Hvorfor velge et kredittkort?

Tenker du på å søke om et kredittkort. Få mer viten og råd i denne artikkelen innen du søker.

Tilbud oppdatert: 24/07-2024

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

Hvorfor velge et kredittkort?

Kredittkort er kjent som MasterCard, Diners, American Express og er egentlig en annen form for forbrukslån. Kredittkort er som navnet indikerer et betalingskort, hvor kortutsteder gir kreditt. Så i stedet for at låneutsteder setter et beløp inn på kontoen din, så har man med et kredittkort et beløp hver måned, som man kan låne fra. 

Hvordan fungerer det?

Det fungerer på den måten, at når du kjøper noe på kredittkortet, så blir ikke pengene trukket fra en din betalingskonto, på samme måte som med et vanlig debetkort. De blir i stedet trukket fra kortutstederen og du betaler da senere, oftest sist på måneden, en faktura med alle kjøp som har blitt gjort på kortet. Du trenger ikke betale hele beløpet hver måned, hvis du ikke kan.

Du kan også sette i gang en betalingsprosess, der du betaler av et beløp i måneden. 

Noen kortutstedere tillater også avdragsfrie måneder. 

Det gode ved et kredittkort

Fordelen med et kredittkort er, at du alltid har penger rett ved hånda. Du slipper derfor for å søke om en lån, hvis du trenger penger her og nå. Du har derfor alltid en slags sikkerhet på deg, hvis det skulle dukke opp utgifter som ikke var ventede eller, hvis det popper opp en ting du bare MÅ eie.

På kredittkortet velger du det ønskede kredittbeløpet til kortet ditt og det beløpet blir stående på kortet uansett om du bruker det eller ikke. 

En annen fordel ved kredittkortet er, at når du bruker kortet til e-handel eller til kjøpe i utlandet, sikrer du deg mot svindel. Det vil si, at hvis du blir utsatt for svindel, går det ikke ut over din egen pengepung, men derimot kortutstederens. Det er derfor mye sikrere for deg som forbruker å bruke kredittkort til e-handel og utlandsreiser. 

Ved mange kredittkort kan du også tilkjøpe en reiseforsikring. Det kan være lønnsomt å ha både reiseforsikring og kredittkortet samme sted. Da er du godt dekket inn.

Med noen kredittkort kan du også få en drivstoffsavtale, dette kan være veldig lønnsomt om du kjører mye og langt. 

Det mindre gode ved kredittkortet

Med så mange gode fordeler følger det som regel også noen ulemper. Det koster gebyrer og renter å ha et kredittkort. Det er forskjellig fra kort til kort, hvor mye det koster.

Husk alltid å betale innen regningens forfall, da det kan bli en dyr fornøyelse å ikke betale i tide, fordi det kommer på flere gebyrer og renter. 

Hvor kan jeg danne meg et overblikk?

Hos MONEYBANKER kan du lett danne deg et overblikk over de forskjellige låneutbyderne. Her kan du bruke søkemaskinen og taste inn dine ønsker. Her vil det poppe opp forskjellige tilbud.

Noen krever minimums inntekt og noen har ingen årlige gebyrer – alt avhengig av hvilket kort du velger. 

Husk alltid å gjøre en grundig vurdering og sammenligning av alle potensielle kredittkort, slik at du ikke bare velger det første og det du tror er det beste. Det er ikke nødvendigvis det kortet venner eller kollegaer bruker, som er det beste for deg. Kredittutstederne kredittvurderer også deg, derfor er det helt rimelig at du også vurderer dem godt!