DNB

Tilbud oppdatert: 12/08-2022

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

DNB

DNB er det største finanskonsernet i Norge og tilbyr sine kunder ulike finansielle tjenester innenfor lån, eiendom, forsikring, sparing, kort og betaling. Firmaet tilbyr sine kunder banktjenester over hele landet, og er i tillegg Norges største nettbank med 1,3 millioner brukere.

Hovedkontoret til DNB ligger i Bjørvika i Oslo, og er det neste største finanskonsernet i hele Norden.

DNB sin historie

DNB kan spore sin historie helt tilbake til 1822, da Christiania Sparebank ble etablert. DNB som vi kjenner i dag er en sammenslåing av en rekke ulike banker, inkludert Christiania Sparebank, Bergens Privatbank, Den norske Creditbank, Bergens Kreditbank, Fellesbanken, Gjensidige Nord, Vital Forsikring, Postbanken og Nordlandsbanken.

Men selvet selskapet DNB ble ikke etablert før i 2003, da Den norske Bank (DNB fusjonerte med Gjensidige NOR. Selskapet het da DnB NOR, men endret navn til DNB i 2011.

Viktige tall

Som Norges største finanskonsern hadde DNB en egenkapital per 31.mars 2016 på 193,9 milliarder kroner. Selskapet hadde per samme dato et totalt utlån til sine kunder på 1.535 milliarder kroner.

Hvilke verdier har DNB?

DNB fokuserer på å sette sine kunder i sentrum, samtidig som de ønsker å skape verdier også for sine ansatte, eiere og samfunnet. Å skape verdier for kundene betyr først og fremst å kunne tilby det kundene har behov for innenfor finansielle tjenester. Banken promoterer sin egen visjon som: ”Vi skaper verdier gjennom kunsten å møte kunden”.

DNB har de følgende tre verdiene: hjelpsom, profesjonell og initiativrik. Det er disse verdiene som selskapet ønsker at folk skal assosiere med DNB, slik at kunder alltid får en fin opplevelse når de er i kontakt med banken sin.

I tillegg til å være Norges største finanskonsern, ønsker DNB å være et ledende selskap også i det internasjonale markedet innen enkelte produkter, kundegrupper og geografiske områder.

DNB ønsker også å dele sin kunnskap om økonomi spesielt med barn og ungdom, i tillegg til å være en viktig del av kampen mot terrorfinansiering og hvitvasking. DNB har for eksempel en tjeneste som heter ”Lærepenger”, som er et gratis digitalt undervisningsopplegg som har som mål å gi unge kunnskap om økonomi. Opplegget ønsker å redusere økonomiske problemer blant unge gjennom å skape en god forståelse for blant annet penger, forbruk og sparevaner.

Hva tilbyr DNB?

DNB tilbyr en lang rekke ulike finansielle tjenester til sine kunder. Nedenfor er en oversikt over de fire gruppene av finansielle tjenester du kan nytte deg av hos DNB.

1) Lån og eiendom:

Som privatkunde hos DNB kan du først og fremst ta opp et boliglån eller et billån. Dersom du ønsker å ta opp et boliglån hos DNB, så stilles det krav om at du har minimum 15% egenkapital. Dersom du kan stille ekstra sikkerhet vil du ha mulighet til å søke om 100% belåning.

Mange unge sliter ofte med å komme inn på boligmarkedet, og DNB tilbyr i tillegg en tjeneste som heter Boliglån for Unge (BLU).

I tillegg til boliglån, tilbyr DNB også billån hvor du som kunde kan ha mulighet for å låne opptil hele kjøpesummen. Med et billån gjennom DNB kan du selv bestemme hvilken nedbetalingstid du ønsker, så lenge det er inntil 10 år.

Hos DNB kan du også velge å ta opp et forbrukslån fra 10.000 til 250.000 kroner uten sikkerhet. En av fordelene med forbrukslån er at du selv kan velge hva du skal bruke pengene til, i tillegg til at du kan få en fleksibel nedbetalingsplan. Vær obs på at desto lenger nedbetalingstid du velger, desto dyrere vil forbrukslånet bli.

Hos DNB kan du også velge å tilbakebetale hele forbrukslånet, eller deler av det, når som helst uten at det vil koste deg noe ekstra.

2) Forsikring

DNB tilbyr en rekke ulike forsikringer, som vil kunne dekke de behovene du har som kunde. Selskapet tilbyr først og fremst vanlige forsikringer som alle bør ha, som blant annet boligforsikring, reiseforsikring, livsforsikring og innboforsikring.

Tilbudet av forsikringer hos DNB er stort, og dersom du er ung kan du for eksempel nytte deg av forsikringspakken for unge. En fordel med å kjøpe alle forsikringene dine hos DNB er at du får rabatter desto flere forsikringer du tegner hos selskapet.

3) Sparing

I tillegg til en vanlig sparekonto, tilbyr DNB i tillegg andre ulike spareprodukter. Hos selskapet kan du for eksempel velge å investere i aksjefond, som kan være en god løsning for deg som ønsker langsiktig sparing. Gjennom en slik type sparing kan du vente deg en avkastning på mellom 4-6%, noe som vil gi deg mer ut av pengene sammenlignet med om de står på en vanlig sparekonto.

