Danske Bank

Tilbud oppdatert: 12/08-2022

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

Danske Bank

Danske Bank er en nordisk universalbank som hovedsakelig fokuserer på markedene i Norge, Danmark, Sverige og Finland. I tillegg opererer banken i Estland, Latvia, Litauen og Nord-Irland. Danske Bank i Norge har sitt hovedkontor i Trondheim, med 28 kontorer rundt omkring i hele landet.

Det ledende nordiske finanskonsernet har omtrent 900 ansatte i Norge. På verdensbasis har banken 3,4 millioner kunder og 19.400 ansatte.

Danske Bank sin historie

Danske Bank kjøpte opp det norske selskapet Fokus Bank i 1999, og inntok dermed det norske markedet. Fokus Bank kan spore sin historie helt tilbake til 1859, da Privatbanken i Trondheim ble etablert. De sju bankene som senere fusjonerte til Fokus Bank ble alle opprettet i tiden mellom 1868 og 1932.

I 1991 opplevde Norge en bankkrise og staten tok over som eier i flere store forretningsbanker i Norge, blant annet Fokus Bank. Under eierskapet av den norske stat ble Fokus Bank gjort om til en bank for distriktene. Staten solgte først sine aksjer i Fokus Bank i 1995, noen år etter at bankkrisen var gått over.

Først i 1999 ble Fokus Bank en del av Danske Bank, da det danske konsernet bestemte seg for å fokusere på hele Norden som marked. Først i 2012 bestemte Danske Bank at merkenavnet Danske Bank skulle implementeres i alle land, og dermed byttet Fokus Bank i Norge navn til Danske Bank.

Hvilke verdier har Danske Bank?

Danske Bank opererer i henhold til fem kjerneverdier som reflekteres gjennom alt arbeidet banken foretar seg. Disse verdiene er ekspertise, integritet, verdi, agilitet og samarbeid.

Hva tilbyr Danske Bank?

Danske Bank tilbyr en rekke ulike finansielle produkter og tjenester til både privat- og bedriftskunder.

1) Lån

Hos Danske Bank kan du blant annet ta opp et boliglån til deg som enten ønsker å kjøpe en ny bolig, eller flytte boliglånet ditt til Danske Bank fra en annen bank. Som kunde kan du velge mellom fast eller flytende rente, og det anbefales at du vurderer nøye hvilken type rente som vil passe din situasjon best, i samarbeid med din rådgiver i banken. Dersom du velger en flytende rente på boliglånet ditt hos Danske Bank, vil renten endre seg i takt med markedet.

Dette kan være en god løsning dersom du for eksempel vil være i stand til å tåle litt endringer i renten, eller ønsker fleksibilitet. En fast rente på den andre siden vil være bindende, og du kan velge hvor lenge du ønsker å låse renten for. En fast rente vil kunne gi deg mer trygghet. Et tredje alternativ er å velge en kombinasjon mellom flytende og fast rente.

I tillegg kan du ta opp et lån til bil eller båt hos Danske Bank. Her har du mulighet for å søke om full finansiering av bilen, eller opptil 65% finansiering av en båt.

2) Kort

Hos Danske Bank kan du velge mellom en rekke ulike bankkort. Dersom du ønsker å anskaffe deg et kredittkort, så kan du blant annet velge mellom Basis kredittkort, Gold kredittkort og Platinum kredittkort. Et kredittkort hos Danske Bank gir deg blant annet rentefri betalingsutsettelse i inntil 45 dager og gebyrfrie varekjøp både i Norge og i utlandet.

Kredittkortet Gold kommer med ekstra goder som reise- og avbestillingsforsikring, bonuspoeng når du handler i enkelte butikker og ingen årsgebyr. Kredittkortet Platinum vil i tillegg gi deg blant annet en concierge-service, som er en egen tjeneste som hjelper deg med ulike forespørsler året rundt, for eksempel å hjelpe deg med bestilling av flybilletter, hoteller eller konserter. Danske Bank tilbyr også sine kunder et Mastercard 365, som blant annet gir deg 85 øre i rabatt når du handler drivstoff på alle Esso-stasjoner i Norge.

Videre tilbyr Danske Bank vanlige bankkort, hvor pengene belastes direkte fra kontoen din. Et slikt kort kommer også med en kontaktløs funksjon, som lar deg betale for mindre beløp uten å måtte taste PIN-koden din.

Hos Danske Bank kan du også få egne bankkort til barn og unge, som er spesialtilpasset til denne aldersgruppen.

I tillegg tilbyr Danske Bank en rekke ulike kort til bedrifter, hvor produktene kan tilpasses til om du er en liten, mellomstor eller stor bedrift.

3) Sparing

Danske Bank tilbyr sine kunder en rekke ulike sparekontoer. Disse sparekontoene er alt fra kontoer hvor du setter inn et fast månedlig beløp, til boligsparingskontoer for unge. Dersom du ønsker en fleksibel sparekonto uten noen betingelser, så vil du enkelt kunne opprette dette hos banken, men vær obs på at en slik konto også vil gi deg de laveste rentevilkårene.

