Hvordan spare penger i hverdagen? Vi har samlet 10 råd

Tilbud oppdatert: 01/02-2023

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

10 gode sparetips

Bruker du ei krone her og ei krone der, kan dette fort ende opp i store utgifter. Vi har samlet 10 gode råd til deg som ønsker å bli bedre på å spare penger i hverdagen.

1) Prioriter dyr gjeld

Har du en kredittkortgjeld eller andre dyre lån som smålån eller forbrukslån, så lønner deg seg å prioritere nedbetaling av disse lånene først, slik at du unngår store renteutgifter. Sørg for at du alltid betaler kredittkortregninger ved forfall, og at du lager en detaljert nedbetalingsplan dersom du ønsker å ta opp et lån.

2) Sett penger inn på BSU-kontoen

Når du setter penger inn på BSU-kontoen din kan du blant annet nyte godt av gode skattefradrag. I tillegg vil du kunne få gode rentevilkår på pengene som står på BSU-kontoen din.

3) Sammenlign priser

Det vil alltid lønne seg å sammenligne priser hver gang du skal handle produkter av større verdi. Det finnes flere ulike nettsider som lar deg sammenligne priser på produkter, som for eksempel www.prisguide.no, og du kan blant annet også sammenligne tannlegepriser på www.hvakostertannlegen.no.

4) Rabatter gjennom kredittkortet

Kredittkort kommer med en rekke goder, blant annet gode rabatter på bensin, hotell og dagligvarer. Visste du at du også kan få reiseforsikring gjennom kredittkortet? Bare husk å betale kredittkortregningen ved forfall for å unngå renteutgifter.

5) Budsjett

Bruk et månedlig budsjett til å holde styr på økonomien din. Det finnes en rekke ulike mobilapper som enkelt lar deg sette opp et budsjett. Flere banker tilbyr også budsjett-maler som du kan finne på nettbanken din.

Disse malene er ofte utfylt på forhånd med enkelte utgifter.

6) Sparekonto

Sett opp en ekstra sparekonto som trekker et fast beløp dagen etter at du har fått lønn inn på kontoen. På denne måten vil du sannsynligvis ikke merke at du sparer penger engang, men kunne nyte godt av det senere.

7) Spar på drivstoff

Det kan være mye penger å spare på å fylle bensin på søndager, da bensinen som regel er billigst sammenlignet med andre dager. Det kan også lønne seg å ha et kredittkort som spesifikt gir deg rabatt når du handler drivstoff.

8) Unngå spontankjøp

Tell til 10 hver gang du ønsker å kjøpe noe spontant for å spørre deg selv om du faktisk trenger det du er i ferd med å kjøpe. Eller legg rett og slett kredittkortet igjen hjemme.

9) Sammenlign banker

Har du sjekket om det finnes en annen bank som kan tilby mer gunstige lånevilkår enn de du har nå? Dersom du finner enn annen bank som kan tilby bedre tjenester, så kan du også bruke dette som grunnlag til å diskutere deg til bedre vilkår i din nåværende bank.

10) Refinansiering

Det kan være mye penger å spare på refinansiering av kredittkortgjeld eller smålån. Ved refinansiering samler du alle dine smålån til ett større lån med bedre rentevilkår. I tillegg vil det bli enklere å holde oversikt over hvor mye penger du skylder, da du ved hjelp av refinansiering kun trenger å forholde deg til nedbetaling av ett lån.