Gode råd når du skal søke om et forbrukslån

Tilbud oppdatert: 01/02-2023

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

Gode råd når du skal søke om et forbrukslån

Det finnes et stort antall utbydere på markedet, som tilbyr fornuftige forbrukslån. Men det er viktig å huske på noen ting før du sender inn en lånesøknad.

Gode råd før man låner penger

Det kanskje aller viktigste når det gjelder forbrukslån, er å vite vite den effektive renten på lånet. Fordi denne bestemmer hvor dyrt forbrukslånet kommer til å bli. Den effektive renten er avhengig av din personlige økonomi, mens den nominelle rentesatsen bør ligge under 20% for at det skal være et lønnsomt forbrukslån.

Det finnes svært mange forskjellige forbrukslån på markedet, og den effektive renten på lånet kan variere en del. Derfor kan det være en god idè å innhente flere tilbud fra ulike lånetilbydere, og deretter kan du sette deg ned og sammenligne den effektive renten i ro og fred. Dermed vil du få bedre oversikt over kostnadene ved de ulike lånetilbudene, og kan velge det tilbudet som passer best til deg.

Noen ganger vil de fleste mennesker ha behov for å låne penger. Det kan være tale om penger til kjøp av bolig, bil eller båt, eller kanskje drømmeferien, eller noe helt annet. Forbrukslån er i disse tilfellene en god løsning, fordi du behøver ikke stille sikkerhet som pant for lånet, og du kan selv bestemme hva du vil bruke pengene på.

Det er likevel viktig å huske på noen ting før du søker om et forbrukslån, ved siden av den effektive rentesatsen.

Hvordan finner man frem til det mest fornuftige forbrukslånet?

Gode betingelser for lånetakeren samt lave renter er de viktigste faktorene når du skal finne frem til det mest fornuftige forbrukslånet. En viktig fordel ved forbrukslån er fleksibilitet, som noen banker tilbyr i form av fleksibel nedbetaling. 

Dermed har du selv muligheten til å velge hvor mye du vil betale tilbake hver måned, noe som gir deg mer fleksibilitet og frihet, dersom du skulle ha mindre penger å rutte med enkelte måneder, eller hvis du vet at det kan oppstå uventede utgifter. Fleksibilitet i forbindelse med forbrukslån innebærer også blant annet at banken tilbyr deg betalingsutsettelser, alternative betalingsmetoder og reduserte fakturagebyrer. 

Husk å ta deg god tid når du skal finne det mest fornuftige forbrukslånet, fordi det er et hav av tilbud å velge mellom på markedet og mange låneselskaper reklamerer med fornuftige forbrukslån, uten at alle disse lånene nødvendigvis er de mest fornuftige for deg og din økonomi. Et godt råd er derfor å ta seg litt ekstra tid når du skal velge lånetilbud - ikke nøy det med det første og beste tilbudet. Dette krever litt tålmodighet og papirarbeid, men det lønner seg alltid i etterkant, fordi du dermed har de beste mulighetene til å finne det mest fornuftige lånetilbudet for deg.

Allerede ved å velge det mest fornuftige forbrukslånet kan du spare betydelige summer på renteutgifter og avgifter.

En annen viktig faktor når du skal søke forbrukslån, er nedbetalingstiden på lånet. Et godt råd er å ta en snakk med banken før du søker om et lån, slik at det er en klar avtale om nedbetalingstiden. Dermed unngår du uenighet og stress rundt dette senere.