Nytt år, ny jobb?

Tilbud oppdatert: 24/07-2024

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

  • Innholdet

    2 seksjoner

  • Lesetid

    5 minutter

  • Siden er opdateret

    24/07-2024

Nytt år, ny jobb?

Etter 2016 med nedganger i både antall utlyste jobber og nedgang i nasjonaløkonomien kan det låte optimistisk å søke ny jobb. Men faktisk er januar og februar årets beste måneder å søke jobb. Var du en av dem som ble arbeidsledig i 2016, eller var det ekstra tøft å komme tilbake til jobben etter juleferie, er det nå du skal lete etter ny jobb.

2017 ser faktisk ut til å bli et bedre år for jobbsøkere. Januar og februar er måneder, der mange er ute etter nye jobb og nystart, og dermed bliver det også frigjort en del stillinger, som du kan søke. Det er muligens ikke alltid flest utlyste stillinger allerede i januar, men du bør også søke annet enn utlyste stillinger, når du vil ha ny jobb.

Søker folk seg vekk januar, kommer jobbutlysningen ofte i februar. Da kan du enten sitte klar til å søke utlyste stillinger, eller være på forkant, og søke allerede i januar, før jobbutlysningene er på vei. Skal du søke utenom utlysninger, er det smart å være på LinkedIn. Da kan du følge firmaer, du har lyst å jobbe hos.

Bruk nettverket ditt, både bekjente og nære venner. Det kan være lurt å søke utenfor egen landsdel, om det er stor ledighet i din bransje der du bor. Må du søke utenfor egen bransje, er det lurt å overveie hvor dine kompetanser kan brukes. Mangler du input og gode ideer, kan du få hjelp hos Nav, hos fagforbundet ditt eller på LinkedIn, hvor du kan se hva andre med din utdannelse og jobberfaring driver med.

Øknad på jobbmarkedet

Finn Jobb regner med at det bliver en øknad på jobbmarkedet. Utlyste jobber steg med 5% i desember 2016, sammenlignet med desember 2015, og dermed ser det ut til at 2017 bliver et bedre år for å bytte jobb, eller få jobb.

Den norske økonomien forventes å vokse, og dette betyr også at det blir flere jobber samlet sett.

På Finn Jobb ligger stillingene vanligvis utlyst i tre uker. Det er lurt å søke tidligst mulig, slik at arbeidsgiver ser søknaden din, før alle de andre dumper inn.

Nav har også sett en økning i stillinger gjennom 2016, og regner med at det kommer flere stillinger i 2017. Det er særlig innom bygge- og annlegg, IT og teknikk, samt helse og omsorg, at man ser utlyste stillinger.

Har du blitt arbeidsledig, er det viktig å finne seg ny jobb noenlunde raskt. Jo lenger tid, du er ledig, jo vanskeligere blir det dessverre også å få seg ny jobb. Derfor kan det være lurt å ta en jobb som kanskje ikke er helt mitt i blinken, og senere søke seg videre derfra.

Hull i CV'en kan vanligvis forklares, men bliver hullene veldig store, kan forklaringen også bli langsøkt, sett med arbeidsgivernes øyne. Da er det bedre med en jobb som kanskje ikke passer helt inn i CV'en, men som viser fram initiativ og virkelyst.