Fordeler og ulemper med forbrukslån

Tilbud oppdatert: 21/06-2024

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

  • Innholdet

    3 seksjoner

  • Lesetid

    5 minutter

  • Siden er opdateret

    21/06-2024

Fordeler og ulemper med forbrukslån

Har du en kredittkortgjeld eller et smålån som du ønsker å refinansiere? Eller trenger du penger til feriereisen, et nytt kjøleskap eller oppussing av badet? Et forbrukslån kan for mange være den rette løsningen. Men før du velger å låne penger er det viktig at du går over både fordeler og ulemper som følger med et forbrukslån.

Fordeler

Fleksibilitet: Du velger selv hva du vil bruke forbrukslånet til, samtidig som du slipper å vente til du har spart opp pengene selv. I dagens samfunn kan det ofte være vanskelig å gå et par måneder uten mobil, eller leve med et kjøleskap som ikke virker. Ingen kommer til å stille spørsmål om hva pengene skal dekke, og ditt eneste ansvar er å betale tilbake pengene.

Krever lite dokumentasjon: Sammenlignet med for eksempel et boliglån er det lite dokumentasjon som kreves ved et forbrukslån.

Tidssparende: Du kan spare mye tid på å ta opp et forbrukslån sammenlignet med for eksempel et boliglån. Ved hjelp av en søkemotor kan du få en oversikt over hvilke forbrukslån som passer til din privatøkonomi. Når du har mottatt et tilbud om forbrukslån kan du velge å godta tilbudet med det samme ved bruk av bankID.

Lett tilgjengelig: De fleste kan ta opp et forbrukslån. Samtidig er det ingen som trenger å få vite at du har lånt penger.

Spare penger: Du kan ofte spare en del renteutgifter på å ta opp et forbrukslån sammenlignet med bruk av kredittkort og smålån. Det er stor konkurranse mellom utbydere av forbrukslån og flere forbrukslån kommer ofte med renter som kan være konkurransedyktige sammenlignet med toppfinansiering av bolig.

Mange muligheter: Det finnes et hav av tilbud om forbrukslån der ute. For å få oversikt over de mest fornuftige tilbudene som passer til dine kriterier, anbefaler vi at du bruker en søkemotor, som vil kunne gi deg en oversikt over de beste lånene.

Fleksibel nedbetaling: Du kan selv velge tempoet for nedbetalingen. De fleste utbydere vil kunne tilrettelegge nedbetalingsplaner hvor du kan betale tilbake pengene så raskt som mulig. Samtidig er det flere utbydere som tilbyr et par avdragsfrie måneder årlig

Ulemper

Kredittverdighet: Utbydere vil vurdere kredittverdigheten din, og dersom den er dårlig vil du tilbys dårligere rentevilkår.

Høyere renter: Rentene som følger med forbrukslånet kan ofte være høyere enn ved andre banklån.

Følg tilbakebetalingsplanen: Dersom du ikke følger betalingsplanen din, vil et forbrukslån lett bli dyrt.

Alt i alt må du vurdere din personlige økonomi grundig før du tar opp et forbrukslån. Vil inntekten din kunne dekke nedbetalingen? Har du andre inntekter du venter på, som for eksempel feriepenger eller tilbakebetaling av skattepenger? Det kan ofte være lurt å gå over en rekke gode råd før du velger å ta opp et forbrukslån.