Unngå kredittkortsvindel

Tilbud oppdatert: 01/02-2023

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

Unngå kredittkortsvindel

Med kredittkort kan du minimere risikoen for kortsvindel. Du kan sikre deg mot personlig tap ved kortsvindel, og unngå at dine penger forsvinner. Det er ikke altid mulig å sikre seg mot at kortsvindel, og er uhellet ute, kan alle desverre bli utsatt for svindel, uansett hvor godt du sikrer deg.

Derimot kan du sikre seg mot å tape pengene dine, om du blir utsatt for kredittkortsvindel.

Generelt bør du bruke sunn fornuft. Oppgi ikke pinkoden din til noen andre i det hele tatt, og oppgi ikke kort- eller betalingsinformasjon medmindre du faktisk skal betale for en vare i en butikk du stoler på. Husk at om du har gitt bort pinkode eller kortinformasjon, eller opbevart pinkoden sammen med kortet, risikerer du å selv skulle dekke store deler av regningen ved svindel.

Ekstra sikkerhet med kredittkort

Med kredittkort trekkes ikke pengene dine fra brukskontoen din, men står godt og sikkert, uten at andre kan få adgang til dem. Med et kredittkort får du en regning for forbruket ditt. Når du betaler regningen din, kan du sjekke at om forbruket stemmer, og at det ikke har blitt jukset med kortet ditt.

Les mere herom hvordan du bruker kredittkort smart og sparer penger.

Slik unngår du svindel med pengekortet ditt

Det er vanligst å bli utsatt for kortsvindel ved å få stjålet kortet sitt eller ved kopiering av magnetstripen på kortet og ved netthandel.

Først og fremmest må du sikre at kortet ditt er trygt. Det vil si at du ikke låner det bort til andre, og at du ikke opbevarer pinkode eller bankID sammen med kortet ditt. La ikke kortet ligge i restauranter og cafeer, særlig i utlandet.

Pass på kvitteringen dine, og sjekk at utgiftene stemmer med kredittkortregningen din. Sjekk utskriften for kredittkortet ditt, og hold øye med ukjente beløp eller bruk av kortet i utlandet, eller til ting du ikke har kjøpt. Sørg for å skjule pinkoden din, når du bruker kortet.

Trygt kort

Du skal alltid ha kortet ditt liggende et trygt sted, både når du har det på deg, og om det blir liggende hjemme. Blir kortet dit borte, er det viktig å melde dette med en gang. Du kan få sperret kortet døgnet rundt ved å ringe, og kortutsteder bør ha opplyst deg om hvilket nummer du skal ringe.

Har du ikke dette nummeret, er det vanligvis veldig lett å få tak på, enten ved å kontakte kortutbyder, eller finne det på nettsiden deres.

Sikker netthandel

Ved netthandel sikrer du deg best ved å unngå tvilsomme betalingssider. Du skal sikre deg at du er på riktige nettsteder - phishing er nettsvindel, der kunder blir lokket til å betale på sider, som er kopier av kjente nettbutikker. Sjekk derfor at nettstedet har rett adresse.

Adressene er unikke, så om det står paypals.com og ikke paypal.com, er det feil side, og kanskje et forsøk på phishing. Betalingssider skal være krypterte, og det kan man se ved at nettadressen begynner med ’https’, og ikke ’http’.