Hvilke fordeler kan jeg få med kredittkort?

Tilbud oppdatert: 24/07-2024

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

  • Innholdet

    3 seksjoner

  • Lesetid

    4 minutter

  • Siden er opdateret

    24/07-2024

Hvilke fordeler kan jeg få med kredittkort?

Med rett bruk av kredittkort kan du spare mye penger på daglige utgifter. Ett eller flere kredittkort er en grunnsten for å få ekstra kundefordeler og rabatter. Du kan lese om hvordan kredittkort fungerer her.

Den felles fordel med alle kredittkort er at du ikke trenger å ha med deg kontanter, men kan nøye deg med kortet. Utover dette finnes det mange forskjellige kundefordeler, slik at du kan få et kredittkort som passer akkurat til dine behov.

Fordeler med kredittkort

Kredittkort kan også brukes i utlandet. Dette er smart om du reiser mye. Da kan det også lønne seg å sjekke om du kan få et kredittkort med reiseforsikring eller avbestillingsforsikring.

Betaler du for reisen din med kredittkortet, er forsikringen inkludert gratis. Andre forsikringer kan også være inkludert i kredittkort, for eksempel ulykkesforsikringer.

Med ett kredittkort er du ogå bedre sikret ved nettthandel. Blir ikke varen din levert, er kortutstederansvarlig for dine tapte utgifter. Slik er du sikret mot nettsvindel og feilbelastninger av kortet ditt.

Det samme gjelder om kortet ditt blir missbrukt av en annen person.

De fleste kredittkort gir også bonusser. Enten kan det være kontant pengebonus, ofte kallet cashback, slik at du får penger tilbake etter å ha brukt kortet, eller som rabatter på særlige varer eller ved kjøp gjennom visse butikker eller netthandel. Du kan også få samlepoeng,cashpoints, for hver gang du betaler med kortet ditt.

Poengene dine kan da brukes til kjøp av varer eller tjenester. Du kan lese mer om hvordan du kan spare på dagligvarer med kredittkort her.

Noen kort har også betalingsfri dager eller perioder, det vil si at du kan utsette tilbakebetalingen av kreditten din opptil 45 dager. Dette kan være veldig greit i perioder som kan være dyre, for eksempel under juletiden i desember, eller om du holder lang ferie i en sommermåned.

Ulemper ved kredittkort

Ulemper ved kredittkort kan være gebyrer. Det kan være både årsgebyr og betalingsgebyr på kredittkort, men en del kredittkort er også gebyrfri. Dessuten kan legges det renter på tilbakebetalingen din.

Derfor lønner det seg å sjekke hvor høye gebyrene er, og hvor mye du skal betale i rente om du utsetter tilbakebetalingen, slik at du kan få det billigst mulige kredittkortet.

Ikke alle kan få kredittkort. Er du under 18 år kan du ikke få kredittkort noen steder, eller har du veldig dårlig økonomi, kan de også være vanskelig å få kredittkort. Se om du kan kan få kredittkort her.