Visste du at du også kan ta høyrente lån i banken?

Du kan faktisk også ta høyrente lån i banken. Vil du vite hva det vil si? Da kan du lese mer her. 

Tilbud oppdatert: 24/07-2024

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

  • Innholdet

    2 seksjoner

  • Lesetid

    6 minutter

  • Siden er opdateret

    24/07-2024

Mange har fordommer over for låneutbydere, som  tilbyr enkle kvikklån eller forbrukslån. Mange har også en forestilling om at kvikklån eller at andre online forbrukslån er mye dyrere enn banklån. Det er i mange tilfelle sant, men det finnes faktisk også eksempler på, at noen banker tilbyr de samme typene av lån med høy rente.

Når du søker om et online lån, gjør låneutbyderne en kredittvurdering av deg, for å for eksempel sjekke at du ikke er registrert på listen over dårlige betalere. 

Er du allerede registrert på denne listen, kan det bli veldig vanskelig å ta opp et lån. Noen tilbyr dette, selv om det kraftig frarådes å ta opp flere lån, når man allerede er registrert. Samtidig ser de på din alder og din innkomst og om du har annen gjeld. 

Ut fra denne kredittvurderingen bestemmes renten din, som derfor blir individuell. Jo bedre din kredittvurdering er, jo lavere rente kan du oppnå og omvendt, hvis du står i en dårligere situasjon. 

Det er imidlertid ikke kun låneutbydere online, som gjør denne formen for kredittvurdering innen de bestemmer seg for om de vil låne deg penger eller ikke. Det samme gjør bankene. Hvis du har andre lån, der du i forveien har en stor gjeld i følge banken, vil lånet kunne ende ut i en ganske høy rente.

Det er selvfølgelig også stor forskjell på hvilken type gjeld det er snakk om, og om du har noen verdi for de pengene du skylder. 

For eksempel, så ses boliggjeld ikke som like slemt som forbruksgjeld, fordi man ved boliggjeld kan man sette boligen i sikkerhet. I kredittvurderingen tas det også høyde for, hvor mange penger du kan betale tilbake hver måned. 

Har du gjeld fra før?

Hvis du hører til de personene, som i følge banken har litt for stor gjeld, som hører til den litt dårligere av slagsen, altså mange forbrukslån. Kan det kanskje lønne seg å søke om et online lån. For å sikre deg selv det billigste lånet, bør du søke hos minst tre låneutbydere.

På denne måten lar du alle tre virksomheter ta en kredittvurdering av deg og komme med et lånetilbud, hvor dine personlige lånebetingelser framgår. 

Det er nemlig helt uforpligtende å søke om et lån og skulle du bli godkjent til å låne hos flere selskaper, trenger du bare å velge det lånet, som du synes er best for deg. 

Flere fordeler ved forbrukslån online

Fordelen ved online låneutbydere er, at de ikke er like krevende som banken er. De er litt mer fleksible. De finnes mange forskjellige typer lån.

Både når det kommer til beløp og løpetid. Noen låneutbydere tilbyr til og med avdragsfrie måneder, hvis du skulle stå i en periode uten penger på kontoen. De fleste forbinner oftest online forbrukslån med små beløp – også noen ganger omtalt som kvikklån, og det kan de også være ofte. 

Lånene kan gå fra 1000 kr og kan hos noen utbydere gå veldig høyt opp i beløp – faktisk til flere hundrede tusen. Så selv du har fått avslag i banken til å låne til ny bil eller til en renovering av huset, er det ikke utenkelig, at du kan låne til dette med et online forbrukslån.