Hva er kredittkort? - Hvordan fungerer kredittkort?

Tilbud oppdatert: 01/02-2023

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

Hva er kredittkort? - Hvordan fungerer kredittkort?

De allerfleste har ett eller flere kredittkort, men hva kjennetegner egentlig et kredittkort? Med et kredittkort belastes ikke bankkontoen din når du bruker kortet. I stedet samles alle betalinger i en faktura som vanligvis gjøres opp en gang om måneden. Det vil si att du bygger opp en lånesaldo, hver gang du bruker kortet, som du betaler tilbake hver måned.

De flste har ett kredittkort, og dukan se om du kan få kredittkort her.

Kredittkjøp uten kontanter

Dette vil si at du kan betale for varer uten å ha tilgang til kontanter, og i stedet betaler du regningen din en gang om måneden. Du kan også bruke kredittkort til kjøp på avbetaling, slik at betalingen fordeles over måneder eller år, alt etter hvor mye du betaler tilbake hver måned. Dette kan være lurt om du skal kjøpe større ting, som du trenger nå, men ikke har mulighet for å vente med å spare opp til innkjøpet.

Det kan være mange årsaker til at det er vanskelig å spare opp, eller kanskje er behovet ditt her og nå. Skal bilen din repareres, kan man ikke vente ett halvt år, men må få den reparert nå.

Hvor mye kreditt kan jeg få?

Utsteder av kredittkortet ditt gir deg mulighet for å låne penger til kjøp av varer gjennom kredittkortet ditt, som du da betaler tilbake en gang om måneden. Vanligvis er det en maksgrense på kredittkortet, det vil si at du kan bruke opp til et visst beløp hver måned. Dette beløpet er individuelt for kredittkortutbyder, og kommer ofte an på brukerens økonomi, men kan normalt ligge på alt mellom 10.00 og 150.000 kroner.

For å få høy maksgrense må du ha god økonomi, og oftest også ha vært en god kunde i en lengre periode.

Må jeg ha kredittkort?

Du må ha et betalingskort for å betale for varer ved netthandel, og det anbefales også å bruke betalingskort ved utlandsreiser, slik at du ikke må ha med deg store mengder kontanter. Kredittkort anbefales oftest til denne bruken.

Det er mange andre fordeler med kredittkort, såsom medfølgende forsikring, bonus og mulighet for rabat eller poeng.