Søk om forbrukslån flere steder

Tilbud oppdatert: 01/02-2023

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

  • Innholdet

    2 seksjoner

  • Lesetid

    5 minutter

  • Siden er opdateret

    01/02-2023

Søk om forbrukslån flere steder

Du har sikkert hørt før at man ikke skal ta til takke med det første tilbudet man får. Skal du søke om forbrukslån er dette absolutt et relevant tips, og kan hjelpe deg å spare mye penger. To lån som ved første øyekast ser like ut kan ende opp med å likevel være ganske forskjellige når du søker om å få tilsendt et personlig låneforslag.

Når du søker etter informasjon om tilgjengelige forbrukslån er det ikke alle opplysninger som er endelige. For eksempel reklamerer de fleste lånetilbydere med nominell rente, som kun forteller deg hva den årlige renten på lånet er, uten alle gebyrer og kostnader som kommer i tillegg. En mer reell sammenligning vil altså være den effektive renten, som har tatt høyde og inkludert nettopp disse tingene.

Etableringsgebyr kan variere mellom alt fra 0kr til 1800kr, så her er det virkelig en del penger å spare på å velge det beste alternativet.

Renten er og blir en viktig del av lånet ditt, da det er denne som påvirker hvor dyrt lånet ditt kommer til å være. Det er selvfølgelig ikke de eneste kostnadene ved å låne penger, men er det som de fleste er opptatt av når de sammenligner ulike tilbud. Låner du 20.000kr sier det seg selv at du skal betale tilbake 20.000kr, men hvor mye ekstra du skal betale vil avhenge av rentenivået.

Forskjellen kan se slik ut:

Lånebeløp:20.000kr
Rente:8,90%
Nedbetalingstid:12mnd
Total rente:977,23kr
Lånebeløp:20.000kr
Rente:14%
Nedbetalingstid:12mnd
Total rente:1548,91kr

Eksemplene er regnet ut med vår lånekalkulator, og tar her ikke høyde for etableringsgebyr og andre omkostninger. Man ser hvordan de ekstra kostnadene stiger når renten stiger, og det kan være mange penger å spare på en lavere rente. 

Igjen er det viktig å huske at de andre gebyrene også kan være dyre, og at det ikke kun er renten som gir ekstra kostnader. Når du sender inn en søknad om et forbrukslån vil det endelige tilbudet være basert på din individuelle situasjon. Her tas både inntekt, annen gjeld, alder, og formue med i beregningene, og tilbudet vil være for deg personlig. 

Det tas også en kredittsjekk av din økonomiske historie, og ulike banker vil akseptere ulike nivåer på kredittscoren. Alle disse tingene vil være med på å påvirke vilkårene rundt lånet ditt, og den ene banken vil se en mindre risiko enn den andre banken, og derfor kan tilbud fra forskjellige banker være forskjellige i utforming.

For at du skal være sikker på at du får det lånet som er best skreddersydd til din økonomi, og har de mest fornuftige vilkårene du kan få, er det derfor en god idé å søke om lån flere steder før du takker ja til ett av dem. Bruker du MONEYBANKER.no’s søkemotor får du opp en oversiktlig liste over de lånene som passer best til de kriteriene du har oppgitt, og kan du med bare et tastetrykk i resultatlisten søke om et uforpliktende tilbud. Dette bør du altså gjøre ved flere av de resultatene du synes er aktuelle, så er du sikker på at du får det mest fornuftige forslaget.