Sjekkliste før du låner

Sjekkliste før du låner

Undersøk lånetilbudene hos flere långivere før du tar op lån. Husk å sjekke alle betingelser for lånet - ifølge finansavtaleloven skal långiver gi deg alle opplysinger om lånet ditt, før du underskriver en avtale.

Skriv ikke under på noe du ikke forstår. Det er alltid lov å spørre, og hvis du er usikker på noe, er det lurt å spørre långiver om mere informasjon. Ett lån er aldri bindende før du har underskrevet, og det er gratis (og lurt) å innhente lånetilbud hos flere långiver for å sammenligne lånevilkår. Du bliver ikke forpliktet på lånet, bare ved å få ett tilbud.

Alle låneopplysningene skal være skriftlige og fortelle om dine rettigheter og om viktige forhold i forbindelse med lånet. Det kan være mange begreper om renter og gebyrer i låneavtaler som kan være vanskelige å skjønne, om man ikke har tatt opp lån før. Her kan du lese mere om renter og gebyrer.

Noen lånebetingelser kan også bety at du ikke kan oppta lån hos visse långivere. Dette kan være på grunn av din alder, økonomiske situasjon eller jobbsituasjon. Derfor er det også lurt å sjekke hvilke krav långiver har til deg som låntaker. Derfor er det lurt å undersøke flere långivere, både for å få det billigste lånet og for å sikre at långiver ikke stiller krav du ikke kan oppfylle.

Før du tar opp lån, må du vurdere både hvor mye du trenger å låne, og hvor mye du har råd til å betale tilbake. Husk at du betaler renter og gebyrer i tilleg til selve lånet, og sjekk hvor mye du samlet sett skal betale tilbake. For å vurdere hvor mye har råd til å låne, må du legge budsjett.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen din moneybanker.no. Når du bruker nettstedet vårt, godkjenner du retningslinjene våre for informasjonskapsler.