En enklere hverdag med BankID

Tilbud oppdatert: 01/02-2023

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

  • Innholdet

    4 seksjoner

  • Lesetid

    5 minutter

  • Siden er opdateret

    01/02-2023

En enklere hverdag med BankID

BankID er din elektroniske ID, som du kan bruke som både legitimasjon og signering på nett. Glem alt av fysisk legitimasjon som pass og førerkort - i den digitale verden er det BankID som gjelder.

BankID kan brukes til en rekke tjenester. Dersom du for eksempel søker om et forbrukslån eller andre smålån, så kan du signere en låneavtale på nettet ved hjelp av BankID

Fordeler med BankID

BankID har først og fremst et høyt sikkerhetsnivå, noe som gjør at bedrifter og enkeltpersoner trygt kan gjennomføre digitale prosesser, som signering av dokumenter. Når folk oppretter BankID, må banken grundig dobbeltsjekke identiteten til kunden, for å sørge for at folk faktisk er den personen som de utgir seg for å være. BankID er kjent for å være en trygg metode for signering av dokumenter på nettet, i tillegg til å være brukervennlig.

En annen fordel med BankID er at det benyttes av flere millioner brukere i Norge, noe som betyr at dersom en bedrift tilbyr signering med BankID, så vil alle nordmenn som har BankID kunne benytte seg av denne tjenesten.

Aldersgrensen for å få BankID er 15 år, men det kan også være en god idé å kontakte banken din for å dobbeltsjekke at de ikke opererer med en annen aldergrense.

BankID som signatur

Dersom du for eksempel har søkt om et forbrukslån, så kan du godta et tilbud om lån på nettet, ved at du bruker BankID til å signere låneavtalen. Ved hjelp av elektronisk signering sparer man først av alt mye tid og kostnader, da man slipper å være fysisk tilstede når en avtale skal skrives under på. I tillegg er alle avtaler som skrives under på med BankID juridisk bindende.

BankID på mobilen

Mobilen kan brukes til så mye, og i dette tilfelle også til bruk av BankID. Dersom du har BankID på mobilen, trenger du ikke bruke en kodebrikke. De fleste mobiloperatører og banker tilbyr i dag sine kunder at de kan få BankID på mobilen.

Så hvordan fungerer BankID på mobilen? Først av alt må du aktivere BankID på mobilen, noe du kan gjøre via nettbanken din. For å starte aktivering av BankID på mobil, må du logge inn på nettbanken din. Husk at skjermspareren på mobilen din ikke må være på for at du skal kunne gjennomføre aktiveringen.

Det som er greit med BankID på mobil er at BankID vil fortsette å virke selv om du flytter SIM-kortet mellom to mobiler og du kan bruke tjenesten i utlandet. Hvis du bytter SIM-kort må du huske å registrere BankID på mobil på nytt gjennom nettbanken din.

Husk å passe godt på mobilen din, slik at ingen vil ha mulighet til å utnytte din BankID på mobil.

Alt i alt har BankID gjort hverdagen for mange mye enklere ved at man sparer tid og penger på en rekke ulike prosesser.