som lar firmaer ha et godt overblikk over kostnadene til pensjon.

Ved hjelp av en bedriftsportal kan bedriftskunder sørge for at pensjonsavtaler med sine ansatte holdes oppdatert, med riktig lønn og stillingsprosent.

Unike fordeler med Eika Gruppen

Eika Gruppen har som fokus å levere løsninger til lokalbankene som er en del av Eika Alliansen, som sørger for vekst og utvikling i de ulike lokalbankene rundt omkring i Norge. Med andre ord står lokalbankene sterke enn hva de ville gjort dersom de ikke var en del av denne bankalliansen.

I tillegg til de ulike finansielle produktene og tjenestene som lokalbankene i Eika Alliansen tilbyr, så kan du også benytte deg av de informative temasidene på lokalbankene sine nettsider. På disse temasidene kan du for eksempel finne informasjon om barn og økonomi, og hvordan du kan sørge for at barna får en så trygg økonomisk fremtid som mulig. Videre finnes det temasider for studenter, hvor man kan finne nyttige tips til hvordan få studentøkonomien til å holde lenger og andre budsjettips.

Eller kanskje du er i ferd med å flytte inn i egen bolig for første gang – temasidene vil da kunne hjelpe deg med nyttig informasjon når du skal til eller nettopp har flyttet hjemmefra.

Kontaktopplysninger

For å finne kontaktopplysningene til din spesifikke lokalbank, kan du gå inn på nettsiden til Eika Gruppen, som vil gi deg en oversikt over alle de 74 lokalbankene som er en del av Eika Alliansen.

Ønsker du å kontakte Eika Gruppen, kan du ringe de på telefonnummer 03850 eller +47 915 03850 dersom du ringer fra utlandet. Eika Gruppen har sitt kontor i Parkveien 61 i Oslo, med åpningstidene kl. 07.00 til 23.00 på hverdager og kl. 09.00 til 23.00 i helgene.

Du kan også komme i kontakt med Eika Gruppen ved å sende en mail til kundesenter@eika.no eller fylle ut et kontaktskjema som du kan finne på Eika Gruppen sin nettside.