Fordeler ved kredittkort - lån penger til forbruksvarer

Tilbud oppdatert: 01/02-2023

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

Fordeler ved kredittkort - lån penger til forbruksvarer

Når det gjelder kredittkort, står fordelene i kø - dette baserer imidlertid på at man er en nøktern og bevisst bruker av kredittkortet. Dersom man klarer å bruke kredittkortet på en fornuftig måte, kan man oppnå mange attraktive fordeler og til og med spare penger ved å eie et kredittkort.

En tommelfingelregel er at hvis man klarer å betale tilbake det beløpet man skylder innenfor tidsfristen, samt er nøye med å betale tilbake pengene før rentene begynner å løpe, kan man gjerne søke om et kredittkort uten at det vil få negative konsekvenser. Den mest attraktive fordelen ved kredittkort er for mange at det er både enklere og tryggere å bruke et kredittkort til kjøp av forskjellige goder enn bruk av kontanter eller vanlig bankkort.

Fordeler ved kredittkort

Bonus

Når du bruker kredittkort, kan du få noe som heter bonus. Dette opptjenes jo mer du bruker kredittkortet ved at du sparer poeng, jo mer du bruker kredittkortet. Disse poengene kan deretter brukes til kjøp av noe bestemt, som for eksempel en flyreise, bestemte forbruksvarer eller elektronikk.

Bonuspoeng ved bruk av kredittkort omgjøres med andre ord til varer eller tjenester på en konto du får tilgang til. Hvis du ønsker å utnytte bonuspoengene maksimalt, kan det være en god idè å ha flere kredittkort, som du kan bruke til forskjellige kjøp. Dermed sparer du opp poeng flere steder. De fleste kredittkortene har en grense for hvor mange bonuspoeng du kan samle i løpet av ett år.

Lån penger gratis i inntil 50 dager

Når du har et kredittkort, bruker du penger du egentlig ikke har. Kredittkort er med andre ord et lån, fordi pengene skal betales tilbake. De fleste kredittkortselskapene tilbyr rentefrie dager - det vil si at du låner penger gratis i et visst antall dager.

De fleste MasterCard og Visa tilbyr sine kunder rentefrie dager, hvor du ikke behøver å betale renter i denne tiden. Dersom du klarer å betale tilbake pengene du har lånt innenfor denne perioden, oppstår ingen renter, og lånet blir dermed helt gratis. Men husk at de rentefrie dagene ikke gjelder uttak av kontanter. En undersøkelse kåret komplett MasterCard som vinner av de beste kredittkortene på markedet, som tilbyr inntil hele 50 dager entefrie dager.

Skattefordeler

Du får skattefradrag på rentekostnadene når du bruker kredittkort. Du kan få opp til 28 % fradrag på alle renter du skulle ha betalt.

Viktig å huske når du eier et kredittkort

Det kan være fristende å bruke kredittkortet til kjøp av mange forskjellige forbruksvarer, men husk at pengene skal betales tilbake. Dersom man ikke betaler innenfor tidsfristen, vil det påløpe renter, og disse kan være ganske høye. Derfor er et godt råd å forsøke å være en disiplinert bruker av kredittkortet.

Dermed unngår man økonomiske problemer og unødvendige utgifter i rente- og straffegebyrer.

Hvis du er i tvil eller har spørsmål, eller ønsker mer utdypende informasjon om forbrukslån og kredittkort, og regler og vedtak i forbindelse med dette, kan du lese mer på f.eks. forbrukerrådets hjemmeside. Du kan også besøke http://www.finanstilsynet.no/ som gir deg grundig informasjon om lover, regler og vedtak i forbindelse med lån og finansiering.