Penger til festivalsommeren

Nyt årets festivalsommer → Ta opp et forbrukslån til forhåndsbetaling av festivalpass → Bruk kredittkort når du reiser på musikkfestival denne sommeren

Tilbud oppdatert: 24/07-2024

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

  • Innholdet

    2 seksjoner

  • Lesetid

    5 minutter

  • Siden er opdateret

    24/07-2024

For mange nordmenn betyr sommeren festivaler, og Norden kan by på både små bygdefestivaler til større festivaler som Roskilde i Danmark. Over de siste årene har antall festivaler bare økt, og blitt en viktig del av det norske kulturlivet. Men de fleste festivalene er ikke gratis, og det er derfor en god idé å planlegge på forhånd hvordan du skal betale for festivalutgiftene. 

Utgifter

Enten om du velger å dra på en lokal festival som ikke koster så mye, eller en større festival der billettprisene er betraktelig dyrene, så vil det uansett koste deg å dra på festival. 

I Norge har vi sett en vekst av små lokale festivaler, som ikke får like mye oppmerksomhet som de større festivalene. Små lokalfestivaler koster gjerne ikke så mye, men husk at utgifter som mat og drikke gjerne er dyrere på festivaler enn hva det er ellers. Dersom du ønsker å overnatte på festivalen må du huske å budsjettere for campbillett og campingutstyr.

Dersom du ikke allerede har campingutstyr, kan det lønne seg å høre med venner om de har utstyr som du kan låne. 

Hvis du ønsker å dra på en festival i utlandet, så må du ta reisekostnader med i betraktning når du legger årets festivalbudsjett. Husk å bestille eventuelle fly- eller togbilletter så tidlig som mulig for å få de beste prisene. 

Forbrukslån til å dekke utgiftene

Det finnes flere som ønsker å ta opp et forbrukslån til å betale for festivalsommeren. Før du velger å ta opp et forbrukslån til å dekke utgiftene du har i forbindelse med festivalen, så er det viktig at du vil være i stand til å tilbakebetale lånet. 

Si at du for eksempel ønsker å bestille festivalpass og eventuelle reisebilletter tidlig for å spare penger eller unngå at de blir utsolgt, så kan du eventuelt velge å ta opp et forbrukslån for å dekke disse utgiftene, så lenge du vet at det kommer penger inn på kontoen din senere. 

Dersom du hadde planlagt å bruke årets feriepenger til å dekke festivalutgiftene, så kan det være en idé å bruke et forbrukslån til å dekke utgiftene frem til du får feriepengene utbetalt. Når feriepengene så blir utbetalt, kan du bruke det beløpet til å tilbakebetale hele forbrukslånet. 

Hvis du velger å ta opp et forbrukslån til å dekke utgiftene forbundet med festivalsommeren, så er det viktig at du ikke låner mer penger enn det du har råd til å betale tilbake. Forbrukslån kommer også ofte med relativt høye rentevilkår, og du bør derfor sørge for at du kan tilbakebetale pengene så fort som mulig. 

Et annet alternativ er å bruke kredittkortet ditt til å betale for blant annet festivalpasset, slik at det ikke blir utsolgt. Med et kredittkort kan du ”låne” penger i en bestemt periode helt rentefritt, før du må betale pengene tilbake. Også her det viktig at du betaler kredittkortregningen ved forfall, slik at du unngår å måtte betale dyre renteutgifter. 

For å finne det forbrukslånet eller kredittkortet som passer best til din personlige økonomi, kan du raskt og enkelt sammenligne ulike lån og kredittkort ved hjelp av vår søkemotor.