Dersom du derimot ønsker å spare mer langsiktig og kan sette inn et fast beløp hver måned, vil du kunne få bedre rentevilkår.

Også her tilbyr Danske Bank spesielle kontoer for barn og unge, for å sørge for at sparing er noe som begynner allerede i en tidlig alder for å sikre en mer trygg fremtid.

På nettsiden til Danske Bank vil du finne en rekke gode råd når det gjelder sparing. Og i samarbeid med en kunderådgiver vil du kunne sette opp en plan for sparing som er tilpasset til ditt behov.

Du har i tillegg mulighet til å investere i ulike fond, som kan være en god løsning for deg som ønsker langsiktig sparing. En rådgiver fra Danske Bank vil kunne hjelpe deg med å skaffe den kunnskapen du trenger før du velger å investere i et fond. Videre kan du også investere i aksjer, som kommer med en noe høyere risiko, men samtidig også en høyere potensiell avkastning.

4) Forsikringer

Hos Danske Bank kan du velge å kjøpe ulike forsikringer, alt etter hva som passer best til din situasjon. Blant forsikringene som tilbys er uføreforsikring, skadeforsikring og dødsfallforsikring.

Banken tilbyr også bedriftskunder ulike produkter innen pensjon og forsikring. Danske Bank anbefaler at du tar kontakt med banken for å få de beste tilbudene for pensjon og forsikring til ditt firma.

Unike fordeler med Danske Bank

Som kunde hos Danske Bank er det flere unike fordeler som du kan nyte godt av. Dette inkluderer alt fra ulike spesialtjenester på nett, til selskapet sitt store fokus på samfunnsansvar.

Nett og mobil

Som kunde hos Danske Bank får du tilbud om en rekke tjenester på nett og mobil som kan gjøre hverdagen din noe enklere. Ved hjelp av Danske Bank sin mobilbank kan du blant annet sørge for at du holder oversikt over din egen økonomi direkte fra mobilen, i tillegg til å overføre penger eller betale regninger.

Danske Bank tilbyr også en tjeneste som heter Danske Kontofon, som lar deg gjennomføre ulike tjenester når som helst på døgnet. Dette nummeret er 810 00 900, og tjenesten lar deg blant annet sjekke saldo eller sette over penger mellom dine egne kontoer.

Samfunnsansvar

I tillegg til de mange finansielle produktene og tjenestene som Danske Bank tilbyr til sine kunder, har selskapet et stort fokus på å fremme økonomisk forståelse i samfunnet, noe som kan føre til en bedre økonomisk vekst. Siden 2008 har Danske Bank derfor gjennomført flere ulike aktiviteter for å fremme en slik bedre økonomisk forståelse spesielt blant barn og unge, i tillegg til lærere og studenter.

Blant disse tiltakene er pedagogiske nettsider som er beregnet til barn fra fem år og opp til unge voksne. Videre har Danske Bank utviklet undervisningsmateriale for skolebarn som er basert på e-læring. For unge mellom 18 til 27 år, har selskapet en nettside som gir forståelse for økonomiske valg som man må ta i hverdagen, for å hjelpe flest mulig med å ha god kontroll over sin egen økonomi.

Og visste du at landslaget i matematikk har vært med på å utvikle programmet til Danske Bank? De har stått bak pedagogikken i tiltakene, for å hjelpe til med å spre god økonomisk forståelse i hele Norge.

Som en den av Danske Bank sitt samfunnsansvar, støtter banken i tillegg UNICEF, og er medlem av FNs Global Compact som inkluderer at Danske Bank må følge ti prinsipper for god forretningsoppførsel.

Garanti

Danske Bank er medlem av både den norske og den danske innskuddsgarantiordningen, noe som betyr at dine innskudd på opptil 2 millioner kroner vil være garantert for. De første 100.000 euroene dekkes av den danske garantiordningen, mens alle beløp over dette vil dekkes av den norske.

Kontaktopplysninger

For å komme i kontakt med Danske Bank kan du først og fremst ringe de på nummeret 08540, eller på +47 85 40 99 05 dersom du ringer fra utlandet. Hvis du er bedriftskunde, kan du ringe telefonnummeret 06030.

For å finne kontaktopplysningene til ditt lokalkontor, anbefales det at du går inn på Danske Bank sin nettside, www.danskebank.no og søker opp hvilket kontor som ligger nærmest der du bor. På denne nettsiden kan du også søke opp alle Danske Bank sine minibanker.

På nettsiden til Danske Bank kan du i tillegg avtale et møte med en kunderådgiver ved å fylle ut et online skjema. Et slikt møte kan også skje i form av et nettmøte, hvor du kan velge å holde møtet akkurat der du selv ønsker dersom du ikke har tid til å møte opp på et av kontorene til banken.