Flere gode råd til deg som ønsker å bytte til en annen bank

Tilbud oppdatert: 01/03-2024

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

Gode råd til deg som ønsker å bytte bank

Det finnes flere grunner til at folk ofte ønsker å bytte til en annen bank. Betaler du mer enn dine venner for ulike banktjenester? Eller føler du at du banken ikke lenger kan tilby deg det du ønsker? Det kan ofte være mye penger å spare på å skifte bank, og vi har samlet noen gode råd angående bankskifte.

Sjekk vilkårene dine

Betaler du ekstra for ulike banktjenester? Hva med renteutgifter? Om du vil kunne spare på å bytte til en annen bank vil være helt avhengig av hvilke betingelser din nåværende bank har gitt deg. Dersom du ikke er fornøyd med betingelsene banken din har gitt deg, så kan det være en god idé å først høre med banken om du kan få bedre betingelser, før du begynner å se etter en ny bank. Du kan få en oversikt over betingelsene dine enten i nettbanken, eller gjennom et personlig møte med banken.

Det er spesielt ved gode rentevilkår at du kan ha mulighet for å spare flere tusenlapper hvert år. Husk at kun en minimal endring i rentesatsen på et boliglån kan føre til at du sparer flere tusenlapper hvert år. Dersom du for eksempel har pusset opp boligen og den nå har en høyere verdi enn da du opprinnelig tok opp boliglånet, vil du kanskje ha mulighet for å få bedre rentevilkår.

Alt i alt handler det mest om å ha en god dialog med banken din før du bestemmer deg for å skifte bank.

Sammenlign med andre banker

Etter at du har skaffet deg en oversikt over dine egne vilkår, så bør du sammenligne disse med hva andre banker kan tilby. Husk at selv om du finner en annen bank som kan tilby deg bedre vilkår, så må du også ta i betraktning hvor mye det vil koste deg å faktisk bytte til en annen bank. Enkelte banker krever et avslutningsgebyr når du velger å stenge din konto i deres bank.

Eventuelt kan du velge å være kunde i to ulike banker, slik at du slipper å avslutte helt ditt forhold med din opprinnelige bank.

Dersom du ønsker å refinansiere et lån, for eksempel et smålån eller et forbrukslån, så bør du sjekke hvilke banker som tilbyr deg de beste rentevilkårene slik at du kan få lavest mulig låneutgifter.

Prøv å forhandle med banken din

Etter at du har sammenlignet ulike banker, så vil din nåværende bank kanskje være mer villig til å endre på vilkårene dine slik at de kan beholde deg som kunde. Husk at bankrådgiveren din er en selger, som vil gjøre det han eller hun kan for at du ikke skal skifte til en annen bank. Og desto bedre du har vært som kunde, desto viktigere er det for banken å beholde deg.

Vurder ditt personlige forhold til banken

Ønsker du å bytte bank fordi du er misfornøyd med bankrådgiveren din, selv om banken tilbyr deg gode betingelser? I så fall bør du vurdere hva som er viktigst for deg - gode økonomiske betingelser eller et godt personlig forhold til rådgiveren din. Eller ønsker du ikke å bytte bank fordi du har et godt forhold til rådgiveren din? Her gjelder det samme - tenk over hvor viktig det personlige forholdet til banken din er før du bestemmer deg for å faktisk bytte til en annen bank.