Sjekkliste før du låner

Tilbud oppdatert: 21/05-2024

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

  • Innholdet

    1 seksjoner

  • Lesetid

    3 minutter

  • Siden er opdateret

    21/05-2024

Sjekkliste før du låner

Undersøk lånetilbudene hos flere långivere før du tar op lån. Husk å sjekke alle betingelser for lånet - ifølge finansavtaleloven skal långiver gi deg alle opplysinger om lånet ditt, før du underskriver en avtale.

Skriv ikke under på noe du ikke forstår. Det er alltid lov å spørre, og hvis du er usikker på noe, er det lurt å spørre långiver om mere informasjon. Ett lån er aldri bindende før du har underskrevet, og det er gratis (og lurt) å innhente lånetilbud hos flere långiver for å sammenligne lånevilkår.

Du bliver ikke forpliktet på lånet, bare ved å få ett tilbud.

Alle låneopplysningene skal være skriftlige og fortelle om dine rettigheter og om viktige forhold i forbindelse med lånet. Det kan være mange begreper om renter og gebyrer i låneavtaler som kan være vanskelige å skjønne, om man ikke har tatt opp lån før.

Noen lånebetingelser kan også bety at du ikke kan oppta lån hos visse långivere. Dette kan være på grunn av din alder, økonomiske situasjon eller jobbsituasjon. Derfor er det også lurt å sjekke hvilke krav långiver har til deg som låntaker.

Derfor er det lurt å undersøke flere långivere, både for å få det mest fornuftige lånet og for å sikre at långiver ikke stiller krav du ikke kan oppfylle.

Før du tar opp lån, må du vurdere både hvor mye du trenger å låne, og hvor mye du har råd til å betale tilbake. Husk at du betaler renter og gebyrer i tilleg til selve lånet, og sjekk hvor mye du samlet sett skal betale tilbake. For å vurdere hvor mye har råd til å låne, må du legge budsjett.