Hos DNB kan du også benytte deg av mikrosparing, hvor du sparer litt hver gang du bruker bankkortet ditt. Dette er en måte som du kan gjøre sparing litt morsommere på. I nettbanken din kan du sette opp hvilket mål du har for sparingen og hva pengene skal gå til.

Deretter bestemmer du om du ønsker å mikrospare penger hver gang du betaler med bankkortet ditt, eller når du betaler regninger.

4) Kort og betaling

Hos DNB kan du velge mellom en rekke ulike betalingskort. DNB tilbyr sine kunder først og fremst et MasterCard, og med DNB sitt MasterCard kan du for eksempel få SAS Eurobonus-poeng på alle dine kjøp med kortet. I tillegg vil du kunne få rabatter i ulike nettbutikker, restauranter, hoteller og bensinstasjoner.

Bankkortet til DNB som passer for de fleste er selskapets sølvkort, som gir deg Visakort, nettbank og mobilbank. Sølvkortet kan også fås som MasterCard.

Dersom du er ung og skal til å skaffe deg ditt første Visa-kort, så tilbyr DNB Visa-kort til alle som har fylt 10 år gratis. For ungdommer mellom 15 til 18 år kan du få DNB sitt ungdomskort, som du kan bruke til å handle på nett og i butikker i både Norge og i utlandet, i tillegg til å ta ut penger i minibanker.

Uansett hvilket betalingskort eller konto du velger hos DNB, så vil du ha tilgang til selskapets nettbank hvor du blant annet kan betale regninger og overføre penger til andre personer. Du kan også laste ned DNB sin mobilapp, som gir deg tilgang til alle av selskapets mobile tjenester direkte fra mobilen din.

Unike fordeler med DNB

Vipps

Vipps har utviklet MobilePay-appen vipps, som både kan brukes av DNB sine kunder, i tillegg til andre bankkunder. Uavhengig av hvilken bank du har, så trenger du kun mobilnummeret til den personen du ønsker å overføre penger til for å kunne gjennomføre transaksjonen, så lenge den andre personen også har lastet ned Vipps.

Når du skal bruke Vipps, så trenger du kun å søke frem personen som du ønsker å overføre pengene til og fylle ut betalingsbeløpet, og deretter trykke send. En av de flere fordelene med Vipps er at du raskt og enkelt kan overføre penger til andre personer, uten at du trenger å registrere kontoopplysningene til den andre personen.

Vipps for bedrifter

DNB har også utviklet en tjeneste som heter Vipps for bedrifter, som benyttes av bedrifter av ulike størrelser. Ved hjelp av Vipps for bedrift slipper kundene dine å betale med kort eller kontanter, og kan i stedet overføre pengene direkte til din konto ved hjelp av mobilen.

I tillegg til at dine kunder kun trenger et telefonnummer for å overføre penger til bedriften, så kommer det flere andre fordeler med Vipps for bedrifter. Du kan blant annet bruke appen til å be kundene dine om å betale penger, og kunden vil motta en betalingsforespørsel direkte på mobilen med det samme. Videre kan du bruke Vipps bedrift til å bestille rapporter og skaffe deg en oversikt over dine innbetalinger.

Vipps faktura for bedrifter

DNB tilbyr videre en tjeneste som heter Vipps faktura for bedrifter, som lar kundene dine betale fakturaer når og hvor som helst. I tillegg slipper kundene å måtte fylle ut KID-nummer når de skal betale fakturaer. Dette kan hjelpe til med at innbetalinger skjer raskere enn hva de ellers ville gjort og du slipper å sende ut papirfakturaer.

Verktøy og temasider

I tillegg til det store utvalget av finansielle tjenester, tilbyr DNB også ulike verktøy for deg som for eksempel ønsker å ta opp et lån. På DNB sin nettside kan du finne ulike kalkulatorer, som blant annet en lånekalkulator, valutakalkulator, livsforsikringskalkulator og pensjonskalkulator.

Videre tilbyr DNB en rekke ulike temasider som gir deg råd om en rekke ulike emner, blant annet hvordan du kan starte din egen bedrift, hvordan du kan sikre deg mot svindel og virus og nyttig informasjon til deg som ønsker å kjøpe en bolig.

Kontaktopplysninger

DNB har flere kontorer spredt rundt omkring i Norge og den enkleste måten å finne ditt lokalkontor på er å gå inn på DNB sin hjemmeside for å se hvilket som ligger nærmest. På nettsiden www.dnb.no kan du også finne åpningstidene til ditt lokale kontor.

Hovedkontoret til DNB ligger i Oslo på Dronning Eufemias gate 30.

DNB har i tillegg en rekke internasjonale kontorer, med størst utbredelse i Europa. Kontaktopplysningene til de ulike internasjonale kontorene kan du også finne på DNB sin hjemmeside.