Hvordan kan jeg øke kredittgrensen på kredittkortet mitt?

Tilbud oppdatert: 01/02-2023

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

Ønsker du å øke kredittgrensen på kredittkortet ditt?

Det finnes en rekke fordeler med bruk av kredittkort som du kan nyte godt av så lenge du betaler kredittkortregningen din ved forfall og dermed unngår å måtte betale høye renteutgifter. Hvilken kredittgrense som settes på kredittkortet ditt kan variere fra bank og bank, og dersom har sitter med en relativt lav kredittgrense vil man kanskje ønske å øke denne grensen.

Hvordan settes kredittgrensen

Kredittgrensen du får er som regel basert på hvilke grenser banken din vanligvis gir ut til sine kunder. Hvor mye penger du tjener hver måned vil også ha en del å si for hvilken kredittgrense du kan få. Dersom du har en lav inntekt, så vil du automatisk få en lav kredittgrense.

Når for eksempel studenter søker om kredittkort, så vil de som regel få en mye lavere kredittgrense sammenlignet med personer som har en fulltidsjobb. Hvis du er en ny bankkunde så vil du også risikere å få en relativt lav kredittgrense.

Hvordan endre kredittgrensen

Det er mange som ikke vet at de kan prøve å endre kredittgrensen som de har fått fra banken. Dersom du har fått en lav kredittgrense og ønsker å for eksempel bruke kredittkortet ditt til å betale for et feriereise, så vil du være avhengig av at du har et bankkort som kan dekke slike utgifter. Husk at det kan virkelig lønne seg å betale for ferieturen med kredittkortet med tanke på du ofte vil kunne få reiseforsikring gjennom kredittkortet ditt.

Det første du bør gjøre hvis du ønsker å endre kredittgrensen din er å være en god bankkunde. Sørg for at du alltid betaler kredittkortregningene dine ved forfall og unngå betalingsanmerkninger. Etter at banken har sett at du har full kontroll over din personlige økonomi, så kan du ta kontakt med din bankrådgiver og høre med han eller hun om det vil være mulig å øke kredittgrensen på kredittkortet ditt.

Når du ber om å øke kredittgrensen din, kan det være en god idé å gi en begrunnelse for hvorfor du ønsker å få den økt. Som tidligere nevnt, så vil det lønne seg å bruke kredittkortet ditt når du skal på ferie, og dette kan ofte være en god grunn til å få økt grensen på kredittkortet ditt. Du vil sannsynligvis ikke før økt kredittgrensen betraktelig første gangen du tar dette opp med banken, men dersom du får økt den litt og litt hver gang du forsøker, så vil du etter hvert ende opp med en mye høyere kredittgrense enn den du hadde i utgangspunktet.

Dersom du ønsker å bruke kredittkortet til å kjøpe et dyrt produkt eller til å pusse opp et rom i hjemmet, bør du vurdere om det vil lønne seg å ta opp et lån i stedet, som for eksempel et forbrukslån.

Bruk kredittkortet forsvarlig

Selv om du har klart å forhandle deg til en høyere kredittgrense, så er det viktig at du ikke bruker kredittkortet mer enn det du faktisk har råd til. Husk å alltid betale kredittkortregningene ved forfall, slik at du unngår å måtte betale de høye renteutgiftene som følger med et kredittkort.