Nyttig å vite om forbrukslån

Nyttig å vite om forbrukslån

Forbrukslån kan være en god løsning for mange som ønsker å dekke ulike utgifter. Innimellom kan man oppleve at uforutsette utgifter dukker opp, som for eksempel at man må kjøpe en ny vaskemaskin eller reparere bilen.

For å finne det forbrukslånet som passer best til din personlige økonomi kan du raskt og enkelt bruke en søkemotor. Alt du trenger å gjøre er å fylle inn dine kriterier, sammenligne dine ulike muligheter og deretter søke lån helt uforpliktende.

Men før du velger å ta opp et forbrukslån er det noen punkter som kan være nyttig å vite om forbrukslån.

Effektiv rente

Den effektive renten forteller hvor mye det vil koste deg å bruke kredittkortet ditt. Det er det rentebeløpet du skal betale basert på bruk og hvilke gebyrer og nominell rente som kreves av kredittkorttilbyderen. Du må vite hva den effektive renten er for å vite hva det vil koste deg å bruke kredittkortet, og det er derfor viktig at du sammenligner den effektive renten i stedet for den nominelle renten når du skal velge hvilket lån som passer deg best.

Etableringsgebyr

Dette beløpet er hva det koser deg å opprette et forbrukslån. Det finnes flere forbrukslån som nå tar 0 kroner i etableringsgebyr. Enkelte lån kommer også med et termingebyr, så det lønner seg å se etter lån med minst mulig gebyrer.

Nedbetalingstid

Som kunde kan du velge den nedbetalingstiden som passer din personlige økonomi best, og det er både fordeler og ulemper med å velge en lang nedbetalingstid. De fleste forbrukslån tilbys med en nedbetalingstid på maksimum 12 til 15 år. Dersom du velger en lang nedbetalingstid vil din månedlige kostnad være lavere enn sammenlignet med en kort nedbetalingstid. Samtidig må du da også være forberedt på at du vil totalt betale mer i renteutgifter. Alt i alt er nedbetalingstiden avhengig av din personlige økonomi.

Uansett hvilken nedbetalingstid du velger, anbefaler vi at du lager en nedbetalingsplan som du følger nøye.

Her kan du finne flere gode råd til deg som ønsker å ta opp et forbrukslån

Refinansiering

Enkelte ønsker å ta opp et forbrukslån for å refinansiere et gammel forbrukslån. Det kan derfor være en god idé å innimellom sjekke om du kan få bedre rentevilkår på forbrukslånet ditt. Refinansiering kan også brukes til å betale ned andre lån, som for eksempel kredittkortgjeld eller andre smålån.

Lån uten sikkerhet

En fordel med forbrukslån er at du kan låne penger uten sikkerhet, det vil si at du ikke må stille sikkerhet i eiendeler, som for eksempel huset ditt. Kredittkorttilbyderen vil heller ikke stille spørsmål om hva du ønsker å bruke pengene til.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen din moneybanker.no. Når du bruker nettstedet vårt, godkjenner du retningslinjene våre for informasjonskapsler.