Hva er nettlån, forbrukslån og kvikklån?

Tilbud oppdatert: 21/05-2024

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

  • Innholdet

    4 seksjoner

  • Lesetid

    4 minutter

  • Siden er opdateret

    21/05-2024

Hva er nettlån, forbrukslån og kvikklån?

Kjært barn har mange navn, og selvom det kan være forvirrende, så kalles kortsiktede lån ofte mye forskjellige. Både nettlån, kvikklån og forbrukslån er kortsiktede lån på lavere beløp - altså på nivå med vanlige forbruksvarer såsom telefon, kjøleskap, ferie, omkostninger til renoveringer og liknende. Overordnet sett er alle betegnelsene navn på at lånet er kortsiktet og dermed skal nedbetales over en kortere periode.

Nettlån

Flertallet av långivere har hovedtjenesten deres på nettet. Dette er ikke nødvendigvis problematisk for deg, da slipper du å være med til å betale for omkostninger ved å ha en stor fysisk bank. Nettlån kan kanskje virke litt usikkert om man ikke er vant med å låne, men du kan alltid be långiver om lånetilbud og om å få all informasjoner om et lån.

Det er gratis, og du har ikke lånt pengene, før du skriver under på noe. Det er lurt å sjekke långiver før du låner penger, og få tilbud hos flere, sånn at du får det mest fornuftige lånet. Her kan du lese om hva du bør tenke på før du låner.

Kvikklån er lik rask service

Kvikklån betegner at långiver legger vekt på rask service. Dette er fordel, siden forbrukslån vanlgivis er til varer eller tjenester, som du trenger her og nå. Det er ikke alltid mulig å spare eller vente til neste måned om kjøleskapet ryker i dag.

Forbrukslån

Forbrukslån er en overordnet betegnelse på samme måte som kortsiktede lån, og er kjennetegnende for både nettlån og kvikklån. Forbrukslån har ofte en høyre rente og i noen tilfeller høyere gebyrerenn langsiktede store lån (for eksempel huslån), fordi de ikke alltid bliver investeret i eiendom, som långiver kan få sikkerhet i. 

Det betyr ikke nødvendigvis at forbrukslån er dyrere. Siden de kortsiktede forbrukslånene ofte blir betalt tilbake over en kortere periode, kan den totale renteutgiften være sammenlignelig med langsiktede lån. Høy rente over kort tid versus lav rente over lang tid kan på slutten gi samme renteutgift i kroner og ører.